MSI GE72⎟GTX970M⎟i7 6700HQ Hackintosh Uyumu

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Öncelikle merhabalar, uzun süreden beri Hackintoshu araştırıyordum. Bir kurulum denemesi oldu fakat daha önce hüsran ile karşılaştım. Çoğu rehberleri okumaya çalıştım ama işler bir yerden sonra baya karışıyor ^^ ve ne yapacağımı tam anlayamıyorum sistem bilgilerimi yazsam acaba ne yapmam gerektiğini özet olarak anlatabilecek varmı ? Kext vs. düzenlememi hangi donanımları devre dışı bırakacağımı ?

Nasıl kullanmam gerektiğini veya kullanıp kullanamayacağımı yazarsanız çok minnettar olurum.

Sistem Özelliklerim
MSI GE72 6QF
işlemci: İntel İ7-6700HQ Skylake işlemci
256 GB TOSHIBA THNSNJ256G8NY SSD
1TB HGST HTS721010A9E630 HDD
INTEL HD 530 + NVIDIA GTX970 Ekran Kartı
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165
Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
Intel(R) 100Series/C230 Chipset Family SATA AHCI Controller

Wireless konusunu biraz araştırdım eğer uyumsuzsa harici uyumlu bir wireless sipariş verebilirim USB

Genel olarak özellikler bunlar en azından bir yol haritası çıkarabilirseniz sevinirim. Diğer özellikleri merak edenler MSI GE72 6QF-026TR yazıp araştırarak tamamına ulaşabilir veya istenen yerden screenshot atabilirim.

Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
Bu sisteme hackintosh kurulabilir. Ama yalnızca Intel ekran kartını kullanabilirsin. Ethernet girişi çalışır. Wifi çalışmaz.

Bilgisayarın ısınmasını ve gereksiz enerji kullanımını önlemek için nvidia ekran kartını devre dışı bırakman gerekecek.

Benim tavsiyem sistemi kurmadan wifi alma. Usb wifi kartlarından verim aldığını söyleyenler de var yetersiz geldiğini söyleyenler de. Önce sistemi kur, eğer hackintosh'u seversen mac uyumlu dahili wifi kartı alıp onu kullanabilirsin. Mevcut wifi kartının girişine baktım ve o giriş türünden mac uyumlu wifi kartlarından 2 tane buldum: BCM94352Z ve BCM94352ZAE modelleri.

UEFI kurulum için video rehber mevcut.

Legacy kurulum yapacaksan da adımlar farklı değil. Tek farkı bootloader yükleme seçenekleri. Youtube osxinfo kanalında onun için de rehber var.

Kurulumdan sonra ilk olarak ekran kartını tanıtman gerekecek. Intel HD530 için rehber:
Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ethernet için kext:
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=174725

NVIDIA ekran kartını devre dışı bırakman için DSDT yamalama yapman gerekecek. Onun için de rehber:
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Bu sisteme hackintosh kurulabilir. Ama yalnızca Intel ekran kartını kullanabilirsin. Ethernet girişi çalışır. Wifi çalışmaz.

Bilgisayarın ısınmasını ve gereksiz enerji kullanımını önlemek için nvidia ekran kartını devre dışı bırakman gerekecek.

Benim tavsiyem sistemi kurmadan wifi alma. Usb wifi kartlarından verim aldığını söyleyenler de var yetersiz geldiğini söyleyenler de. Önce sistemi kur, eğer hackintosh'u seversen mac uyumlu dahili wifi kartı alıp onu kullanabilirsin. Mevcut wifi kartının girişine baktım ve o giriş türünden mac uyumlu wifi kartlarından 2 tane buldum: BCM94352Z ve BCM94352ZAE modelleri.

UEFI kurulum için video rehber mevcut.

Legacy kurulum yapacaksan da adımlar farklı değil. Tek farkı bootloader yükleme seçenekleri. Youtube osxinfo kanalında onun için de rehber var.

Kurulumdan sonra ilk olarak ekran kartını tanıtman gerekecek. Intel HD530 için rehber:
Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ethernet için kext:
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=174725

NVIDIA ekran kartını devre dışı bırakman için DSDT yamalama yapman gerekecek. Onun için de rehber:
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hocam ellerine sağlık şahane anlatmışsın aklıma takılan birkaç soru kaldi sadece
1- Hackintosh uyumlu ucuz bir WiFi sağlayıcı nasıl buluruz marka model nelerdir
2- USB 3.0 / 3.1 portları var kurulum için onları kapatmam gerekiyormu sıkıntı çıkarır mı yoksa aktif olarak kullanabilirmiyim ?
3- Bu harici ekran kartını kapatmak için yapmam gereken DSDT yamasını kurulumdan sonra yapsam olurmu şimdi sistem dosyalarını pek kurcalamak istemiyorum
4- yada nvidia gtx970m i nvidia Web driver ile mac te kullanamazmıyız acaba birde son olarak ekran kartını kapatmamanin sakıncası kısa vadede ne olur ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
1- Öncelikle wifi sağlayıcının bilgisayardaki slot'unuza uyumlu olması gerekiyor. Şu anda bilgisayarınızda olan Intel 3165 modelini google'da aradım ve girişinin m2 olduğunu gördüm. M2 girişli hackintosh uyumlu wifi kartı için sadece 2 seçeneğiniz var. Hackintosh uyumlu wifi kartları listesini ekledim:
MjhmUgg6BymyIsGjAuCO3K5SSyOG-n8w.jpeg

BCM94352Z ve BCM94352ZAE modelleri arasında seçim yapabilirsin sadece. Bunları ucuza veya ikinci elini bulabileceğin bir yer bilmiyorum. Sahibinden.com'a bazen bu tür wifi kartları düşüyor.

2- Ben kurulumu USB 3.0 üzerinden yaptım ve sorun yaşamadım. 3.1 portunun da sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Zaten ssd'ye yükleme yaparsan kurulumun hata vermesi durumunda bile 15dk civarı vakit kaybetmiş olursun.

3- Harici ekran kartını kapatma işlemi zaten kurulum sonrası yapılan bir iş.

4- Optimus destekli ekran kartları hackintosh'ta çalışmıyor. gtx970m de optimus destekli bir kart. Ama bu forumda montezuma "BIOS ayarlarından ekran kartlarını kapatma/açma seçeneği varsa bir ihtimal kullanılabilir" demişti diye hatırlıyorum. Hackintosh'ta nvidia ekran kartı tanıtmadım o yüzden bu konuda net bir şey söyleyemeyeceğim. Ekran kartını devre dışı bırakmazsan kullanımda bir sorun çıkarmaz ama pilde çalışırken şarjın çok daha az gider ve bilgisayarın biraz ısınır. Sistem kararlılığı açısından sorun yaratmaz.

• Like
Tepkiler: Arcanteus

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
1- Öncelikle wifi sağlayıcının bilgisayardaki slot'unuza uyumlu olması gerekiyor. Şu anda bilgisayarınızda olan Intel 3165 modelini google'da aradım ve girişinin m2 olduğunu gördüm. M2 girişli hackintosh uyumlu wifi kartı için sadece 2 seçeneğiniz var. Hackintosh uyumlu wifi kartları listesini ekledim:
Ekli dosyayı görüntüle 2343

BCM94352Z ve BCM94352ZAE modelleri arasında seçim yapabilirsin sadece. Bunları ucuza veya ikinci elini bulabileceğin bir yer bilmiyorum. Sahibinden.com'a bazen bu tür wifi kartları düşüyor.

2- Ben kurulumu USB 3.0 üzerinden yaptım ve sorun yaşamadım. 3.1 portunun da sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Zaten ssd'ye yükleme yaparsan kurulumun hata vermesi durumunda bile 15dk civarı vakit kaybetmiş olursun.

3- Harici ekran kartını kapatma işlemi zaten kurulum sonrası yapılan bir iş.

4- Optimus destekli ekran kartları hackintosh'ta çalışmıyor. gtx970m de optimus destekli bir kart. Ama bu forumda montezuma "BIOS ayarlarından ekran kartlarını kapatma/açma seçeneği varsa bir ihtimal kullanılabilir" demişti diye hatırlıyorum. Hackintosh'ta nvidia ekran kartı tanıtmadım o yüzden bu konuda net bir şey söyleyemeyeceğim. Ekran kartını devre dışı bırakmazsan kullanımda bir sorun çıkarmaz ama pilde çalışırken şarjın çok daha az gider ve bilgisayarın biraz ısınır. Sistem kararlılığı açısından sorun yaratmaz.
Hocam cok teşekkür ediyorum tekrar şimdi kuruluma geçicem insallah macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu buradaki laptoplar için olan dosyayı indirip videoya göre kurulum yapıcam ekstra belirtmek istediğiniz birşey varsa BİOS ayarı vs. zaten hata vs. Karşılaşırsam ekran görüntüsü göndericem burdan yanıtlarınız için tekrar teşekkür ediyorum

Şuan Windows 10 PRO kurulu SSD de 256 fakat 1TB harddisk ikiye bölünmüş halde bir kısmını boşaltıcam SSD de Windows 10 kurulu HDD de ayırdığım bölüme Hackintosh kurabilirmiyim bir sıkıntı çıkartırmı yoksa SSD yi komple formatlayıp kurulummu yapsam ? Ama Windows 10 kalması çok daha iyi olur çünkü henüz Wireless adaptör almadım o yüzden aktif kullanamayabilirim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
1 TB içinde ayrılmış yerde yapacağın kurulumda USB olmadan boot sorunu çıkabilir. Dolayısıyla tavsiyem SSD'ni tamamen formatlamak ve ilk olarak Mac ve sonra Win 10 kurulumu yapman.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
1 TB içinde ayrılmış yerde yapacağın kurulumda USB olmadan boot sorunu çıkabilir. Dolayısıyla tavsiyem SSD'ni tamamen formatlamak ve ilk olarak Mac ve sonra Win 10 kurulumu yapman.
USB ile kurulum yapıcam gerekli hataları karsilasirsam atarım hocam insallah suan indirme tamamlandı sanırsam son bir soru olarak wireless adaptör olarak USB wireless adaptör kullanmak istiyorum

Bunlardan hangisi son sürümle uyumludur 10.12.6 sanırım paylaştığınız onu indirdim

Almayı düşündüklerim sizin cevabınıza göre sipariş vericem

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...no-150-mbps-kablosuz-usb-adaptör-1129103.html

TP-LINK TL-WN723N 150 Mbps N Kablosuz WPS Mini USB Adaptör Fiyatı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Asus n10 düşünebilirsin. Ek olarak kurulum ve sonrası soru ve sorunları için yeni konu açarsan sevinirim. Zira bu konu uyumluluk konusu. ;)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Arcanteus

APPRENTICE
23 Tem 2017
36
0
0
Asus n10 düşünebilirsin. Ek olarak kurulum ve sonrası soru ve sorunları için yeni konu açarsan sevinirim. Zira bu konu uyumluluk konusu. ;)
anladım dahada dikkat edicem inşallah yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.

>Şimdi ALC kext için acaba burdan hangisini seçmem gerekecek ?
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ekran kartım 530 HD fakat dxdiagta Ses kartı Realtek High Definition Audio gözüküyor fakat hangi sürümü ?
Dxdiag resmi
-s-tasUrqOD23dMFmpI_3Jgo_VZj-rvp.png

Aygıt Yönetisinde Ses Aygıtı olarak "Intel(R) Ekran için Ses" ve "Realtek High Definition Audio" iki tane gözüküyor.

>Birde uyumlulukla alakalı olarak Config playlist olarak ne seçmeliyim tam boot etmedim henüz USB ye ama (birde USB 3.0 Destekli bir USB kullanıyorum). Orda config.playlistlerden hangisini seçmem gerek acaba 530'u göremedim sanırım Videoda hangi Config playlisti seçip buradaki işlemi yapmalıyım ( Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu )
Birde uyumlulukla alakalı olarak Config playlist olarak ne seçmeliyim tam boot etmedim henüz USB ye ama (birde USB 3.0 Destekli bir USB kullanıyorum). Orda config.playlistlerden hangisini seçmem gerek acaba 530'u göremedim sanırım Videoda hangi Config playlisti seçip buradaki işlemi yapmalıyım ( Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu )

Hocam Asus N10'u sipariş verdim. Son olarak konuda kurulumla alakalı uyumlulukta kext olayında birkaç sorum var ne yapmalıyım acaba HD530 kextini editlemek için hangi plist i seçip üzerine editlemeliyim daha ekliyeceğim birkaç kext varda MSI GE72 bana uyumlu toplam olarak

- AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bunu inject edicem pliste fakat alan olarak SSD ye kurucam TRIM özelliği kextide paylaşmışsınız onla uyumsuzmuş bunu kursam daha iyi olur heralde

- Ethernet için ALXKiller E2200 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu inject edicem pliste

- Ekran kartı için plist editleme Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

- Eğer sorduğum soruda Ses sürümümü öğrenirsem Hackintosh Donanım / Kurulum Terimleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konudaki layoutlardan birini giricem editleyip plisti fakat kurulum dosyalarında verdiğiniz plistlerden bana uyumlu hangi plisti editlemem gerekiyor bu düzenlemeleri yapmak için bilmiyorum

Kurulum aşamasında yaşadığım sıkıntı konusu:
Msi Ge72 Kurulum Hatası | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri: