MSI GT70 2QD DSDT ile Harici Ekran Kartı Devre Dışı Bırakmak.

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
Merhabalar daha önce açmış olduğum ÇÖZÜLDÜ - Msi GT70 2QD system uptime in nanoseconds Sierra | Sayfa 3 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konuda montezuma hocamın yardımı ile başarılı kurulum gerçekleştirdim.Uyumlu wifi kartla her şey gayet düzgün ancak parlaklık ve batarya yüzdesi sorunu ve harici ekran kartı sorununu çözemedim.Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu burdaki konudan başlayarak DSDT yamalama işine girişeyim dedim ama konu hakikaten çok zor benim için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim @tosbaha

DSDT dosyalarım
DSDT.zip - Google Drive

Moderatörün son düzenlenenleri:

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Rehberi okuyup adım adım takip ederseniz sorunu çözebilirsiniz. Şu ana kadar sadece dosyalarınızı çıkartmışsınız. Bu rehberi dikkatli takip edin. Örnek başka bir uygulamalar için aşağıdaki konulara da bakabilirsiniz.
Konu 1
Konu 2

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
rehberi okudum ancak ini off kısmında takıldım sanırım bendekiler iki ayrı yerde 8 ve 9. ssdt içinde. ayrıca dsdt dosyalarını sadece çıkartmadım patch ve compile ile ilgili aşamaları yaparak göndermiştim.okuyup adım adım geldiğim son nokta buarada ve EC0 kodu nedir çözemedim.
Adsız.tiff - Google Drive
2.tiff - Google Drive
Kod:
Method (_REG, 2, NotSerialized)  // _REG: Region Availability
  {
  If (LEqual (Arg0, 0x03))
  {
  Store (Arg1, ECFL)
  }
  // EC0 kodunu ekliyoruz.
  If (LAnd(LEqual(Arg0,3),LEqual(Arg1,1)))
  {
  \_SB.PCI0.LPCB.EC0.SPIN (0x96, Zero)
  }
  }

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
1. SSDT-9.dsl \_SB.PCI0.LPCB.EC.ESGX (Zero) bu satırın içinde gördüğünüz üzere EC var. O satırı silin ve compile edin.
2. SSDT-8.dsl de _INI kısmını değiştirin.
Kod:
  Method (_INI, 0, NotSerialized)  // _INI: Initialize
  {
  Store (Zero, \_SB.PCI0.PEG0.PEGP._ADR)
   External(\_SB.PCI0.PEG0.PEGP._OFF, MethodObj) // ekran kartinin adresi
_OFF()
  }
3. DSDT.dsl dosyasını açın
Kod:
Method (_REG, 2, NotSerialized)  // _REG: Region Availability
                If (LEqual (Arg0, 0x03))
                {
                    Store (Arg1, MYEC)
                    If (LEqual (Arg1, One))
                    {
                        If (_OSI ("Windows 2013"))
....

PNOT ()
bulun.
PNOT () un altına şunu ekleyin
Kod:
  {
 \_SB.PCI0.LPCB.EC.ESGX (Zero)
  }
Yaptiklarımızı özetlersek
1. OFF kısmında olan EC erişimi bulup sildik
2. Harici ekran kartının _INI kısmından OFF u çağırdık. Ekran kartının adresi değişiklik gösterebilir. Genelde PEGP vs yazar
3. EC nin reg kısmından 1. kısımda sildiğimiz kodu ekledik.

• Like
Tepkiler: montezuma

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
hocam kusura bakmayın izindeydim notebook yeni geçti elime. Dsdt yamalama rehberlerinin genelikle son aşmasına değinilmemiş burada önemli bir şey yapmıyor muyuz acaba?ben yazmış olduğunuz 3 kodu ekledim clover ile efi acpi/patched kısmına attım drop oem işaretledim ekran kartı kapanmadı cloverde config üzerinde başka bir ayar yapılacak mı?

ayrıca dsdt.dsl içerisinde
bulun.
PNOT () un altına şunu ekleyin
{
}
bu satır gözüküyor iken aml olarak kaydedip içine baktığımda bu satırın olmadığını farkettin normal mi?

dsdt.jpg

dsdt.tiff - Google Drive
dsdt8.tiff - Google Drive
dsdt9.tiff - Google Drive

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
PNOT un altına ekleyin. Siz PNOT un altındaki } işaretinden sonra eklemişsiniz. Daha sonra .aml olarak kaydedin ve gerekli yere kopyalayın.

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
üstad belirttiğiniz şekilde yaptım;
Kod:
 PNOT ()
                {
            }
            }
Ama ekran kartı kapanmadı. Clover'da config.plist şu şekilde;
config.jpeg

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Clover ayarında sorun yok gibi görünüyor. Benim bildiğimm başka bir yama seçeneği yok. Yamalarınızı tekrar kontrol edebilirsiniz veya diğer konulara bir daha göz gezdirebilirsiniz.

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
Diger konular derken ben sadece ekran karti icin yama yaptim pil ve parlaklik yamalarini yapmadim bu konuya etkisi olur mu?

Birde aklima takildigi icin sormak istedim.sizin rehberde dsdt yamasinda pnot() kismi yok bu her yamada farkli yerdemidir?

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Ekran kartı yamaları diğer yamalardan bağımsız. PNOT vs olması önemli değil. Rehberde de belirtildiği üzere sildiğimiz kodu _REG e ekliyoruz. Herkesin donanımı farklı olduğu için de DSDT tablolaları da farklıdır. Dediğim gibi benim bilgim bu kadar. Rehberi denerken belki bir yeri atlıyorsunuzdur. Bir daha deneyebilirsiniz.

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
43
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Benim için önemli olan yaptığım işlemlerde hatam olup olmadığıydı. Siz yolu gosterdiniz, ben yapana kadar kurcalayacağım.

Merhaba yaklaşık 1 ay boyunca defalarca uğraşmama, rehberleri denememe rağmen bir türlü harici ekran kartımı devre dışı bırakamadım.Bu yüzden düzenlemiş olduğum DSDT dosyalarıma bir bakmanızı rica ediyorum.Yanlış yapıp yapmadığımı öğrenmem gerekiyor.Ayrıca High Sierra kurulumunda dual GPU sıkıntısı bulunmakta.

Şu an kullandığım laptop da ilk aldığımda GTX 770M bulunmaktaydı.Anakartım ekran kartı değişimine uygun olduğundan bir arkadaştan clevo marka laptop dan çıkma gtx 970m satın aldım.Başta optimus çalışmamıştı ekran kartına vibos yüklemek suretiyle sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.Bunu yazma sebebim şu; belkide bu sebepten dolayı ekran kartını kapatamıyorum dur ama bunu varsayım olarak söylüyorum herhangi bir bilgim yok.
Deneme.zip - Google Drive