ÇÖZÜLDÜ MSI Z170A/ i7-6700 Sierra Kurulum Sorunu

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
Fırın gibi bir yaz gününden herkese merhabalar.

Forumda hem Unibeast ile hem de "Güncel kurulum imajı" ile Sierra kurulumu anlatılmış.
Hangi metodu seçmem konusunda karar veremedim. Win 10 dan VMWare ile çalışan bir Sierra kurulumum var. Bunu yerine dual boot bir bilgisayar (Hatta forumdaanlatılan 3'lü sistem seçeneği ile + Ubuntu) kurmak istiyorum. Kullandığım PC Mate anakartın iki tane eski tip PCI slotu var. Elimdeki iki adet M-audio (audiophile 2496 ve 192) ses kartını kullanabilmek için bu kartı seçtim. Hangi kurulum yöntemini izlersem bu ses kartlarını da çalıştırabileceğim bir sisteme daha kısa ve kolay yoldan ulaşabilirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
İki yöntem ile de kurulum yapabilir, üç işletim sistemini de kullanabilirsin. Bununla ilgili osxinfo kütüphanesi içinde rehberimiz mevcut. Ses kartların için yöntem farketmiyor. Kurulumdan sonra ses kartı sürücülerini kuracaksın. Ancak, elindeki ses kartları için Sierra'da güncellenmiş bir sürücü mevcut değil. Dolayısıyla bu kartları kullanamama olasılığın yüksek. El Capitan öncesi OS X sürümlerini de 100 serisi desteklemiyor. Ancak anakartının dahili ses kartını kullanabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
Bu başka bir harici firewire kart için. Yine de teşekkürler.

10.12.5 imajı ile denediğim Sierra kurulumu Clover ekranından gönderdiğim ekran görüntüsünde takılıyor neden olabilir?
20170706_153129.jpg

Link çalışmıyor sanırım...
Verbose seçtiğimde en son görünen satır şu:
IOConsoleUsers: gIOSScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

Desktop için olan imajdan X:\OSXİNFO_KURULUM SONRASI ARAÇLAR\Config Dosyaları dizinindeki "config_HD520_530_540.plist" dosyasının adını "config.plist" yaptım. Daha sonra bu dosyayı Config Düzenle aplikasyonundan ALC887 Codec için düzenletip X:\EFI\CLOVER içine taşıdım. Bu arada Config düzenle aplikasyonu eski sürümle ilgili bir mesaj göstermişti ve ben de bu mesaja uyarak yapmak istediği düzeltmeyi onaylamıştım. Acaba burda mı hata yaptım?

Diğer yöntemi yani Unibeast ile kurulumu denedim. Bu sefer de farklı dillerde "hoş geldiniz" yazıları gözüken kurulum ekranına geldiğimde PS/2 klavye ve farem çalışmıyor. Oysa Clover ekranında çalışıyorlar. Verbose seçince yukarıdaki mavi renkli satır yine çıkıyor ama sistem durmayıp hemen ardından elma logolu yükleme ekranına geçiyor. Buradan da hoş geldiniz sayfasına. Fakat klavye ve fare çalışmıyor. Ne yapabilirim?

(Bu arada ne yazarsam yazayım hep en son mesajıma ekleniyor. Belki yönetim böyle uygun görmüştür)

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
İlk olarak "config_HD520_530_540.plist dosyası laptoplar için. Masaüstü sistemler için şu rehberi takip edip config dosyanı düzenlemelisin.
Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bunun haricinde Unibeast kurulumda PS2Controller mevcut olmayabilir. Çevre birimleri için aşağıdaki kexti deneyebilirsin.
RehabMan-Voodoo-2017-0527.zip
Ve her yazılan mesajın aynı mesaja eklenmesinin sebebi flood engellemek için foruma eklediğimiz güvenlik eklentisi yüzünden.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
Gelir gelmez cevap vermişsiniz çok teşekkürler. Bunları da deneyeceğim, yanlız linkini verdiğiniz RehabMan-Voodoo-2017-0527.zip dosyasından PS/2 kextini nasıl kurulum USBsine entegre edeceğimi anlayamadım.

config_HD520_530_540.plist dosyası laptoplar içinse bu dosyayı kullanarak hata ettim ve büyük ihtimal ile bu yüzden kurulum takılıp kaldı .

O zaman desktoplar için güncel kurulum imajı ile gelen config.plist'e sadece ALC887 yi ekleyip denemem gerekirdi sanırım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
O zaman desktoplar için güncel kurulum imajı ile gelen config.plist'e sadece ALC887 yi ekleyip denemem gerekirdi sanırım.
Aynen öyle. Yukarıda ki mesajda paylaştığım rehberde, config düzenlemelerini de yaparsan sorun kalmadan grafik tanıyacaktır.
PS/2 kextini nasıl kurulum USBsine entegre edeceğimi anlayamadım.
Release klasörü içindeki VoodooPS2Controller.kext kurulumunu System / Library / Extensions içine yaptıktan sonra Rebuild Cache yapıp dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
I ııh... Olmadı. Güncel kurulum imajı kullanarak ve Config düzenle uygulamasından HD530 ve ALC887 için config.plist hazırlatarak tekrar kurmaya çalıştım. İlginçtir yine aynı yerde aynı satırda takılıyor. Biryerde hata yapıyorum herhalde ama bilemedim. Sanırım pes ettim. Herkese teşekkürler

Bu sefer config.plist dosyasında hiçbir değişiklik yapmadan macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajını indirip denedim. Şimdi kuruldu :) UEFI Windows yanına Mac OS kurulumu video rehberde anlatılanları uyguladım. Sistem Clover'dan hem Windows hem de OS X i sorunsuz başlatıyor. Şimdilik ses ve wireless adapter'i çalıştıramadım ALC887 (legacy olmayan) ve İntel HD530 kurmayı denedim ama Multibeast hata veriyor. Başka bir multibeast mı denesem mesela 10.12.5 ile geleni?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
Deneyebilirsin. Ancak #6 mesajda HD530 için takip etmen gereken rehberi zaten paylaştım.
Ben de sizin gösterdiğinizi yapmaya çalışıyorum. Clover Configurator uygulaması ile. Neden bu tuhaf mesajları aldığımı bende anlayamıyorum. Clover configuratoru açtığımda anldığım hata mesajı şu:
cpnf48.jpg

KCPM uygulamasını açtığımda ise:
sip37.jpg

Yine bu uygulama içinden bulduğum bu sayfadan B0 ve B1 seçmeye çalıştığımda:
Emsip05.jpg

Mac bilgisayarlar benim için çok yeni hep pc kullandım ve bu işletim sistemi ile nerde ne yapmam gerektiğini çözmekte çok zorlanıyorum. Clover Configuratoru açtığımda aldığım config.plist bulunamadı hatasını internetten araştırdım. Aynı soruyu bir başka forumda soran arkadaşı "sen hiçbirşey okumadan kuruluma geçmişsin..." diye azarlayıp cevap vermemişler. Lütfen siz azarlamadan cevap verin :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
İlk resimdeki mesajda Config dosyasını açmak istiyorsun ama bu mesajımı alıyorsun? İkince ve üçüncü resimlerde SIP ayarlarını yapmaya çalışıyorsun. Ancak buna gerek yok. SIP kapatmak için Config dosyanı kullanmalısın. Kext kurulumu yapmak için Easy Kext Pro " Kext Yükleyici" kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
İlk resimdeki mesajda Config dosyasını açmak istiyorsun ama bu mesajımı alıyorsun?
Hayır, Clover Configuratoru açtığımda ana ekran belirir belirmez bu mesaj geliyor.
İkince ve üçüncü resimlerde SIP ayarlarını yapmaya çalışıyorsun. Ancak buna gerek yok. SIP kapatmak için Config dosyanı kullanmalısın. Kext kurulumu yapmak için Easy Kext Pro " Kext Yükleyici" kullan.
İkinci resim ise KCPM uygulamasını açtığımda yine kendi kendine beliren bir mesaj. Benim her iki durumda da bir müdahalem olmadan program açılır açılmaz geliyor bu mesajlar. Config dosyası derken config.plist kastediyorsanız bu dosya nerede bulunmalı? EFI / Clover ???

Onboard sesi hala çalıştıramadım ama en azından HD530 çiziksiz duraksız çalışıyor. Hatta Asus N10 Nano wifi adaptörünün de sürücüsünü kurdum ve bu mesajı Sierradan yazıyorum :)
UEFI olarak kurulmuş Windowsun yanına aynı diske yapılan bir Sierra kurulumu bu. Bu forumun Sierra 10.12.4 güncel kurulum imajını kullanarak ve aynı sayfadaki videolu anlatıma uygun olarak.
(10.12.5 sürümünün imajı ile başarılı olamadım yani "hoşgeldiniz" ekranına bile ulaşamadım.)

Sorun anlayabildiğim kadarı ile Şu: UEFI olarak kurulan Mac OS X, EFI partisyonu normal bir sistem açılışında mount etmiyor. Config.plist dosyasını bu partisyondan okuyor ama kullanıcının kullanabileceği şekilde bu partisyonu mount etmiyor. Durum böyle olunca Clover Configurator programı açılırken bu Config.plist dosyasını /EFI/Clover dizininden okuyamıyor ve açılır açılmaz mount etmek için bir mesaj veriyor. Bu mesajda "Mount EFI" seçerseniz mount ediyor ve ardından sol alt köşedeki ev ikonuna tıklayınca bu EFI partisyonunda bulduğu Config.plist dosyalarını ayrı ayrı gösteriyor. Bunların içinde Clover dizinindeki dosya ayarlarımız için gereken dosya. (diğerleri neden var bilmiyorum)

Diğer bir sorunda şu: Sistem USB den kurulurken USB içindeki /EFI/Clover dizinindeki Config.plist'i kullanıyor. Clover configurator açılırken hangi /EFI partisyonundaki Config.plist'i açtığınıza dikkat edin. USB olmadan sistem açılışı (videoda gayet güzel açıklanıyor) ayarlandıktan sonra ise Windowsun "Noname" EFI partisyonuna kopyaladığımız Clover dizinindeki Config.plist dosyasını okuyor ve bu dosyaya kayıt edilmeyen ayarlar etkin olamıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
EFI içindeki Config dosyanı düzenlemek için EFI mount etmen lazım ki, GPT olarak formatlanmış disklerin EFI bölüntüsü otomatik olarak mount edilmez. Bu Windows için de, Mac içinde aynı durumdur. Dolayısıyla ilk resimde hata olarak düşündüğün uyarı ekranı bir hata değil. Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere KCPM bazen hata verebiliyor. Bu bağlamda yukarıda paylaştığım Easy Kext Pro kullanmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
Hangi kexti yüklemem gerektiğini bilmiyorum ki Easy kext pro'yu kullanabileyim :)
20170710_002148.jpg

Forumdaki Apple HDA ses çalıştırmak adlı konuyu uyguladım gelen mesaj bu:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Hangi kexti yüklemem gerektiğini bilmiyorum ki Easy kext pro'yu kullanabileyim
Sen KCPM ile ne yapmaya çalışıyorsun peki? Resimde aldığın hata reg içinde HDEF bulamamış. Config dosyanı Clover Configurator ile aç. ACPI / DSDT patches altında "List of Patches" içinden "Change HDAS to HDEF" seç, dosyayı kaydet ve sistemi yeniden başlatıp tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
KCPM ile birşey yapmıyorum. Aynı hata mesajını vermeye devam ediyor açıldığında.

Change HDAS to HDEF değişikliğini yaptım yanlız bu sistemde bir tuhaflık var gibime geliyor çünkü sistemi USB olmadan başlatıyorum ama audio_clover-ALC-120_v1.0f3.command dosyasını çift tıklayıp çalıştırdığımda "noname" EFI partisyonu Clover ile mount edilmiş olsa da "Test/EFI not found" diye bir hata veriyor. ESP mounter pro ise hiçbir ESP bulamıyor. Kurulum USBsini taktığım zaman ise audio_********.command dosyası çalışıyor ve ben de USB deki config.plist'i "noname"e taşıyorum. Fakat ses alamıyorum.

Sanırım aynı HDD den dual boot olarak kurmak istediğim bu sistem, Mac OS X işletim sistemi Windows 10 dan sonra kurulduğu için olması gerektiği gibi çalışmıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
anırım aynı HDD den dual boot olarak kurmak istediğim bu sistem, Mac OS X işletim sistemi Windows 10 dan sonra kurulduğu için olması gerektiği gibi çalışmıyor.
Eh elbette öyle.ALC betiği, OS X için ayrılmış HDD/ EFI içindeki Config dosyasına ALC için gerekli yamaları yazmak için programlanmış bir betik. Windows NO NAME ile çalışmaz. Ses için VoodooHDA deneyebilirsin.
VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
50
VoodooHDA deneyebilirsem sonucunu yazarım buradan. Eski PCI ses kartlarım için OS X in bir sürücüsü yok. Onboard kartın da MIDI girişi/çıkışı yok yani çalıştırsam da MIDI kullanamayacağım. Halbuki bu anakartı seçerken eski tip PCI slotu olduğu için ve bu sayede Audiophile ses kartlarını kullanabileceğim için tercih etmiştim. Windows 10 da (bile) sorun yok ama asıl istediğim OS X içinden Garage Band kullanmaktı. Şimdi ise görüyorum ki evdeki hesap çarşıya uymadı... Belki MIDI to USB çeviricileri denerim bilemiyorum. Şu anda ne yönde gideceğime karar veremedim. Yardımlar için çok ama çok teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Hackintosh farklı bir disiplin. Dolayısıyla donanım uyumluluğu çok önemli. Sistem toplarken her zaman Hackintosh düşünülerek toplanmalı. Herhangi bir sorunda biz buradayız.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları