Herkese selamlar ALC1150 seskartım var kurulumu yaptım ama bilmediğim mevzu çok demiştimKURULUM:
AppleALC kurulumundan önce şu adımları takip edin:
- İlk olarak Codec-Info.command betiği ile sisteminizde mevcut olan Ses Kodeğinin yukarıdaki listede desteklendiğinden emin olun;
- Dropbox - Codec-Info.command.zip indirin.
- İndirdiğiniz command dosyasına çift tıklayın.
- Açılan terminal penceresinde aldığınız bilgileri yukarıdaki tablo ile karşılaştırın.
- Yama yapılmamış ya da düzenlenmemiş AppleHDA kullandığınızdan emin olun. Eğer elinizde temiz AppleHDA yoksa aşağıda rehber ile AppleHDA edinin ve kurulumunu yapın.
AppleHDA.kext Yedeği Almak
- Eğer sisteminizde VoodooHDA.kext, HDAEnabler.kext, AppleHDADisabler.kext, realtekALC.kext varsa bunları silin.
- Çöp kutusunu boşaltın ve Rebuild Cache yaptıktan sonra sistemii yeniden başlatın.
- AppleALC.kext indirin ve kext yükleyici bir uygulama ile kurulumunu yapın.
https://github.com/vit9696/AppleALC/releases/download/1.0.19/1.0.19.RELEASE.zip- Ardından Rebuild Cache yapın.
- Şimdi Config.plist dosyanızı Clover Configurator ile yada Türkçe OSXinfo CLOVER EDITOR (Windows üzerinde Config Düzenleme Aracı) ile açın.
- Devices--> Audio--> İnject altına yukarıda ki tabloda sizin ses donanımınıza uygun Revizyon-ID içindeki Layout-ID girin:
Dropbox'tan comand dosyasını indirdim, dosyayı açtım ve terminal penceresindeki bilgilerim şu şekilde
ben bişey anlamadım açıkçası hiç bişey yüklü değilmiş gibi geldi bana.
Bundan sonraki sorum.
Eğer sistemimde VoodooHDA.kext, HDAEnabler.kext, AppleHDADisabler.kext, realtekALC.kext varsa bunları nasıl silicem?
Rebuild nasıl yapılıyor?
Kext yüklemek için KCPM Utility Pro kullansam sorun olur mu?
Moderatörün son düzenlenenleri: