MSI GE72 6QF High Sierra Kurulumda Hata

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
13.1 High Sierra Kurulumunda Sorun Yaşıyorum (MSI GE72 6QF-017TR Cihazı)

MacOS High Sierra 13.1 kurulumu yapmaya çalışıyorum fakat şu alttaki hatayı alıyorum (Window Server Service only ran for 0 seconds Hatası)
resim temsilidir ama hata aynı nasıl bir çözüm bulabiliriz macOS High Sierra 10.13.1 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konuda denen herşeyi eksiksiz yaptım

Aynı zamanda kurulum sonrası araçlar içerisinde HD530 config.plistini varsayılan ile değiştirince bu sefer Mac Apple boot etme hiç gözükmüyor görseller ekte;

CubPqLJG-LZPkT9dQDYPjbXe3VvUHKYZ.jpeg

Hata neredeyse bire bir sadece MacBook-Air yerine MacBook-Pro yazıyor.

HD530 için bulunan plisti güncelleyince boot gözükmemesi (Temsili değil :) )

CubPqLJG-LZPkT9dQDYPjbXe3VvUHKYZ.jpeg

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Arcanteus

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bir önceki mesajımda paylaştığım üzere aldığın hata Config ile düzelmez. İlgili rehberleri takip ederek boot esnasında VESA sürücülerinin devre dışı bırakılmasını sağlamalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Bir önceki mesajımda paylaştığım üzere aldığın hata Config ile düzelmez. İlgili rehberleri takip ederek boot esnasında VESA sürücülerinin devre dışı bırakılmasını sağlamalısın.
IONDRVSupport.kext dosyası kextler arasında zaten bulunmuyor. Sizin dediğiniz yöntem gerçekten çok aşırı uzun acaba başka bir çözümü yokmudur gerçekten ? Çok uzun derken yanlış anlaşılmasın işlem adımlarından anlayamadıklarım var tek tek sormaya çalışsam uzayıp gidicek

H:\System\Library\Extensions\ içerisinde buldum şimdi silip deniyorum inşallah olur durumu size yazıcam

"Window Server Service only ran for 0 seconds" Kext ile Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Konusundaki ayarları uygulayınca;

Öncelikle videodaki denen herşeyi doğru şekilde yaptım Volume UUID değiştirme vs.

Sonrasında kuruluma geçince ilk olarak şöyle bir ekran geliyor
0Ux8hMBOu5ycY1NSaYw4XXICsIcdWy06.jpeg

Neyse bu hatalar gelmesine rağmen kurulum devam ediyor sonrasında ise aşağıdaki hatayı aldım ;

Sonrasında bu hata ile ilgili kext dosyasını silince bu hatayı aldım;

Sonra yine bu hatayla ilgil olan kextide silince hepten kafayı yiyerek bu hale geldi;

DSDT yaması hariç önerilerinizi bekliyorum kullandığım USB 2.0 ve girişte 2.0'da normalde laptopta 2 3.0 ve 1 2.0 USB girişi var sizle daha önce ios 12'de başarılı bir kurulum yapmıştık inceleyebilirsiniz ; eski konumuz ==>> ÇÖZÜLDÜ - MSI GE72 Kurulum Hatası | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Bios ayarları vs. aynı şekilde ilginize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Grafik ile ilgili hata almaya devam ediyorsun. Şunları bir dene ilk olarak; config / boot argümanları içine cpus=1 ve -disablegfxfirmware komutlarını ekleyip dene. Ek olarak mevcut Sierra üzerinden güncelleme yapmaya çalışıyorsan Clover Bootloder güncellemesini yap. Eğer olmaz ise DSDT düzenleyerek ya VESA devre dışı bırakacaksın:
High Sierra Kurulumda "Window Server Service only ran for 0 seconds" Çözümü
ya da;
Kurulu sistemin üzerinden DSDT / SSDT düzenleyerek harici grafik kartını devredışı bırakıp deneyeceksin.
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Grafik ile ilgili hata almaya devam ediyorsun. Şunları bir dene ilk olarak; config / boot argümanları içine cpus=1 ve -disablegfxfirmware komutlarını ekleyip dene. Ek olarak mevcut Sierra üzerinden güncelleme yapmaya çalışıyorsan Clover Bootloder güncellemesini yap. Eğer olmaz ise DSDT düzenleyerek ya VESA devre dışı bırakacaksın:
High Sierra Kurulumda "Window Server Service only ran for 0 seconds" Çözümü
ya da;
Kurulu sistemin üzerinden DSDT / SSDT düzenleyerek harici grafik kartını devredışı bırakıp deneyeceksin.
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak
cpus=1 ve -disablegfxfirmware ekleyerek denedim fakat aynı hatayı aldım Sierra üzerine kurulum yapmıyorum sadece High sierra 13.1 kurmaya çalışıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Şunları bir kontrol et: Sierra ile kullandığın EFI dosyalarını, Config, kext ve varsa DSDT dosyalarını kullanma. Sadece USB imajı içindekiler dene.
Config içinde Inject INtel,INject NVIDIA, nv_disable komutları varsa bunları devre dışı bırakıp dene. Yine olmuyorsa DSDT yaması yapman gerekecek.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Şunları bir kontrol et: Sierra ile kullandığın EFI dosyalarını, Config, kext ve varsa DSDT dosyalarını kullanma. Sadece USB imajı içindekiler dene.
Config içinde Inject INtel,INject NVIDIA, nv_disable komutları varsa bunları devre dışı bırakıp dene. Yine olmuyorsa DSDT yaması yapman gerekecek.
Tam halledicektim fakat ayırdığım diskin HFS formatı kendi kendine Not Formatted hale gelip HFS formatından çıkıyor biçimlendirmeden nasıl bu sorunu çözerim şuan saçmalık yani aşağıdaki şekilde gözüküyor ve boot etmiyor çıldırıcam size zahmet çözüm yolu söylermisiniz ?

TlyUhxKMReoQqa71ghcKopM0mcvvDs1O.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Diskini tekrar ana diskin ile birleştir ardından Windows Disk yönetimini kullanarak bölüne yaratıp Paragon ile tekrar formatlamayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Diskini tekrar ana diskin ile birleştir ardından Windows Disk yönetimini kullanarak bölüne yaratıp Paragon ile tekrar formatlamayı dene.
Hocam yapamam çünkü zaten icinde sorunsuz kurulu bir hackintosh mevcut onu kurtarmam gerekiyor birden bu hale geldi nasıl kurtarabilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
İçinde hackintosh olan diskini neden formatlama ihtiyacı duydun? Sen mevcut kurulu diskinde bölüntü yaratıp buraya yeni bir kurulum mu yapmaya mı çalıştın? Eğer güncelleme denediysen clover boot menüde mevcut Sierra seçenekli seçip sistemini boot edebiliyor olman lazım,

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
İçinde hackintosh olan diskini neden formatlama ihtiyacı duydun? Sen mevcut kurulu diskinde bölüntü yaratıp buraya yeni bir kurulum mu yapmaya mı çalıştın? Eğer güncelleme denediysen clover boot menüde mevcut Sierra seçenekli seçip sistemini boot edebiliyor olman lazım,
13.1 'i değilde 13 ü başarılı yöntemle kurdum fakat sonrasında kendi kendine disk biçimi Not Formatted oldu HFS yerine ve boot edilemez hale geldi nasıl çözebiiliriz ?

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
13.1 'i değilde 13 ü başarılı yöntemle kurdum fakat sonrasında kendi kendine disk biçimi Not Formatted oldu HFS yerine ve boot edilemez hale geldi nasıl çözebiiliriz ?
Ben de 12.13.1den 12.13.2ye sorunsuz yükseltmiştim. Düzgün çalışırken bir kaç gün sonra dediğiniz şekilde bölümü kullanamaz oldum(Cloverda sadece mac os recovery ve windows gözüküyordu). Repair etmeye çalıştım hem mac os recoveryden hem de windowsdaki programlardan sonuç alamadım. Sıfırdan 13.2yi kurmak zorunda kaldım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli