Sonra internette macOS işletim sistemini de uygun bir windows kurulu bilgisayara da yüklenebileceğini keşfettim. Sonra bi deneyeyim dedim. @montezuma anın destek verdiği "xxxx" adlı sitede de ilk macOS işletim sisteminin kurulum imaj dosyasını indirmiş oldum. Gece yarılarına varan uğraşlar sonucunda casper marka bilgisayarıma eksik driverlar ve yarım yamalak bir görüntü ile kurmayı başardım. Ertesi gün işe gittim, tabi bilgisayarımı da götürdüm. Ama öyle böyle hevesliyim ki o uykusuz halimle bile bilgisayarın içinde ki yarım yamalak macOS işletim sistemini düşünmekten geri kalmıyordum.
İşyerindeyim bilgisayarı ilk fırsatta önüme aldım ve kapağını kaldırdım. Bi açtım ki aman Allah'ım ne göreyim sistem açıldı açılmasına ama ne internet var, ne ses var. yani anlayacağınız sadece kurulmuş bir macOS işletim sistemi var. Haliyle hayal kırıklığı ve üzgünlükle bilgisayarı kapattım. Eve gittim, yeniden kurmaya devam ettim. Ses kartı dahil bir çok driver'ı hallettim. Fakat eksikler vardı. O da wifi gibi..! Sorunu çözmek için düşün taşın derken bilgisayarı windowsa döndürmeye karar verdim. Windows'a dönüştürürken bilgisayarın bios sistemi dahil bir çok sistemini bozguna uğratmışım Harddisk'in arızalanması da cabası. Sonra tabiki bazı parçaları tamir ettirdikten sonra bilgisayar elime geldi. Kafama koydum yeniden macOS kurulumu yapacağım. Başladım uğraşmaya derken haydaaaa bilgisayar malum wifi üzerinden nete bağlayamayınca internet portundan çıkan kablonun yanına götüreyim derken elimden bi kaydı... O "Küttttt" sesi benim o zaman aldığım en acı verici sesdi.
Sanki kolum kırıldı gibi hissettim ilk. O bilgisayarı o zaman aldığım 2 aylık paramla almıştım. Ekran gitti, anakart çatladı vs vs. Sonra bir bilgisayar daha aldım zar zor. Kararlıydım kuracaktım abi ne olursa olsun. MacOS'un o estetiğini sadeliğini bilgisayarımın ekranında görecektim, başka yolu yok.
Samsung NP300V5A modelini aldım 1500₺ gibi bir rakama. Sonra başladım kuruluma 1. dene olmadı, 2. deneme olmadı. Şimdi diyeceksiniz ki neden olmadı? Kimseye sormuyordum ve sadece yazılan makalelerden okuduğum ve anladıklarımla yapmaya çalışıyordum. Nedenini bilmiyordum ama bunu yaptığımdan dolayı sorunlarıma yakın olan çözümleri deneyip durdum. Sonuç başarısız.... Sonra @montezuma bey'in kurduğu #osxinfo web sayfasında sormaya ve yeniden denemeye başladım. Sonuç mu? Tabiki başarılı bir kurulum ile sonuçlandı. Nedeni basit. Sordum ve yanıt aldım. Başarılı bir kurulumdan sonra o kadar mutlu olmuştum ki anlatamam. Ayaklarım yere basmıyordu. Hani wifi sorunu bile benim gözümde yoktu. Tamamen driverları tanımış ekran kartı, ses kartı, klavye vs (wifi hariç)
Bir süre kullandım o kadar muhteşem bir durum du ki beni tam anlamıyla rahatlığa alıştırdı. Sonra bulunduğum şirketteki pozisyonum değişti. Kariyer olarak tırmanmaya başladım doğal olarak kazancım da arttı ve kendimi daha çok mutlu etmek için son olarak bir MacBook Pro almaya karar verdim. @montezuma saolsun beni dünyanın en iyi ve en temiz işletim sisteminin almadan keyfini çıkartmama sebep oldu. Biraz masraflı oldu ama şayet şuanda tam anlamıyla keyf alıyorum.
Kullandığım programlar (Microsoft office, Adobe ürünleri, Final CUT, SAP, ve diğer uygulamalar) bana daha kullanımı lezzetli geliyor. Mesela bir mac kullanıcısıysanız ve yanında bir iPhoneniz var ise bazen aynı ağda olduğunuz süre içerisinde telefona bile el sürmüyorsunuz, Çünkü gelen telefonları senkronize çalıştığı için bilgisayardan cevaplayabiliyor ve iMessage den gelen mesajlara hatta sosyal medyadan gelen diğer mesajlara bile bilgisayar üzerinden cevap verebiliyorsunuz. Hatta bir de MacOS High Sierra ile Siri kullanıyorsanız of diyorum.
Sonra kendime dedimki "Ne çektin be Hackintosh", hani artık hackintosh'un herhangi bir şey çektiği yok. Ama her insan gibi kendimi suçlamak yerine başkasına söylüyorum dolaylı yoldan kendime iletiyorum misali.
Aslında mesele hedefe giden yolun sizin sadece çabalamanızdan geçmesidir. herşeyi görüp tecrübe ettikçe hayat size hedefinize giden yolda kolaylıklar sağlamak için fırsatlar verecektir. Bu fırsatları değerlendirip değerlendirmemek ise sadece sizin insiyatifinizde olacaktır.
Benim bu anlattığım mevzu tam olarak nereden baksanız 7 veya 8 senelik bir serüven.. Sizin hayatınızda belki benimki gibi saçma sapan bir düşünceniz olmayabilir, ama ben bu saçmalıkları bile seviyorum abi ne yapayım...
Bu vesile ile yeni yılın ilk gününde hepinizin yeni yılını kutlar, sağlık, sıhhat, huzur, mutluluk ve bol kazançlar getirmesini diliyorum. Hepinizin gönlündeki mac'i bir gün almanızı da ayrıyetten diliyorum. Kendinize dikkat edin...
İmlalardan ve sürç-ü lisandan dolayı affınıza sığınıyorum. Saygılarımla...
Moderatörün son düzenlenenleri: