ÇÖZÜLDÜ MSI MegaBook GL73 8RD macOS Big Sur Kurulum

• Konuyu başlatan Silinen üye 7507
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 7507

Guest
merhaba iyi günler,
macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundaki raw dosyasını indirip balenaEtcher ile usb'ye yazdım. bilgisayarı usb üzerinden boot ederken bu hatayı alıyorum. aida64 dosyasını da koydum. config.plist dosyasını da ayarladım. sizce problem nedir? teşekkürler.

kullandığım usb: Toshiba Thn-U202W0320E4, Usb 2.0 Flash Bellek, 32Gb Usb Beyaz: Amazon.com.tr

[YAPILDI] Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
[YAPILDI] SATA: AHCI olarak ayarlayın
[YAPILDI] VT-D: Disable olarak ayarlayın
[BÖYLE BİR SEÇENEK YOK] EHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
[YAPILDI] xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
[BÖYLE BİR SEÇENEK YOK] xHCI Mode: Smart Auto
[YAPILDI] Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
[YAPILDI] CFG-Lock= Disable
[YAPILDI] Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.

Moderatörün son düzenlenenleri:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Silinen üye 7507
S

Silinen üye 7507

Guest
Burdaki dosyalarla deneyin birde. Oopencore EFI ile ilerleyin.
merhaba,
fakat ben tam olarak hangi dosyaları güncellemem gerektiğini pek anlamadım, bu konuda yeniyim. forumda daha önceden usb hazırlanmış gibi bir rehber olduğu için en başta problem yaşıyorum. config.plist dışında farklı bir işlem daha mı yapmam gerekiyor usb içerisinde? ayrıca bahsettiğiniz linkte daha önce bakmıştım, o linkteki işlemci 7. nesil i7, benim bilgisayarım 8. nesil i7 işlemciye sahip. bu durum problem çıkartır mı? yorumunuz için teşekkürler.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Hayır problem çıkarmaz. Cihazınıza yakın bir donanım.
Ekran Resmi 2021-02-15 18.50.50.png

Kaynaktan indirdiğiniz dosyalardan işaretlediğimi kullanacaksınız.
Bu EFI hazırladığınız imaj USB ile gelen EFI kısmını yedekleyin silin ve yerine bu EFI klasörünü ekleyin. Sistemi yeniden başlatın oc ekranı geldiğinde reset nvram yapın ve sistemi boot ederek deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
S

Silinen üye 7507

Guest
Hayır problem çıkarmaz. Cihazınıza yakın bir donanım.
Ekli dosyayı görüntüle 33275
Kaynaktan indirdiğiniz dosyalardan işaretlediğimi kullanacaksınız.
Bu EFI hazırladığınız imaj USB ile gelen EFI kısmını yedekleyin silin ve yerine bu EFI klasörünü ekleyin. Sistemi yeniden başlatın oc ekranı geldiğinde reset nvram yapın ve sistemi boot ederek deneyin.
bu sefer de bu hatayı veriyor, muhtemelen benim A'dan Z'ye şu linkteki rehberi iyice okumam ve gerekenleri yerine getirmem gerekiyor. yardımcı olduğunuz için teşekkürler. iyi günler dilerim.

• Like
Tepkiler: kindo

S.Y.LA.R

APPRENTICE
16 Ocak 2021
90
39
21
sağdaki portları deneyiniz. yalnız aynı usb'yi kullanıyormuşuz, bilgisayar markalarımızda aynı :D
buraya kendi EFI dosyamı koyuyorum. eğer ki denemek isterseniz burada dursun. Çalışmayan hiçbir donanımı yok, belki işe yarar. işlemcimizde aynıymış.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.7 /// macOS Big Sur 11.3 Beta 6 (20E5224a) & Windows 10
Laptop Modeli
MSI GE73 RAIDER RGB 8RF
İşlemci Modeli
I7-8750H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 - Nvidia GeForce GTX 1070
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Killer E2500 Gigabit Ethernet Controller - Intel Wireless-AC 9560 160MHz
Disk ve RAM
Kingston SSDNow UV400 120GB SSD - Hitachi 1TB HDD - 16GB Samsung DDR4 2666MHz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
bu sefer de bu hatayı veriyor, muhtemelen benim A'dan Z'ye şu linkteki rehberi iyice okumam ve gerekenleri yerine getirmem gerekiyor. yardımcı olduğunuz için teşekkürler. iyi günler dilerim.
Config dosyanı bit text editör ile açıp boot-arg içindeki kodlara -v kodunu ekleyip hata görseli paylaşmalısın. Rehberi takip edip adımları uygularsanız daha rahat bir kurulum sağlayabilirsiniz.

sağdaki portları deneyiniz. yalnız aynı usb'yi kullanıyormuşuz, bilgisayar markalarımızda aynı :D
buraya kendi EFI dosyamı koyuyorum. eğer ki denemek isterseniz burada dursun. Çalışmayan hiçbir donanımı yok, belki işe yarar. işlemcimizde aynıymış.
Bu EFI ile de deneme yapın. Bir bakıma şanslısın ikiz cihazınız var kurulum yapılmış.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
S

Silinen üye 7507

Guest
merhaba, dediğiniz EFI dosyası ile kurulum ekranına(macos big sur'u yükle ve disk izlencesi ekranı) geldim. fakat bilgisayar klavyesi veya trackpad hiçbiri çalışmıyor. bu durumda ne yapmam gerekiyor? teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
merhaba, dediğiniz EFI dosyası ile kurulum ekranına(macos big sur'u yükle ve disk izlencesi ekranı) geldim. fakat bilgisayar klavyesi veya trackpad hiçbiri çalışmıyor. bu durumda ne yapmam gerekiyor? teşekkürler.
Harici bir klavye ve mouse ile deneme yap.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Silinen üye 7507
S

Silinen üye 7507

Guest
Harici bir klavye ve mouse ile deneme yap.
tamam düzelttim şimdi, mount partition'dan masaüstüne EFI klasörü geldi, içi boştu. içerisine arkadaşın verdiği linkteki EFI klasörünü attım. yeniden başlatıyorum fakat usb olmadan boot olmuyor. bu problemi nasıl düzeltirim? teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
tamam düzelttim şimdi, mount partition'dan masaüstüne EFI klasörü geldi, içi boştu. içerisine arkadaşın verdiği linkteki EFI klasörünü attım. yeniden başlatıyorum fakat usb olmadan boot olmuyor. bu problemi nasıl düzeltirim? teşekkürler.
BIOS / boot options gibi bir seçenek varsa buradan OpenCore.efi dosyasını ekleyip deneme yap.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
S

Silinen üye 7507

Guest
BIOS / boot options gibi bir seçenek varsa buradan OpenCore.efi dosyasını ekleyip deneme yap.
hocam bahsettiğiniz yer bios'da mevcut değil maalesef. farklı bir yöntem var mı acaba? biraz araştırdım fakat bir çözüm bulamadım.
ayrıca aliexpress üzerinden şu ürünü almayı planlıyorum: US $24.99 15% OFF|Kablosuz ac NGFF BCM94350ZAE Wifi ağ kartı Bluetooth 4.1 802.11ac 867Mbps için Lenovo/IBM/Thinkpad FRU:00JT494|Ağ Kartları| - AliExpress
plati ru üzerinden 20$ indirim sağlayan hesapları 4$ dan satıyorlar. oradan temin edip sipariş vermeyi planlıyorum..

• Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Bios görseli paylaştığıız ekranda boot sekmesine geçin ordan uefi boot seçeneğinde opencore.efi dosyasını görüyorsa boot sıralamasında birinci sırıya alın. Eğer opencore.efi olarak görmüyorsa mac os yüklü diski birinci sıraya alıp deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
S

Silinen üye 7507

Guest
Bios görseli paylaştığıız ekranda boot sekmesine geçin ordan uefi boot seçeneğinde opencore.efi dosyasını görüyorsa boot sıralamasında birinci. sırıya al. Eğer opencore.efi olarak görmüyorsa mac os yüklü diski birinci sıraya alıp dene.
hocam en başından beri usb boot priority listesinde en tepedeydi. opencore.efi gözükmüyor orada da maalesef. sistemde 2 tane disk olması problem yaratıyor olabilir mi? ikisi de boştu en başında macos kurarken fakat onunla alakalı olup olmamasından emin değilim.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
fakat usb olmadan boot olmuyor. bu problemi nasıl düzeltirim? teşekkürler.
Eğer sabit diskin EFI kısmına bir EFI eklediyseniz USB hardidsk girdisi değil sadece HARD DİSK yazan kısmı başa almanız gerekir. Bunu 1. Sıraya alı ve deneyin. Olmazsa uefi and legacy olan kısımdan legacy seçip yine hardisk birinci sıraya alın. Bir şekilde hardisk birinci sıradayken EFI kısmına yapıştırdığınız opencore ulaşmanız gerekir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
S

