MSI GE60 2QE-1094XTR MacOS Sierra Kurulumu

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Herkese merhaba;

Öncelikle siteyi yeni fark ettim sanırım yeni açıldı, benimde biraz katkım olması için Hackintosh kurmak istiyorum ve kurulum detayları ve gerekli programlar özelleştirme gibi özellikleri osxinfo.net de paylaşmak gibi bir niyetim var ama, öncelikle bunu bilgisayarıma kurmam gerekiyor.
Windows 7 şuan için kurulu çalışır haldedir. Ben Windows 7 yanına Hackintosh kurarak Windows 7 grub ekranına Hackintosh'u ekleyip daha sonra Windows 7 grub ekranından bunu çalıştırmak istiyorum ama, Hackintosh kurarken Windows 7 silinmemesi gerek bu mümkün müdür? Mümkün olduğunu var sayalım devam ediyorum, hangi yamayı indirme ve kurduk dan sonra, tekrar konu altından neler yapmam gerekiyor bana destek verebilir misiniz arkadaşlar.
Elimden geldiği kadar Türkçe'yi düzgün kullanmaya çalıştım inşallah birisi yardımcı olur.
Bilgisayar Marka ve Modelim: MSI GE60 2QE-1094XTR
Özellikleri:

Teknik Özellikler
Notebook MarkasıMSI
İşlemci MarkasıIntel
İşlemci Modeli4. nesil Intel® Core™ i7-4720HQ Dört Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci TipiIntel Core i7
İşlemci Hızıi7-4720HQ - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.6 GHz'e kadar
İşlemci Cache6 MB
Ekran Boyutu15.6
Ekran TipiFull HD
Ekran Çözünürlüğü1920x1080
Ekran KartıNvidia
Ekran Kartı Belleği2 GB - Paylaşımsız
Grafik İşlemcisiNVIDIA Geforce GTX 960M
HDMIVar
Sistem Belleği8GB
Bellek TipiDDR3
HDD Kapasitesi1 TB
Disk Hızı7200 RPM
Optik SürücüDVD±RW
BluetoothVar
Usb Portu2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
KlavyeArkadan aydınlatmalı Numerik TR Q Klavye
HoparlörDahili Stereo Hoparlörler
Kart OkuyucuVar
KameraVar
TouchpadÇok Fonksiyonlu Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım)FreeDos
Paket İçeriğindekilerNotebook/Adaptör/Pil
Pil Teknolojisi6-cell Li-lon Pil
Notebook Ağırlığı2.6 kg
Garanti Süresi24 Ay Resmi MSI Servisi
Notebook rengiSiyah
Üretim Yılı2015
Parmak İzi OkuyucuYok
3GYok
Dokunmatik Ekran (Touchscreen)Yok
[THEAD] [/THEAD]
[TBODY] [/TBODY]

Moderatörün son düzenlenenleri:

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
Paragon partition manager ile diskin bir bölümünü HFS olarak biçimlendirin. Sonrasında kuruluma geçebilirsiniz rahatlıkla.

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Hangi ISO' yu indirmeliyim? Bir de Hackintosh bilgisayarda laglı işlem yapmaz doğru mudur?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Merhaba @ahmetozalp
Sistemine Sierra kurulumu yapabilirsin. Ancak şunları bilmen faydalı olacaktır. Cihazın Optimus ise harici ekran kartını kullanamazsın. HD4600 dahili IGPU kullanabilirsin. Eğer Wi-Fi kartın Intel ise Apple bu kartlara destek vermiyor.
Hangi ISO' yu indirmeliyim? Bir de Hackintosh bilgisayarda laglı işlem yapmaz doğru mudur?
ISO indirmeyeceksin. macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı | osxinfo linkindeki imajı indirip kurulum yapacaksın.

Bilgisayar performansı iyi mi peki? VMware kurdum arada takılıyor, sinir oldum.
VMware ile performans alamazsın. Zira sınırlı RAM ve IGPU kullanır.
Ek olarak Rehberler bölümünde bir çok makale hazırladım. Bunları inceleyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Merhaba @ahmetozalp
Sistemine Sierra kurulumu yapabilirsin. Ancak şunları bilmen faydalı olacaktır. Cihazın Optimus ise harici ekran kartını kullanamazsın. HD4600 dahili IGPU kullanabilirsin. Eğer Wi-Fi kartın Intel ise Apple bu kartlara destek vermiyor.

ISO indirmeyeceksin. macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı | osxinfo linkindeki imajı indirip kurulum yapacaksın.

VMware ile performans alamazsın. Zira sınırlı RAM ve IGPU kullanır.
Ek olarak Rehberler bölümünde bir çok makale hazırladım. Bunları inceleyebilirsin.
Teşşekur ederim seni tekrar gördügüme sevindim :)

Tekrar merhaba herkeze şuan raw'daki imajı kurdum kurulum sonrası bana destek verebilirmisiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Teşşekur ederim seni tekrar gördügüme sevindim :)

Tekrar merhaba herkeze şuan raw'daki imajı kurdum kurulum sonrası bana destek verebilirmisiniz?
Aldığın hatalar, yada sormak istediklerin varsa yeni bir konu açarsan yardımcı olurum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Aldığın hatalar, yada sormak istediklerin varsa yeni bir konu açarsan yardımcı olurum.
Merhaba direk olarak en başından beri merak ettiğim ve kaynak bulamadığım soru; Windows 7 silmek istemiyorum yanına kuracağım.
100 GB HFS içine kurdum (Windows'dan yazıyorum ethernet kartlarını tanımadı). Bunun için Multibeast programında ki UEFI Legacy kısmını atlıyayım mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Merhaba direk olarak en başından beri merak ettiğim ve kaynak bulamadığım soru; Windows 7 silmek istemiyorum yanına kuracağım.
100 GB HFS içine kurdum (Windows'dan yazıyorum ethernet kartlarını tanımadı). Bunun için Multibeast programında ki UEFI Legacy kısmını atlıyayım mı?
Mesajımdan anladığım kadarı ile zaten kurulum yaptın, doğru mu? Bu noktada tavsiyem Clover Bootloader ile, MBR kurulum ayarlarını seçip bootloader kurulumu yapman. USB/ EFI / Kurulum sonrası araçlar içinde rehberi mevcut ya da aynı rehberi burada da paylaştım;
macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı
Multibeast içinden sadece uygun ethernet sürücünü kurabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Merhaba hocam çok özür dileyerek hatamı sölüyorum diger forum sitesinden indirdigim eski usb den kurulum yapmışım hfs boşalttım konudaki sitesindeki laptop raw'ını usb ye yazdırdım win32 usb yazdırma ile şu ekrandaki yerde enbaştaki seçenek ile usb kurulum açmak istedigimde 1.5dk bekleyip reset atıyor pc nasıl çözebilirim

Ip_WBkR-wsWWr8bjUZ4OCYxBN_J1YNNT.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Merhaba hocam çok özür dileyerek hatamı sölüyorum diger forum sitesinden indirdigim eski usb den kurulum yapmışım hfs boşalttım konudaki sitesindeki laptop raw'ını usb ye yazdırdım win32 usb yazdırma ile şu ekrandaki yerde enbaştaki seçenek ile usb kurulum açmak istedigimde 1.5dk bekleyip reset atıyor pc nasıl çözebilirim

j-JWlJ3EE8QQ-uLnktZs0XqoTi7GxPOE.jpeg
Ekranda herhangi bit hata mesajı varsa bunun resmini çekip paylaş. Ek olarak diğer forum sitesindeki de benim hazırladığım imaj. Eğer onunla sorunsuz kurulum yaptıysan onunla tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ahmetozalp

APPRENTICE
16 Şub 2017
33
2
0
30
Ekranda herhangi bit hata mesajı varsa bunun resmini çekip paylaş. Ek olarak diğer forum sitesindeki de benim hazırladığım imaj. Eğer onunla sorunsuz kurulum yaptıysan onunla tekrar dene.
o imaj dada reset atıyordu extra bir paket vermiştiniz onu üzerine atınca usb dosylarının düzeliyordu birde eski imaj mevcut degil usb yide formatladım :)

Hata mesajı yok 1 - 1.5dk bekledikden sonra siyah ekranın en başında ------------------------++++++++++++++++++++ şeklinde bişi çıkıp reset atıyor hocam.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BIOS ayarlarını hackintosh için ayarladın mı?
o imaj dada reset atıyordu extra bir paket vermiştiniz onu üzerine atınca usb dosylarının düzeliyord
Demek ki verdiğim ekstra paket bu imaj içinde işe yarayabilir. Denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Sorularını buradan sormalısın. Ben de gördüğüm an cevap veririm.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları