Msi H81m-e33 kuruluma geçemiyorum

19 Ara 2017
207
37
271
34
Herkese tekrardan merhaba. Uzun zamandır foruma giremiyordum kısmet bugüneymiş. İmzamda özellikleri bulunan Masaüstü bilgisayarımda Big sur kullanmaktaydım ama arıza sonucu ssdyi kaybettim. maalesef efi yedeğim de yoktu.

Durum buyken Monterey ile yeniden kurulum yapmak istedim.Şu an bilgisayarımda 2 ssd var birinde mbr disk üzerinde Windows mevcut diğer ssdye ise Monterey kurmak istiyorum.

Fakat kurulum ekranına geçemedim. Sitemizdeki monterey imajını indirip rufus ile yazdırıyorum efi bölüntüsüne ise Yusuf beyin paylaşmış olduğu opencore'u ve gene başka bir konuda paylaştığı anakartıma uygun config dosyasını atıyorum, usb üzerinden boot etmeye çalıştığımda ise sadece alt çizgi bulunan siyah ekranda kalıyorum. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Edit: Boot mode Legacy+UEFI seçili
Sorun anakartın firmware ile ilgiliymiş güncel versiyon 6.8 vardı ve uefi ile ilgili sıkıntı çıkartıyordu. 6.7 ye düşürerek sorunu çözdüm ama çözerken de yanında windowsu da götürdü.

Şimdi sorunum şu uygun config ile imac 15.1 smbios seçtiğimde oc işletim sisteminin bu versiyonu desteklemediği hatasını veriyor. Bu kısmı no_compat_check ile geçip kurulum ekranına geliyorum ama bu sefer güncelleme bu bilgisayara yüklenemez hatası alıyorum.
Edit2: smbiosu macpro 7.1 yaparak kurulum gerçekleştirdim. Sormak istediklerim;

1-macpro 7.1 sistemim için doğru bir seçim mi ?
2-bu seçimle ventura yüklemesi mümkün olur mu ?

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
MacOS Vertuna ile henüz Broadwell içeren bir smbios görmedim. Zaten macpro 7,1 ile monterey çalıştırıyorsanız 8,1 ile vertuna deneyebilirsiniz. Dortania klavuzlarında da monterey için 8,1 gösterilmiiş. Yinede bunu deneyimlemeden anlayamazsınız.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662