Monster Abra A5 v9.1.2 BigSur Tam Kurulum

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
İşlemci: i7 7700HQ
Dahili Grafik: Intel HD Graphics 630
Ram: 8gb 2133mhz
Disk: 500gb SSD(Samsung Evo Plus 970)
Ses Kartı: Realtek ALC 269
Wireless: Intel Dual Band 8265 AC
Ethernet: RealtekRTL8111

Başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. Sadece şu üç şey hariç herşey çalışıyor.

Sorun 1: Uyut' a basınca 30 saniye içinde bilgisayara dokunmazsan kapanıyor. Ekranı indirdiğimde de aynı şekilde davranıyor. Hackintool ile de Hibernation düzeltmesi de yapıldı fakat sorun düzelmedi.

Sorun 2: Laptop' ımın dahili webcam' imini nasıl aktif edeceğimi bilmiyorum ve etrafta bir konu da göremedim.

Sorun 3: Batarya için SMCBatteryManager denendi fakat sorunlu, düzgün çalışmıyor ve göstermiyor + CPU zorlamaları ve ısınmalara sebep oluyor. VoodooBattery ise tek düzgün çalışan kext, taaki sürekli olarak açıldıktan belli bir süre sonra Kernel Panic' e düşene kadar. ACPIBatteryManager ise sadece Pil gibi görünüyor ve şarj etmiyor gözüküyor, yine de diğerlerine nazaran daha az zararlı bu yüzden bunu kullanıyorum.

Adsız.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ | HM175 Chipset
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 & Nvidia 1050M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 269 | Realtek 8411B PCI Express Card Reader
Ağ Aygıtları
Realtek 8168/8111 Gigabit Ethernet Controller & Intel DualBand AC 8265
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo Plus 500gb & Adata 8 GB DDR4 2133Mhz
  • Like
Tepkiler: kindo

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

ouzdev

APPRENTICE
20 Ocak 2020
51
10
21
Merhaba bende Monster 9.2 var. Daha önce catalina 15.2 kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım. Big Sur için uyumlu olurmu acaba senin efi ?. Bu arada eline sağlık

• Like

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Merhaba bende Monster 9.2 var. Daha önce catalina 15.2 kurulumunu başarılı bir şekilde yaptım. Big Sur için uyumlu olurmu acaba senin efi ?. Bu arada eline sağlık
Evet yüksek ihtimalle çalışacağını düşünüyorum. Rica ederim.
@mehmetyuksel hocam batarya problemini de çözdüm ve boot ekranında bana bildirilen bütün problemleri hallettim ve artık stabil bir EFI dosyası oluşturdum. Şimdi sizden ricam yukarıdaki başlığı Tam değil Başarılı olarak değiştirirmem lazım, EFI klasörünün eski linkini bu yeni link: EFI.zip ile değiştirmem gerekiyor, eski fotoğraf yerine aşağıdaki fotoğrafı koymak ve batarya ile ilgili olan Sorun 3 yazısını kaldırmak istiyorum. Artı olarak bana webcam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Laptop' ın dahili webcam ini nasıl aktif hale getiririm, hiçbir yerde çözüm bulamadım. Bir de uyutma(sleep wake failure) hatasını kimse düzeltemedi sanırım, o konuda ne yapabilirim bir fikriniz var mı ? Son olarak da bu zamana kadar forumdaki yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum. Saygılar.
@ouzdev bu EFI dosyasını kullanırsan daha fazla verim alacağını düşünüyorum. Umarım sende de sorunsuz çalışır.
@mehmetyuksel, @KaoS, @kindo merhabalar bir şey rica edebilir miyim ? Eğer biriniz müsait ise yukarıdaki gönderimin düzenleyebilir miyiz ? Kamera sorununu da hallettim, artık sadece uyku problemi kaldı. Gönderimde sadece Uyku hariç herşey çalışıyor yazmak, bu yeni linki: EFI.zip eskisi ile değiştirmek ve alta da en son attığım foto ile eskisini değiştirmek istiyorum. Ve gönderimi düzenledikten sonra başkalarının kafasının karışmaması amacı ile geri kalan mesajlarımı siler misiniz ? Teşekkürler.
Tamamdır, eğer dosyaya ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa, link artık aşağıdadır. Güle güle kullanın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: ouzdev

ouzdev

APPRENTICE
20 Ocak 2020
51
10
21
Evet yüksek ihtimalle çalışacağını düşünüyorum. Rica ederim.
@mehmetyuksel hocam batarya problemini de çözdüm ve boot ekranında bana bildirilen bütün problemleri hallettim ve artık stabil bir EFI dosyası oluşturdum. Şimdi sizden ricam yukarıdaki başlığı Tam değil Başarılı olarak değiştirirmem lazım, EFI klasörünün eski linkini bu yeni link: EFI.zip ile değiştirmem gerekiyor, eski fotoğraf yerine aşağıdaki fotoğrafı koymak ve batarya ile ilgili olan Sorun 3 yazısını kaldırmak istiyorum. Artı olarak bana webcam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Laptop' ın dahili webcam ini nasıl aktif hale getiririm, hiçbir yerde çözüm bulamadım. Bir de uyutma(sleep wake failure) hatasını kimse düzeltemedi sanırım, o konuda ne yapabilirim bir fikriniz var mı ? Son olarak da bu zamana kadar forumdaki yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum. Saygılar.
@ouzdev bu EFI dosyasını kullanırsan daha fazla verim alacağını düşünüyorum. Umarım sende de sorunsuz çalışır.
@mehmetyuksel, @KaoS, @kindo merhabalar bir şey rica edebilir miyim ? Eğer biriniz müsait ise yukarıdaki gönderimin düzenleyebilir miyiz ? Kamera sorununu da hallettim, artık sadece uyku problemi kaldı. Gönderimde sadece Uyku hariç herşey çalışıyor yazmak, bu yeni linki: EFI.zip eskisi ile değiştirmek ve alta da en son attığım foto ile eskisini değiştirmek istiyorum. Ve gönderimi düzenledikten sonra başkalarının kafasının karışmaması amacı ile geri kalan mesajlarımı siler misiniz ? Teşekkürler.
Tamamdır, eğer dosyaya ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa, link artık aşağıdadır. Güle güle kullanın.

Ellerine sağlık kardeşim. Ben bu ay içinde ssd alacağım eski ssd artık yetersiz kalıyor ondan sonra ilk macOS sonra Windows kuracağım makineye. Bu arada HDMI ile monitore goruntu alabılıyormusun ?

• Like

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Ellerine sağlık kardeşim. Ben bu ay içinde ssd alacağım eski ssd artık yetersiz kalıyor ondan sonra ilk macOS sonra Windows kuracağım makineye. Bu arada HDMI ile monitore goruntu alabılıyormusun ?
HDMI için Bus ID' yi ayarlamıştım, fakat harici monitörüm olmadığı için hiç deneyemedim. Depoda bir tane vardı sanırım eğer müsait olursam yakın zamanda deneyeceğim. Haber veririm.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ouzdev

APPRENTICE
20 Ocak 2020
51
10
21
HDMI için Bus ID' yi ayarlamıştım, fakat harici monitörüm olmadığı için hiç deneyemedim. Depoda bir tane vardı sanırım eğer müsait olursam yakın zamanda deneyeceğim. Haber veririm.
Tamamdır Buğra bende ssd siparişini geçtim bakalım geldiği gibi kuracağım sistemi. HDMI olursa çok oldukça iyi olacak

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
batarya sorunu düzeldi mi halen var mı?

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM
256 ssd& 1tb hdd—— 16gb ddr3 RAM (2x8gb )

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
merhaba şimdi sizin efiiden aldım kendi efiime attım dediklerinizi confige de işledim fakat yine çalışmadı ama sizin tüm dosyaları boot ettiğimde batarya çalışıyor ama kendi dosyalarımda sizin bu dosyları atınca çalışmıyor patch felan mı gerekiyor acaba

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
merhaba şimdi sizin efiiden aldım kendi efiime attım dediklerinizi confige de işledim fakat yine çalışmadı ama sizin tüm dosyaları boot ettiğimde batarya çalışıyor ama kendi dosyalarımda sizin bu dosyları atınca çalışmıyor patch felan mı gerekiyor acaba
Sizin EFI klasörünüzde, benim SSDT-BATT yaması ile çakışan bir dosya olabilir. Yaklaşık olarak aynı sistemi kullanıyoruz. Sadece intel wifi kartı farklı sanırım, bu yüzden isterseniz, kendi wifi kartınıza uygun kext'i ekleyip işledikten sonra bu EFI ile de kullanabilirsiniz. Zaten yakın zamanda github'daki dosyayı daha yeni, daha sade ve sorunsuz bir EFI dosyası ile güncelleyeceğim.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: umutrc

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
Sizin EFI klasörünüzde, benim SSDT-BATT yaması ile çakışan bir dosya olabilir. Yaklaşık olarak aynı sistemi kullanıyoruz. Sadece intel wifi kartı farklı sanırım, bu yüzden isterseniz, kendi wifi kartınıza uygun kext'i ekleyip işledikten sonra bu EFI ile de kullanabilirsiniz. Zaten yakın zamanda github'daki dosyayı daha yeni, daha sade ve sorunsuz bir EFI dosyası ile güncelleyeceğim.

Tamamdır Hocam teşekkürler o zaman ben bekleyim sizin son güncel Efi paylaşılınca o zaman onunla devam edeyim.

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM
  • Like

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Tamamdır Hocam teşekkürler o zaman ben bekleyim sizin son güncel Efi paylaşılınca o zaman onunla devam edeyim.
totor-iot/Monster-BigSur buradan yeni EFI dosyasına ulaşabilirsin. Eğer SMBus'ın Synaptics ise Trackpad de dahil her şey stabil çalışacaktır. Burda önemli bir ünlem var, o da sadece uyutma sorunu. Yani "Uyut" diyince kapanıyor PC, fakat ona da çözüm getireceğim. Şimdilik bunu hazırlarken bile bayağı yoruldum. Ufak hatırlatmalar yapayım. PCI cihazlarını istersen config içerisine ekleyebilirsin, ben sadece herkes açısından uyumluluk için ses ve ekran pci' larını ekledim. GenSMBios aracını kullanarak kendine ait Serial, Board Serial, SmUUID oluşturabilirsin, ardından bunları config dosyana işlersende iyi olur. Konuya buradaki PlatformInfo bölümünden bakabilirsin: PlatformInfo Böylelikle stabil bir EFI dosyan olmuş olur. Eğer yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
Hocam ellerine sağlık çok güzel çok stabil çalışıyor şuan gördüğüm kadarıyla gayet memnunum. Teşekkür ederim

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM
  • Like

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Rica ederim. :) Yardımcı olabildiysek ne mutlu, bu arada sonunda uykuyuda ayarladım. EFI'yi tekrardan yenileyeceğim haberin olsun.
Ve evet az önce son EFI'yi yükledim. Umarım benim model vb. modellerdeki PC'ler için yararlı olur.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
teşekkürler hemen deniyorum
klavye arka ışık kapatmak için ve fare çoklu kombinasyonları çalıştırmak için çözüm yok halen demi?

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Klavyeniz RGB mi ? Bendeki Led bu yüzden Fn tuşu ile klavye ışıklandırmasını ayarlayabiliyorum yani o kısım çalışıyor. Fareden kasıt Touchpad(Trackpard) mi yoksa harici mouse mu ? Çünkü eğer Trackpad ise o da çalışıyor, ayarlardan tuş kombinasyonlarını ayarlayabilirsiniz. Bu arada ben USB portlarını maplemiştim. Sizinki farklı olabilir, bu yüzden isterseniz siz USBMap.kext yerine USBInjectAll.kext ini kullanıp kendi maplemenizi yapın. Uyumsuz mapleme işlemide bazı sorunlara yol açabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
klavye rgb fn tuşlarını deniyorum kapatmıyor malesef
touchpadi kast etmiştim çoklu kombinasyonlar çalışmıyor daha öncede çalışmıyordu kendi configimde de
başka sorun yok şimdilik ellerine sağlık gayet stabil

Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
klavye rgb fn tuşlarını deniyorum kapatmıyor malesef
touchpadi kast etmiştim çoklu kombinasyonlar çalışmıyor daha öncede çalışmıyordu kendi configimde de
başka sorun yok şimdilik ellerine sağlık gayet stabil
Rica ederim, klavye için şunu denemeni tavsiye ederim. kirainmoe/tongfang-hackintosh-utility buradaki tooldan kendi PC'nin seri nosunun ilk 6 karakterine göre uygun kasayı seçerek EFI dosyası oluşturman, ardından da bu dosyadan FN.aml yi TongfangKeyboardUtility.kext' i ve config.plist içerindeki ACPI -> patch kısmından FN.aml için oluşturulmuş patch'ini alıp, bizim EFI' deki olması gereken yerlere atıp işleyip, denersen sevinirim. Artı olarak, SMBus'ın I2C controller mı ? Yoksa Synaptics mi ? Çünkü eğer Synaptics ise Touchpad(TrackPad)'inin bütün fonksiyonlarının çalışıyor olması lazım. Spotlight dan Trackpad diye arattığın zaman bir şey çıkmıyor mu ?

Ekstra olarak: FreeJHack/ClevoService

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

salihf7

APPRENTICE
29 Ocak 2020
17
5
21
@Bugra_TR
1. USB'yi rufus ile hazırladım.
2. USB içindeki EFI klasorünün içini sildim ve sizin attıklarınız ile değiştirdim.
3. Bilgisayarı yeniden başlatırken usb ile boot seçtim.
4. Boot menüsünden big sur yükle seçeneğini seçtim(önceden vram temizlemesini yaptım)
5. Apple logosu geldi alltaki bar yarısına kadar doldu ve ekrandan logo gitti siyah bir ekran kaldır geriye, yeniden başlatmadı 10-15 dk bekledim bir sonuç olmadı.

Hibir şeyi değiştirmeden sadece config.plist dosyasını yapıp denediğimde apple logosu yine geliyor bar yükleniyor ve disk yönetim paneli açılıyor.
Nerede hata yapmış olabilirim?
Siyah ekranda herhangi bir hata kaydı vs. çıktısı vermedi.

Laptop Modeli
Monster V9.2.1
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz, 2801 Mhz, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci
Grafik Kartı
Nvidia 1050TI | Intel HD Graphics 630
Ağ Aygıtları
Intel® Dual Band Wireless-AC 3168
Disk ve RAM
16GB Ram - 250GB SSD - 1TB HDD