MSI GE73 7RD Laptop Hackintosh uyumu

sgorgulu

APPRENTICE
28 Şub 2018
8
1
0
42
Ankara
Kurulum için konuya bayağ yabancıyım. Sizden profesyonel yardım bekliyorum. İster ankara içinde görüşüp ofisim müsait kurulum yapabilirsiniz isterseniz .dmg .iso gibi bir dosya hazırlayıp atarsınız kurulumu ben yaparım sonrasında destek verip kurulumu tamamlarız.

Yardımcı olucak arkadaşa Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para ile 250TL lik ödeme yapacağım.

İstenilecek gerekli olan tüm detayları sağlayabilirim.

Core i7 7700HQ
Intel HD Graphics 630
Nvidia GTX-1050ti
Anakart Chipset: Intel HM175 (Skylake PCH-H)
Intel Dual Band Wireless-AC3168
Qualcomm/Atheros2500 PCI-E Gigabyte Ethernet Controller

Laptop: Specification for GE73 7RD Raider | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global

Son düzenleme:

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Size senaryoyu özetleyeyim;
  • GTX 1050ti'yi ne yazık ki kullanma şansınız çok az (Profesyonel bir SSDT & DSDT ile BİOS'da belirli ayarların olması gerekir. Haricinde Optimus'u kapatırsanız HD630'u kullanabilirsiniz)
  • Wifi adaptörünüz desteklemiyor fakat Piyasada hem bluetooth hem de wirelles'i destekleyen adaptör satın alabilirsiniz (belirli kextler ile)
  • GP62 olan versiyonda kuranlar olmuş fakat bilgisayarınız çok yeni olduğu için tamamen deneyip yanılma formülü ile ilerlemeniz lazım
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bence buradan başlayabilirsiniz :)

Takıldığınız noktalarda konu açmanız yeterli olacaktır. Kolay gelsin :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

sgorgulu

APPRENTICE
28 Şub 2018
8
1
0
42
Ankara
Size senaryoyu özetleyeyim;
  • GTX 1050ti'yi ne yazık ki kullanma şansınız çok az (Profesyonel bir SSDT & DSDT ile BİOS'da belirli ayarların olması gerekir. Haricinde Optimus'u kapatırsanız HD630'u kullanabilirsiniz)
  • Wifi adaptörünüz desteklemiyor fakat Piyasada hem bluetooth hem de wirelles'i destekleyen adaptör satın alabilirsiniz (belirli kextler ile)
  • GP62 olan versiyonda kuranlar olmuş fakat bilgisayarınız çok yeni olduğu için tamamen deneyip yanılma formülü ile ilerlemeniz lazım
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bence buradan başlayabilirsiniz :)

Takıldığınız noktalarda konu açmanız yeterli olacaktır. Kolay gelsin :)
Cevap için teşekkürler.
Tavsiye edebileceğin bir bluetooth ve wireless adaptör marka model paylaşırmısın .Dual boot kullanıyorum windows da da çalışması önemli. Paylaşılan kurulum dosyası ile kurulum yaptım. Wifi, nvidia ve ses tanımadı. Ses için forumda bir kaç rehber kurcaladım ama beceremedim. Nvidia web driverları kurmaya çalıştım ama bu sefer açılış yaparken restart atmaya başladı.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Öncelikle bilgisayarındaki ağ kartının soket desteğini öğrenmen gerekiyor. M2SATA veya NGFF'dir büyük ihtimalle. DW1830 şiddetle önerim. Airdrop'a kadar herşeyi çalıştırabilirsin (kext ile)
Dell DW1830 BCM943602BAED 1300Mbps WiFi + BT 802.11ac WLAN NGFF Card Hackintosh | eBay

Nvidia ile boşuna uğraşma, ne yazık ki HD630'dan dolayı kuramazsın. HD630 günlük işlemler için seni tatmin edecektir

Wifi ile zaten boşuna uğraşma, desteği yok. Yukarıda belirtmiştim

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
@sgorgulu ücretli destek talebi osxinfo ilkesine aykırıdır.
  • 10-)osxinfo bir bilgi ve paylaşım platformudur ve Türkiye'de hackintosh için Türkçe kaynak oluşturulmasına; Bu bağlamda da üyelerine gönüllü olarak ücretsiz destek vermeyi, kendisine ilke edinmiştir. Dolayısıyla forum içinden özel yardım talebi ve teklifi, ücretli yardım talebi ve teklifleri osxinfo forumu içinde yasaktır. Verilecek bütün destek ve yardımlar osxinfo platformu içinde açılmış konu içerisinde yazılacak mesajlar ile verilmelidir. Aksi durumlarda üyenin mesajı silinir ve forumdaki hakları kısıtlanır, erişimi engellenir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
22
Dostum Wi-Fi'yi değiştirmen lazım. Sana tavsiyem anakartın içindeki kartı değiştir. Adaptör alıp bir tane USB portunu işgal etme benim gibi.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler