birkacını denedim hackintol da donanım olarak göremedimAlttaki girişleri denediniz mi? (alcid=1 / alcid=2 vs gibi) Her değişiklik sonrası mutlaka NVRam Reset ile başlatın.
layout 1, 2, 3, 7, 11, 49, 50, 51, 52, 69
Şimdi durum değişti.birkacını denedim hackintol da donanım olarak göremedim
rehberi bire bir denedim yine başaramadım bir yerde eksik mi yaptım acaba bilemedim o yüzden sizden hazır efi istedim varsa mümkünse diye konu açtım ama konuyu sonoma ya açmışım ben bunlarıŞimdi durum değişti.
Rehberi izleyin.
Öncelikle AppleALC.kext kontrolü yapın. Sürüm 1.9.1 altı olmasın. Yoksa ekleyip deneyin.OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Opencore ile birlikte daha kararlı Hackintosh sistemlere doğru yürüyoruz. Birçok sorunu eski tarz yamalamalar yerine basit boot argümanları ile çözebilecek durumdayız. Bunun için normal bir temiz kurulum sonrası Config dosyamızda boot argümanlarına eklediğimiz alcid=1 gibi bir değerle...osxinfo.net
Releases · acidanthera/AppleALC
Native macOS HD audio for not officially supported codecs - acidanthera/AppleALCgithub.com
Fark olur. Özellikle ses konusunda.Sequoia da denedim fark olur mu?
internetten buldugum hazır efi ile yaptım onunla başarılı bir masa üstüne ulaştım AppleALC.kext varFark olur. Özellikle ses konusunda.
Önce kontrol edin EFI klasörünüzü AppleALC.kext var mı? Varsa sürüm nedir?
Ve kullandığınız config.plisti buraya ekleyin.
Kurulum yapmışsanız EFI üzerinde değişiklik yapılır önemli değildir.
AppleALC.kextl 1.9.2İçerisinde gereksiz kextler var.
Kullandığınız Wifi modeli Intel mi?
Bu arada ben göremiyorum Lilu, WhateveGreen ve AppleALC.kextleri sağ tıklayıp bilgi ver yapın ve sürümlerini yazın.
Ve İlk Kernel yama da yanlış düzenlenmiş.
Başlangıçta NVRam Reset yaparak eklediğim config.plist ile EFI/OC içerisindekini değiştirerek bir deneyin.
Hata olasılığı için yedek EFI bulundurun.
değişen olmadı yine görünmüyor ses aygıtıÜst mesajda eklediğim config.plist ile deneyin. NVRam Reset unutmayın.
değişen olmadı yine görünmüyor ses aygıtı
ssdt pach yaptım yine olmadıEFI.zip
drive.google.com
halting eror kext injet hatasıEkli EFI ile sistemi açmayı deneyin. Açarsa ses kontrolü yapın.
ses AppleALC.kext ile çözülmezse VooDooHDA ile çözülebilir.
X670E.zip
drive.google.com
halting eror kext injet hatası
RestrictEvents.kext işledikten sonra ikinci resimde kaldıhalting eror kext injet hatası
O kext Klasörde var. İkinci denemenizde sanırım farklı bir hata aldınız. Eğer 2. görseldeki hata ise;
Ekli aml dosyasını EFI/OC /ACPI içerisine atın ve yine ekli config.plist ile NVRam Reset yaparak deneyin.
cok zahmet verdim isterseniz konuyu silelem artık yapamıcam gibi ilerde belki güncellenir kextler felan o zman yaparızO kext Klasörde var. İkinci denemenizde sanırım farklı bir hata aldınız. Eğer 2. görseldeki hata ise;
Ekli aml dosyasını EFI/OC /ACPI içerisine atın ve yine ekli config.plist ile NVRam Reset yaparak deneyin.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.