Silinen üye 7507

Guest
Eğer sabit diskin EFI kısmına bir EFI eklediyseniz USB hardidsk girdisi değil sadece HARD DİSK yazan kısmı başa almanız gerekir. Bunu 1. Sıraya alı ve deneyin. Olmazsa uefi and legacy olan kısımdan legacy seçip yine hardisk birinci sıraya alın. Bir şekilde hardisk birinci sıradayken EFI kısmına yapıştırdığınız opencore ulaşmanız gerekir.
hocam daha önceden herhangi bir ekleme yapmamıştım. boot mode select: LEGACY ve boot option #1 hard disk getirdim fakat işe yaramadı. boot mode select: UEFI ve boot option #1 hard disk seçili iken checking media presence hatası alıyorum. bu durumdayken usb bağladığım da ise boot ekranı geliyor.
secure boot: disable, boot mode select: UEFI, boot option #1 hard disk --> checking media presence (USB TAKILI DEĞİL)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
UEFI and CSM seçip diski başa aldığıızda nasıl bir sonuç veriyor?
USB ile boot edebiliyorsanız kontrol sağlar mısınız sabit disk üzerindeki EFI alanında ne var mümkünse görselini paylaşın. Ek olarak USB ile boot ettiğinizde reset nvram yapıp deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
S

Silinen üye 7507

Guest
UEFI and CSM seçip diski başa aldığıızda nasıl bir sonuç veriyor?
USB ile boot edebiliyorsanız kontrol sağlar mısınız sabit disk üzerindeki EFI alanında ne var mümkünse görselini paylaşın. Ek olarak USB ile boot ettiğinizde reset nvram yapıp deneyin.
UEFI and CSM içinde aynısı geçerli.
resimleri ekledim, hard diskin içerisindeki EFI klasörünün içerisine yukarıda arkadaşın paylaştığı EFI klasörünü direkt kopyaladım. usb ile boot etmeden masaüstüne gelemiyorum

S.Y.LA.R

APPRENTICE
16 Ocak 2021
90
39
21
kendim secureboot haricinde diğer tüm seçeneklerin hepsini açık kullanıyorum. ayrıca ben nvme kextini çıkardım, onu ekleyip etkinleştirmeyi deneyin ne olur ne olmaz. meşgul olduğum için şimdi yetişebildim. ayrıca birazdan görsel ekleyeceğim. boot ile alakalı.
Bendeki seçenekler ve sıralamalar şu şekilde;

Optimized-bios1.JPG
Optimized-bios2.JPG
Optimized-bios3.JPG
Optimized-bios4.JPG

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.7 /// macOS Big Sur 11.3 Beta 6 (20E5224a) & Windows 10
Laptop Modeli
MSI GE73 RAIDER RGB 8RF
İşlemci Modeli
I7-8750H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 - Nvidia GeForce GTX 1070
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Killer E2500 Gigabit Ethernet Controller - Intel Wireless-AC 9560 160MHz
Disk ve RAM
Kingston SSDNow UV400 120GB SSD - Hitachi 1TB HDD - 16GB Samsung DDR4 2666MHz
S

Silinen üye 7507

Guest
kendim secureboot haricinde diğer tüm seçeneklerin hepsini açık kullanıyorum. ayrıca ben nvme kextini çıkardım, onu ekleyip etkinleştirmeyi deneyin ne olur ne olmaz. meşgul olduğum için şimdi yetişebildim. ayrıca birazdan görsel ekleyeceğim. boot ile alakalı.
Bendeki seçenekler ve sıralamalar şu şekilde;

Ekli dosyayı görüntüle 33555Ekli dosyayı görüntüle 33556Ekli dosyayı görüntüle 33557Ekli dosyayı görüntüle 33558
teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için fakat bütün denilenleri yaptım, tekrar kurulum yaptım. 850 evo diske kurdum en son ve hep aynı problem ile karşı karşıyayım. "checking media presence" hatası alıyorum ve auto-boot olmuyor.
yaptıklarım:
1) bios ayarlarını yaptım:
CFG Lock Disable
VT-D Disable
CSM Disable
Fast Boot Disable
Intel Speed Shift(aka. HWP) Enable
Secure Boot Disable
Enable Hibernation Disable
2) forumdaki raw dosyası ile usb oluşturdum.
3) verdiğiniz EFI dosyasını, usb içerisindeki EFI yerine kopyaladım.
4) 850 evo sata 3 ssd diske, usb vasıtası ile kurulum yaptım.
5) mount partition ile karşıma çıkan EFI klasörüne, usb deki EFI klasörünü kopyaladım ve bilgisayarı kapattım.
6) tekrar usb sız çalıştırdığım da ise "checking media presence" ekranı karşıma çıkıyor.
7) bios ayarları yukarıdaki ile aynı iken veya restore/load default values bios ardından secure boot kapatıp tekrar denediğimde de aynı problem karşıma çıkıyor.

bu akşamda çözemezsem uğraşmayı bırakıcam artık ne güzel macos ortamında web/mobile development yaparım diye düşünüyordum fakat windows ile devam edicem artık. sadece o da değil, 4k monitör kullanıyorum mini display port çalışacak mı oda ayrı bir muamma, 4k60hz görüntü alamaz isem zaten yaptıklarım da boşa gideceği için tekrar windows'a geri dönmek zorunda kalacağım. apple m1 işlemcili mac mini araştırmaya başlayacağım artık. teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

• Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler