Monster Abra A5 V9.2 | i7 7700HQ | 1050Ti | High Sierra Uyumu

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
28
Monster Abra A5 V9.2

İşlemci
Intel® Kaby Lake Core™ i7-7700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.8GHz > 3.8GHz; 45W; 14nm
[TBODY] [/TBODY]

Chipset
Intel® HM175 Express Chipset
[TBODY] [/TBODY]

Ekran Kartı
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12
[TBODY] [/TBODY]

Lan
Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
[TBODY] [/TBODY]

[TBODY] [/TBODY]

Donanımın kilit özellikleri bunlar;
Benim sorum dan önce yapmak istediğim şeyi açıklayayım.
Elimde iki adet masaüstü var bunlardan biri eski nesil. Bu almak istediğim laptop ile görsel tasarım programları ile çalışmalar yapacağım bunlar render, sktech yada unreal engine veya photoshop kullanacağım. Üstelik dışarı taşıya bilmem lazım. Ama sıkıntı şuara da başlıyor herkes optimus teknolojisin den bahsediyor ama laptop da nvidia kartı kullanan insanlar var.
Sizden yardımınızı istediğim nokta burası, bana bu cihazın ekran kartını kullana bileceğim şekilde High Sierra kurulumunu anlatır mısınız?
Ha belki harbiden 1050ti kullanamam teknolojik sebeblerden ozaman şunu da sorayım.
HD 630 grafik birimi ile mac kullanacak olursam bu cihaz da söylediğim tarz programları kullanabilir miyim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
İlk olarak Optimus nedir bunu anlaman gerekiyor.
NVIDIA Optimus
NVIDIA Optimus, dizüstü bilgisayarlarımızın pil ömrünü artırmaya yarayan bir teknolojidir.
Bu teknoloji, o anda çalışan uygulamanın istediği görsel işlem gücüne göre işlemci içerisindeki dahili GPU ile NVIDIA GPU arasında geçiş yapılmasını sağlar. Masaüstünde dolaşırken, basit oyunlar oynarken, internetteyken vs. işlemci içerisindeki dahili GPU devrede iken , yüksek performans gerektiren bir oyun veya uygulama açıkken ise NVIDIA GPU devreye girer. Bu teknoloji Apple tarafından desteklenmediği için, bu teknolojiye sahip Laptop cihazlarda harici Grafik kartı çalıştırılamaz.
Eğer cihazın BIOS'unda bu teknoloji kapatan bir seçenek yoksa, ya da cihaz öntanımlı olarak dahili grafik kapalı olarak geliyorsa harici kartını kullanabilirsin. Bunun için almak istediğin bu ürünü almadan önce satıcıya danışarak bunları öğrenmelisin. Cihazın Wi-Fi kartı desteklenmiyor. Bunun için de USB Wi-Fi adaptör kullanmalısın. HD630 yeterli olabilir ancak grafik render gibi işlemler için IGPU zorlanır diye düşünüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: SoloTurk

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
28
Satıcıyla iletişime geçtim ama mail üzerinden ve bana verilen cevap "sadece windows 10 işletim sistemi kullanılmaktadır" diye geldi. Sizin dediğiniz gibi dahili grafik birimini devre dışı bırakma seçeneğini sordum onda da aynı cevabı gönderdiler. O yüzden bu markanın laptopuna sahip birileri varsa onlar böyle bir seçenek var mı diye kontrol edip buraya yazarlarsa çok iyi olur.