Selamlar,
Mac OS işletim sisteminde NTFS disklere erişerek yazma ve okuma izinlerini aktif etmek için ücretiz olarak kullanabileceğiniz MOUNTY'yi çok kolay birkaç adımda nasıl kurabileceğinizi size anlatmak ve rehber olmak istedim.
Kurulum için 2 yol var. Ancak kurulum öncesi hazırlıklı olmanız gerekmekte... Öncelikle BREW (homebrew) paket kurulum modülü sisteminizde kurulu olması lazım. Bunun için de BURAYI tıklayarak @compicat arkadaşımızın hazırladığı rehberden yararlanabilir ve kurabilirsiniz. Zaten o da çok basit 2 satır koddan ibaret.
Eğer Brew hazır ise;
1. YOL
NTFS formatında bir disk bağladığınız zaman, üst araç çubuğunda mounty simgesi 5 renk ile size durum bildirimi yapar ve sistem uyarısı da verir.
RENKLER ve ANLAMLARI
Siyah(Gri) : Bağlı Disk Yok
Yeşil : Bağlı Bir Disk var ve Masaüstüne Bağlanabilir
Sarı : İşlem Yapılıyor
Mavi : Disk Bağlandı ve Yazma Durumu Aktif
Kırmızı : Hata disk bağlanırken sorun oluştu
Güle güle kullanın.
Mac OS işletim sisteminde NTFS disklere erişerek yazma ve okuma izinlerini aktif etmek için ücretiz olarak kullanabileceğiniz MOUNTY'yi çok kolay birkaç adımda nasıl kurabileceğinizi size anlatmak ve rehber olmak istedim.
Kurulum için 2 yol var. Ancak kurulum öncesi hazırlıklı olmanız gerekmekte... Öncelikle BREW (homebrew) paket kurulum modülü sisteminizde kurulu olması lazım. Bunun için de BURAYI tıklayarak @compicat arkadaşımızın hazırladığı rehberden yararlanabilir ve kurabilirsiniz. Zaten o da çok basit 2 satır koddan ibaret.
Eğer Brew hazır ise;
1. YOL
- Mounty for NTFS adresine girerek en güncel .dmg' yi indirin ve kurun.
- Terminali açın ve aşağıdaki komut satırlarını sırasıyla ve teker teker girip çalıştırın.
-
Kod:
brew install --cask macfuse
-
Kod:
brew install gromgit/fuse/ntfs-3g-mac
- Terminali açın ve aşağıdaki komut satırlarını sırasıyla ve teker teker girip çalıştırın.
-
Kod:
brew install --cask macfuse
-
Kod:
brew install gromgit/fuse/ntfs-3g-mac
-
Kod:
brew install --cask mounty
NTFS formatında bir disk bağladığınız zaman, üst araç çubuğunda mounty simgesi 5 renk ile size durum bildirimi yapar ve sistem uyarısı da verir.
RENKLER ve ANLAMLARI
Siyah(Gri) : Bağlı Disk Yok
Yeşil : Bağlı Bir Disk var ve Masaüstüne Bağlanabilir
Sarı : İşlem Yapılıyor
Mavi : Disk Bağlandı ve Yazma Durumu Aktif
Kırmızı : Hata disk bağlanırken sorun oluştu
Güle güle kullanın.
- BootLoader
- Native
- Laptop Modeli
- MacBook Pro 2021
- Anakart Modeli