Monster Abra A5 v7.2 High Sierra

bjkmert45

APPRENTICE
2 Kas 2017
4
1
0
30
Öncelikle iyi forumlar.

Ben yaklaşık 1 yıl önce aldığım Monster bilgisayarıma "Programlama" işlemlerimi hallede bilmek için OS X kurmak istiyorum. Ama bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Bu konuda bana gerekli desteği vereceğinize eminim.

Cihazım'ın özellikleri;

İşlemci: İntel I7 6700 HQ
Ekran Kartı: Nvidia GTX 960M (4GB)
Ram: 8 GB (2333Mhz G-Skill)
SSD: 240 GB
HDD: 500 GB (7200 RPM)

Daha önceden konulara bakarak eski bilgisayarıma OS X kurmuştum. Ama HDD mi komple çöp etmiştim. O yüzden bu sefer güvenli adımlarla nasıl kurabileceğimi açıklarsanız sevinirim. Kurma işleminde sıkıntı yaşamayacağıma eminim yalnızca Donanımları tanıtma da sıkıntı yaşarsam ne yapacağımı bilmiyorum. Çünkü bu sistem hakkında her hangi bir bilgim yok. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

erdemozk

APPRENTICE
4 Eki 2017
78
14
71
İstanbul
Öncelikle iyi forumlar.

Ben yaklaşık 1 yıl önce aldığım Monster bilgisayarıma "Programlama" işlemlerimi hallede bilmek için OS X kurmak istiyorum. Ama bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Bu konuda bana gerekli desteği vereceğinize eminim.

Cihazım'ın özellikleri;

Daha önceden konulara bakarak eski bilgisayarıma OS X kurmuştum. Ama HDD mi komple çöp etmiştim. O yüzden bu sefer güvenli adımlarla nasıl kurabileceğimi açıklarsanız sevinirim. Kurma işleminde sıkıntı yaşamayacağıma eminim yalnızca Donanımları tanıtma da sıkıntı yaşarsam ne yapacağımı bilmiyorum. Çünkü bu sistem hakkında her hangi bir bilgim yok. Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba bende de Monster Abra A5 V5.1.1 var. Sierra yı kurmuştum. Daha geçen gün High Sierra ya geçtim. Aman aman büyük bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. High Sierra deneyebilirsin ama @montezuma hocam değerlendirirse daha iyi olur tabikide. Bende elimden geldikçe yardım ederim. Donanım tanıtmada ses konusunda mikrofon kısmı biraz zor olabilir. Ben mikrofon ile uğraşıyorum biraz. Ama onun dışında sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Sierra daha sorunsuz olabilir belki High Sierra biraz daha yeni olduğu için ama dediğim gibi @montezuma hocam noktalamalı :)

• Like
Tepkiler: bjkmert45

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sana önerim Sierra olacaktır. Zira High Sierra şu an Hackintosh deneyimi olanlar için daha uygun. Çünkü kurulum biraz zor ve Hackintosh bilgisi yoksa bazı sorunların üstesinden gelmek sıkıntılı olabilir. O yüzden Sierra ile kurulum dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bjkmert45

APPRENTICE
2 Kas 2017
4
1
0
30
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi o zaman Sierra ile deneyeceğim. Hafta sonu yapmayı düşünüyorum. Yine başınızı inceden bir ağrıtırım

@erdemozk peki hocam performans olarak nasıl bir sıkıntı yaşatıyor mu? Tabi ki de bir Mac deneyimi vermesini bekleyemeyiz ama tatmin edecek düzeyde bi çalışıyor?

Birde sormak istediğim HDD ye mi Yoksa SSD ye mi kurulum yapayım?

erdemozk

APPRENTICE
4 Eki 2017
78
14
71
İstanbul
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi o zaman Sierra ile deneyeceğim. Hafta sonu yapmayı düşünüyorum. Yine başınızı inceden bir ağrıtırım

@erdemozk peki hocam performans olarak nasıl bir sıkıntı yaşatıyor mu? Tabi ki de bir Mac deneyimi vermesini bekleyemeyiz ama tatmin edecek düzeyde bi çalışıyor?

Birde sormak istediğim HDD ye mi Yoksa SSD ye mi kurulum yapayım?
Açılışta kısmı 10-15 sn takılmam oluyor. Fakat sizde olmayabilir. Benim HD4600 ün getirdiği bir sıkıntı. Sizin sisteminiz benimkinden daha da iyi olduğu için ben performans olarak çok iyiyim hatta birkaç oyun bile oynuyorum. Siz kendi işlemciniz ve ekran kartınız ile (Intel Graphics) daha da performans alırsınız diye düşünüyorum. Kurulum kısmında aslında FUSION Drive yapmakta var bildiğim kadarıyla ya da tekli olarak SDD ye kurulum yaparsınız ama bunu da @montezuma hocam derse daha iyi olur. FUSION Drive veya tek SDD kurulum?

bjkmert45

APPRENTICE
2 Kas 2017
4
1
0
30
Açılışta kısmı 10-15 sn takılmam oluyor. Fakat sizde olmayabilir. Benim HD4600 ün getirdiği bir sıkıntı. Sizin sisteminiz benimkinden daha da iyi olduğu için ben performans olarak çok iyiyim hatta birkaç oyun bile oynuyorum. Siz kendi işlemciniz ve ekran kartınız ile (Intel Graphics) daha da performans alırsınız diye düşünüyorum. Kurulum kısmında aslında FUSION Drive yapmakta var bildiğim kadarıyla ya da tekli olarak SDD ye kurulum yaparsınız ama bunu da @montezuma hocam derse daha iyi olur. FUSION Drive veya tek SDD kurulum?
Kusuruma bakmayın Fusion Drive ne oluyor tam olarak. Normal HDD ye mi kurulum?

erdemozk

APPRENTICE
4 Eki 2017
78
14
71
İstanbul
Kusuruma bakmayın Fusion Drive ne oluyor tam olarak. Normal HDD ye mi kurulum?
FUSION Drive da SDD ve HDD yi sistem tek sürücü olarak yapıyor. Fakat hangisi daha performanslı olur onu tam bilmiyorum. @montezuma hocama sormak lazım.

Öncelikle iyi forumlar.

Cihazım'ın özellikleri;

Bu arada şey söyleyim. Bilgisayarınıza kuruluma geçmeden windows üzerinden AIDA64 ile detaylı bir raporunu oluşturun kenarda dursun lazım oluyor çünkü. Aklınızda olsun :)

• Like
Tepkiler: bjkmert45

bjkmert45

APPRENTICE
2 Kas 2017
4
1
0
30
FUSION Drive da SDD ve HDD yi sistem tek sürücü olarak yapıyor. Fakat hangisi daha performanslı olur onu tam bilmiyorum. @montezuma hocama sormak lazım.

Bu arada şey söyleyim. Bilgisayarınıza kuruluma geçmeden windows üzerinden AIDA64 ile detaylı bir raporunu oluşturun kenarda dursun lazım oluyor çünkü. Aklınızda olsun :)
Evet onu bir yerde okumuştum. Hazırda bu tip Raporlardır dosyalardır tüm cihazlarımın tutarım zaten. Öneri için de teşekkür ederim :)

• Like
Tepkiler: erdemozk

delavega66

APPRENTICE
29 Eki 2017
4
2
21
37
Konuyu takipteyim.. bende Monster Abra A5 V1.1.2 var ama yaşadığım sorunların çözümünü bu konuda bulabileceğimi düşünüyorum. O yüzden burda bi mesajım bulunsun da kolay takip edebiliyim :)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler