ÇÖZÜLDÜ MSI GE72 - QL Apache Seste Cızırtı Sorunu

mustafakucuknazli

APPRENTICE
12 Eki 2017
11
1
0
39
Merhaba msi GE 72 2 QL Apache bilgisayarıma macossierra 10.12.6 yı başarılı bir şekilde kurdum Ekran kartı intel hd 5600 tanıttım. Wifi aparatı aldımtplink TL WN725N Gayet başarılı çalışıyor.
Fakat çözemediğim tek sıkıntı Ses ..

Ses var fakat sanki fan çalışıyormuş gibi hışırtı var. Realtek high Definition Aidio windows ta gördüğüm ses kartım bu. bunun için SES-1.2.0.RELEASE (1).zip paylaşılan kex i indirdim. sorun hala devam ediyor eski kex leri sile bilmek için bir video varsa beni yönlendire bilirmisiniz.

Şunu söylemeliyimki Autocad 2017 yi kurdum . Gördüğüm bu autocati çok kısa bir sürede indirdi ve kurdum yaklaşık 5 dakika.

Ayrıca Autocad burada Çokdaha rahat ve hızlı çalışıyor. Pafta pşanlarında dahi takılma olmuyor. Bunu iyice geliştirip windowstan kurtulmayı planlıyorum. Bunun için yardımlarınızı bekliyorum..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
AppleALC ile denemeden önce Ses tanıtmak için herhangi farklı bir kurulum yöntemi denedin mi? Denemediysen de, eğer sistemi hala USB üzerinden boot ediyorsan AppleALC ile ilgili dosyalar bu EFI'nin içinde mevcut. Sen AppleALC 1.2.0 sürümünü HDD / Library / İçine kurduysan çakışma olmaması için EFI / CLOVER / Kexts / Others içinden AplpleALC ve Lilu kextlerinii sil.
Ek olarak AppleALC ses donanımına uygun farklı Layout-ID'ler ile dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mustafakucuknazli

APPRENTICE
12 Eki 2017
11
1
0
39
Merhaba üstat Gayet başarılı bir kurulum yaptım . ses, kamera ve harici wifi aktif durumda. kapağı kapadığımda felan pc uyku moduna gelmiyor ama zamanla olur herhalde . Şimdiki Sıkıntım App Store bağlanamıyorum .
Sistem tercihlerinden İCloud u açmaya çalıştığımda Bu Apple kimliği geçerli, fakat İcloud hesabı değil. diyor.

Nasıl bağlanabilirim. Not wifi ile bağlanıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
İlk olarak bu konuyu nasıl çözdüğünü belirtmelisin. Zira bu sayede aynı sorunu yaşayanlar için referans konu olur. Sorunun için açmış olduğun konuya yanıt verdim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mustafakucuknazli

APPRENTICE
12 Eki 2017
11
1
0
39
Merhaba Şu an bu mesajımı Msı GE72 2QL APACHE leptabıma kurduğum macossierradan yazıyorum.

Öncelikle seste çok sıkıntı yaşadım. Sesi Önerdiğiniz gibi VoodooHDA 2.8.9 ile çözdüm.
wifi yi dışarıdan harici satın almıştım onu yazdım zaten daha önceki cevabımda. eterneti atheros e2200 ile çözdüm.
Ses biraz az çıkıyor. ileride çözerim diye düşünüyorum.
Appstora girebiliyorum . İclood a girebiliyorum. İtunes te aktif. Face time da etkinleştirme sıkıntısı var. mesajlar sekmeside açılmıyor.
Mail lerdede oturum açılamıyor sıkıntısı var.

Birde sistemi kapat dediğimde ekran kararıyor fakat pc geç kapanıyor.Ayrıca Kapağı kapattığımda Uyku moduna geçmiyor.
Kamera sıkıntısız çalışıyor.

Çok teşekkürler . Yardımlarınız için Hep bir mac im olsun istemiştim.

Eminim zamanla Herşey orjinal gibi olacak.

• Like
Tepkiler: montezuma