ÇÖZÜLDÜ MSI B150M Bazooka, Sistem de, SSD Disk Gözükmüyor

marksherry

APPRENTICE
21 Eki 2018
11
0
0
34
Selamlar herkese, Windows kurulu HDD yanına ekstra olarak, SSD aldım. Aldığım SSD içine kurulum yaptım fakat, Finder da disk gözükmüyor. EFI olarak gerekli tüm BIOS ayarlarını yaptım, Clover yüklemesini vs hepsini yaptım ama USB olmadan çalışmıyor. Bunu da belirteyim, SSD'yi, Disk İzlencesi de silerken, guid partition kısmı gözükmedi sadece genişletilmiş günlüklü olarak ayarladım ve kurulum yaptım. Nerede hata yaptım bilmiyorum fakat, sistemin saat ayarları da bozuldu. Windows'a girdiğimde saat dilimi İstanbul yapıyorum 3 saat geri atıyor.
Konumlar kısmının ekran görüntüsü;

Screenshot by Lightshot

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
Hangi sürümü kurdunuz? Sistem bilgileriniz tam olarak nedir? Ayrıca bir çok yazım kuralları ve anlatım imla bozukluğu var, lütfen yazar iken daha dikkatli ve forum kurallarına uyarak konuya cevap verin ki, bizlerde sizlere daha iyi cevaplar verelim.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897
Ağ Aygıtları
REALTEK AC1200
Disk ve RAM
Corsair Dominator 32 GB 3200

marksherry

APPRENTICE
21 Eki 2018
11
0
0
34
Hocam mojave kurdum. Sistem bilgilerim:
i5-6500 - 8gb ram - 480 gb ssd - msi b150m bazooka anakart - nvidia gtx 960 ekran kartı
Şimdi 120 gb SSD kullanıyordum normalde (Windows 10 kurulu onda). Boyutu küçük olduğu için 480 gb SSD aldım ve hiç formatlamadan mojave kurdum ona. Kurulum aşamasında disk izlencelerinden formatladım. Yalnız silerken guid partition seçeneği çıkmadı ama kurulum yaparken sorunsuz şekilde kuruldu. Daha sonra Clover ayarlarını video anlatımında anlatıldığı şekilde yaptım ama EFI olarak SSD, Finder konumlar kısmında gözükmedi ve USB olmadan boot olmuyor. Nvidia web driver'da kurdum sorunsuzca ama ekran çözünürlüğü değiştiremiyorum. Yanlış yazdıysam affola, direk düşüncelerimi aktardım teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
  • Like
Tepkiler: marksherry

marksherry

APPRENTICE
21 Eki 2018
11
0
0
34
Teşekkür ederim hocam. High sierra indireyim o halde. Peki şunu sorayım neden windows kurulu ssd de saat ayarı değiştirip, bios ayarlarını restore default yaptım ondan kaynaklımıdır ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Bios ayarlarnı default yaptığın zaman secure boot ayarı etkinleşir. Ve bu yüzden windows hariç diğer tüm işetim sistemlerini boot edemezsin.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
Windows ile Mac OS arasında zaten saat farkı sorunu var, bu farkı ise ya, Windows tarafında ya da Mac OS tarafın da, sunucuları geri ya da ileri alarak aynı zaman dilimine denk getirmen yeterli. Bunun haricin de, Windows tarafın da "regedit" ile ya da Mac OS tarafında gerekli programlar ile de eskiden oluyordu ama şuan uyumlu bir yazılım olmadığı için, eşitlemek sizin için daha ideal olacaktır.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897