Mojava 10.14.5 kurulum sorunu

geodesy

APPRENTICE
1 Haz 2019
8
0
1
Sistem özellikleri

i5 9600k
Gigabyte Aorus Pro Z390
512gb Samsung 970 pro
Harici bir ekran kartı yok. intel igpu kullanıyorum.

Bios ayarlarını da harfiyen uyguladım.

İmajı rehberdeki gibi hazırladım. Ancak kurulum esnasında config masaüstü dosyası yok. UHD 630 config dosyası ile kurulum yapıyorum ancak kurulum bir süre devam ettikten sonra sistem kendini yeniden başlatıyor tekrar clover ekranına dönüyor.

Config Masaüstü dosyasını usb içine kopyalasam sorun düzelir mi? Config Masaüstü dosyasını nereden bulabilirim?

Şimdiden teşekkür ederim

geodesy

APPRENTICE
1 Haz 2019
8
0
1
default config ile de denedim ancak yükleme açıkken yeniden başlıyor ve sonra hiç bir şey olmuyor. USB 2.0 portunu kullanıyorum etcher ve win32 disk imager ile defalarca yazdırdım. farklı configleri de denedim ancak malesef kurulum yapamıyorum

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
33
Diyarbakır/Amed
Clover boot menüde iken boşluk tuşuna basıp, vebrose mode seçip sistemi başlat. Tam olarak nerede kalıyorsa yada yeniden başlıyorsa, oranın görüntüsünü çekip paylaş.

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
-Verbose modunda paylaşıp hata resmini paylaşırsan yardımcı olabiliriz. Bu şekilde tahmini şeyler söylemek durumunda kalıyoruz. Bir çok sebebi olabilir. Ekran kartı, uyumsuz config, bios vb. gibi. 9.nesil işlemcin var haliyle bios un da farklı olabilir. oradaki yaptığın ayarlarıda sıralarsan en azından kontrol etmiş oluruz.

geodesy

APPRENTICE
1 Haz 2019
8
0
1
Öncelikle bilgisayarı hackintosh sistem için yeni topladım. tonymacx86 da uyumlu sistem önerilerini dikkate alarak topladım ancak şu an MacOS kuramamak çok can sıkıcı :)

- BIOS güncellemesini yaptım en son güncelleme mevcut.
-Kurulumları her zaman USB 2.0 Portundan yapıyorum.

BIOS ayarlarım şu şekilde:

- Öncelikle Load Default Settings ile ayarları sıfırladım daha sonra ilgili ayarları yapmaya başladım.
-BIOS>Fast boot = Disabled
-BIOS> Wİndows8/10 Features = Other OS
-BIOS> CSM Support = Disabled
-Peripherals > Initial Display Output = IGFX
-Peripherals > USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
-Peripherals > USB Configuration > XHCI Hand-Off = Enabled
-Chipset> VT-d = Disabled

Yani özetle BIOS için ayarları rehberlerdeki gibi yaptım.

Mojave 10.14.5 sürümünü osxinfo dan indirdim. Balena etcher yazılımı kullanarak raw dosyayı 32gb boyutunda bir usb belleğe yazdırdım.

Kurulum Yaparken VERBOSE modu açıyorum. Sorun da burada başlıyor

Clover önyükleme ekranında ayarları yaptıktan sonra başlaması için Enter a bastığımda hepinizin bildiği gibi siyah yazılar akmaya başlıyor ve kısa bir süre sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Kapatıp açtıktan sonra baştan yaptığımda yine aynı şey.

High Sierra kurmayı denedim bu seferde disk izlencelerinde SSD görmüyor.

Çözümü bulamazsam Windows 10 a mahkum kalacağım gibi görünüyor