ÇÖZÜLDÜ MSI GE 75 RAIDER 10SF MONTEREY SES VE HDMI SORUNU

Alpagu

APPRENTICE
25 Kas 2021
2
0
1
Merhabalar, uzun uğraşlar sonucu çözemediğim ve artık danışmak zorunda hissettiğim için konu açma gereği duydum, şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Öncelikle Sistemim:
  • Anakart: MSI MS-17E9 (AMI)
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-10875H 8C\16T
  • Ekran Kartı:
    • Intel UHD630 Graphics
    • NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (8 GB)
  • Ağ Donanımı:
    • Wifi: Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650i 160MHz Wireless Network Adapter (201NGW)
    • Ethernet: Killer E2500 Gigabit Ethernet Controller
    • Bluetooth: Intel(R) Wireless Bluetooth(R)
  • Ses: Realtek ALC1220

3 farklı imajla tekrar tekrar kurulum yaptım, en son kurduğum imaj yusuf arkadaşın (macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu) imajı oldu, kendisinin efi opencore dosyalarını kullanmak istediğimde, bir türlü kuruluma başlayamadım ve internette bulduğum bilgisayarıma çok yakın bir sistemin config ve efi dosyalarını kullanarak sistemi kurdum, kurulum kısmında veya boot kısmında sorun yaşamıyorum fakat ses ve hdmi konusunu çözemedim bir türlü.

Ses ayarlarını tamamen doğru dahi yapsam, asla ses çıkışı alamıyorum fakat mikrofon olması gerektiği gibi çalışıyor.

Hdmi konusuna gelirsek, ekran kartını doğru tanımlasam dahi, asla bir çıkış alamıyorum, Nvidia ekran kartı üzerinden sağlanması hasebiyle donanımsal bir imkansızlık mı diye düşündüğümde ise GitHub - tunglamvghy/MSI-GE75-Raider-10SGS-hackintosh: Install macOS on laptop MSI GE75 Raider 10SGS linkteki arkadaşın her şeyi doğru düzgün çalıştırabilmesi sebebiyle sorunun donanımla ilgili olamayacağını varsayıyorum.

Kullandığım efi dosyaları; EFI

Şimdiden çok teşekkürler.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Eğer HDMI nvidia kart üzerinden çalışıyorsa (harici ekran kartı üzerinden) HDMI üzerinden macos üzerinde görüntü alamazsın. Zira vermiş olduğun GİTHUB adresinde baktığım kadarı ile HDMI çalışıyor dememiş.
Ses kartı konusunda hangi yöntemi izliyorsun zira ses kartı konusunda birçok yöntem bulunmakta. Aşağıda paylaşacağım viddeoyu tamamen ve dikkatli şekilde incelersen nerede hata yaptığını görebilir ve sorunu çözebilirsin.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Alpagu

Alpagu

APPRENTICE
25 Kas 2021
2
0
1
Eğer HDMI nvidia kart üzerinden çalışıyorsa (harici ekran kartı üzerinden) HDMI üzerinden macos üzerinde görüntü alamazsın. Zira vermiş olduğun GİTHUB adresinde baktığım kadarı ile HDMI çalışıyor dememiş.
Ses kartı konusunda hangi yöntemi izliyorsun zira ses kartı konusunda birçok yöntem bulunmakta. Aşağıda paylaşacağım viddeoyu tamamen ve dikkatli şekilde incelersen nerede hata yaptığını görebilir ve sorunu çözebilirsin.

Çok teşekkür ederim gözümden kaçmış ayrıca belirttiğiniz yöntemle ses sorununu da çözmüş bulundum fakat ecenabler dahi kurmama rağmen bir türlü bataryayı ve güç yönetimini göremiyorum, önerebileceğiniz bir yöntem var mı ?

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Batarya için DSDT yaması yapman gerekebilir bununla ilgili konu forumda mevcut. Güç yaması içinde forumda yine benim tarafımdan ve @montezuma tarafından açılmış konular bulunmakta onları incelemeni tavsiye ederim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: montezuma