MSI GL62M 7RC Uyumu

korkutcihan

APPRENTICE
29 Nis 2017
20
2
21
Merhabalar Arkadaşlar,
aşağıdaki linkte olan üründen satın almak istiyorum. bu laptopun uyumlu olup olmadığını merak ediyorum. muhtemelen wifi uyumsuz olacak. tavsiye edeceğim. wifi + bluetooth kartı nereden satın alabilirim. mesela Ebay :)
Specification for GL62M 7RC | MSI Global @montezuma

Laptop Modeli
MSI GL62M 7RC
İşlemci Modeli
Intel Core I5 7300HQ
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 && GeForce MX 150 (Disable)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC/892
Disk ve RAM
Samsung SSD 860 evo

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

korkutcihan

APPRENTICE
29 Nis 2017
20
2
21
Laptop Modeli
MSI GL62M 7RC
İşlemci Modeli
Intel Core I5 7300HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC/892
Disk ve RAM
Samsung SSD 860 evo

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Sana kısaca Optimus'un ne olduğu hakkında kısa bilgilendirme yapayım;
NVIDIA Optimus
NVIDIA Optimus, dizüstü bilgisayarlarımızın pil ömrünü artırmaya yarayan bir teknolojidir.
Bu teknoloji, o anda çalışan uygulamanın istediği görsel işlem gücüne göre işlemci içerisindeki dahili GPU ile NVIDIA GPU arasında geçiş yapılmasını sağlar. Masaüstünde dolaşırken, basit oyunlar oynarken, internetteyken vs. işlemci içerisindeki dahili GPU devrede iken , yüksek performans gerektiren bir oyun veya uygulama açıkken ise NVIDIA GPU devreye girer. Bu teknoloji Apple tarafından desteklenmediği için, bu teknolojiye sahip Laptop cihazlarda harici Grafik kartı çalıştırılamaz.
Dolayısıyla sadece Windows cihazlar için tasarlanmış u teknoloji Apple Cihazlarda kullanılamaz. Zira Apple'ın kendi grafik güç yönetimi teknolojisi vardır. Bu da PC tabanlı cihazlarda desteklenmez.

Senin paylaştığın videoya gelirsek; Videoda sadece iki kartında algılanmış olduğunu gösteriyor ki bu zaten beklenen bir durum.
Hackintosh kurulumlarda bu soru sık geliyor bana; "İki grafik kartım da algılıyor. Hani harici kart çalışmaz demiştiniz" diye. İki kart algılanır ancak bu harici kartın çalıştığı anlamına gelmiyor. Hatta bu harici kartın algılanmış olması daha da kötü zira kart çalışmadığı halde, güç yönetemi olmadığı için kart tam güçte çalışmaya devam eder ve bu da gereksiz yere pil tüketir, kartın ömrünü azaltır. Bu yüzden Hackintosh Laptop kurulum sonrası harici ekran kartının devre dışı bırakılması gerekir.
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak
Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

korkutcihan

APPRENTICE
29 Nis 2017
20
2
21
@montezuma Optimus Hakkında bilgilendirmenden dolayı teşekkür ederim:) Daha önceki mesajımdaki linkte olan laptoptan satın alacağım. detaylarını kısa zamanda paylaşacağım. Teşekkür ederim.

Laptop Modeli
MSI GL62M 7RC
İşlemci Modeli
Intel Core I5 7300HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC/892
Disk ve RAM
Samsung SSD 860 evo