Genel Neden Mac değilde Hackintosh ?

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Yıllarca Windows kullanıp, 1 hafta önce OSX'e geçmiş bulunmaktayım.
Denemek ve ihtiyaçlarımı karşılayacak mı diye merak ettim.
O nedenle şu anda Hackintosh kullanıyorum, ilerde Mac alır mıyım bilmiyorum.

Sizler neden kullanıyorsunuz ve neden Mac tercih etmediniz.

Benim tercih etmemem de ki ilk sebep, fiyat performans olarak çok düşük olmaları.

Moderatörün son düzenlenenleri:

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
34
Ben açıkçası değişiklik olsun diye Hackintosh kullanıyorum. Diğer türlü Macbook benim pek işime yaramıyor;)

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: zamirpolen

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Bende henüz beni bağlayacak birşey bulamadım =)
Yani windows ortamında yapamayıp burada yapabileceğim birşey.

İphone ile uyumunu seviyorum. şimdilik

• Like
Tepkiler: omercigerci29

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Bende henüz beni bağlayacak birşey bulamadım =)
Yani windows ortamında yapamayıp burada yapabileceğim birşey.

İphone ile uyumunu seviyorum. şimdilik
Biraz kullanmaya devam et, Windows'u açmazsın bile. :D

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
@montezuma
Beni mest eden bazı güzel şeyleri var şimdiden =)

Fotoğraflar uygulamasında videoları kısaltıp işime yarayanları almam 10 sn sürdü =)
Bunu windows üzerinde yapmak karın ağrısı.

OSX üretmeye yönlendiriyor insanı o çok güzel birşey.
Uzun zamandır zaten oyun vs oynamıyorum oynarsamda ps4 te oynuyorum.
O nedenle şu anda çok işimi görüyor.
Özellikle elimde windows olmadan neler gelecek başıma diye sildim hepsini sadece sierra var elimde =)
Güzel gidiyoruz sayende =) Wifi ve bluetooht adaptör aldım 3 güne onlarda gelir o zaman daha rahat bir kullanımı olur.

Stephan

APPRENTICE
DENEYİMLİ ÜYE
21 Eki 2016
2
1
0
49
OS X'teki en önemli özellik preview özelliği. Yani dosyayı açmadan sadece space tuşuna basarak açabiliyorsun. Bir müzik,resim, pdf, txt dosyası ararken inanılmaz kolaylatırıyor. Ayrı ayrı program açmana gerek yok. Windows'ta bir müzik aradığını düşün. Bir de Bİlinmeyen şarkı ismi veya sanatçı olduğunda. İşkence..

sentin

APPRENTICE
25 Eki 2016
55
4
71
Bir de Magic Mouse ve klavyesi ile kullanırsanız o zaman anlarsınız keyfini ..

Laptop Modeli
Acer Aspire E15
Anakart Modeli
E5-573G-59YD
İşlemci Modeli
4200U
Grafik Kartı
İntel4400hd-Nvidia 920M
Disk ve RAM
240ssd -4gb

esbab

APPRENTICE
10 Ocak 2017
35
11
0
53
Ben windows ta bildiğim ve bulduğum herşeyi OSX te bulurmuyum veya buna alışmam nekadar sürer bilmiyorum ama sadece Logic ( LPX ) için kurmak istiyorum.

Ofis dosyaları osx te açılırmı osx te bunlara karşılık ne geliyor o uzantılar windows ofis te açılırmı bilmiyorum, ben bluetooth ve ofis uygulamalarını çok çok kullanıyorum bu yüzden iphone yerine android ve windows kullanmak zorunda kalıyorum.

Tabi osx'in müzik ve reklamcılık sektöründe ne denli pratik olduğunu ve rağbet gördüğünü hep duymakta,okumaktayım.

Neden Mac değil Hackintosh sorusuna en kısa cevabın maliyet veya fiyat/performans olacağını düşünüyorum.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Ben windows ta bildiğim ve bulduğum herşeyi OSX te bulurmuyum veya buna alışmam nekadar sürer bilmiyorum ama sadece Logic ( LPX ) için kurmak istiyorum.
Aynısı yoksa bile muadili bir çok uygulama vardır. Mac uygulama konusunda oldukça zengin ve "Mac'lar için program yok" artık eski bir şehir efsanesidir. Elbette oyunları bunun dışında tutarak yazıyorum. Ancak Windows için yazılan bir çok programın Mac versiyonları var ve Ofis uygulamaları da bunlara dahildir. Programların muadili uygulamalar da kesinlikle vardır. Tam tersi olarak Mac için yazılan uygulamalar Windows içinde mevcuttur ancak çok azdır.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DJ Rush ve esbab

Hira

APPRENTICE
24 Ocak 2017
53
11
0
Erzurum
Daha bir hackintosh kuramadım.
97 yılında windows ile başladığım bilgisayar macerama Redhat, Suse, Mandrake, Debian derken Ubuntu Arch Linux ile devam ettim. Bu dağıtımların çoğusunun ekip olarak Türkiye destek site ve formlarını kurduk ve çalıştırdık, son olarak Manjaro Linux ile Linux dünyasına hoşçakal dedim :)

Son makinem AMD fx 6500 idi hackintosh kurulumu yapılmadığı için sattım. Şimdilerde işimi görecek bütçeyi zorlamayacak bir siz üstü arıyorum.

Biliyorum o da beni arıyor, bir yerde buluşacağız :))

Bilgisayardan istediğim güvenlik, hız, kararlılık. Bunları şu an için en iyi sağlayan sistem Mac OS.

Linux türleri her ne kadar bunları başarıyoruz desede koca bir yalan.

Windows ise 10 ile beraber daha üst donanımlar istemekte. Fiyatlara bakacak olursak iyi bir Windows makine 4000 TL den başlamakta.

Bilgisayar da olmazsa olmaz programlarım var bunlar GIMP, INKSCAPE ve fotoğraf düzenleme.

Bunları da hackintosh ta sorunsuzca kullanacağımı biliyorum.

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Mac'te oyunları dışarıda tutmamıza gerek yok diye düşünüyorum.
Mac'in sistem gereksinimlerinin karşıladığı her türlü oyunu Mac'te çalıştırabilirsiniz.
'Codewavers' isimli program sayesinde uygulamanın istediği .Net Framework kütüphaneleri cihaza kuruluyor.
Ben mac sürümü olmasa da World Of Tanks uygulamasını kurmuştum.

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
50
İşletim sisteminden kasıt insanları işletmekse windows çok iyi yapiyor. Bilenler bilir: üfletim sistemi nedir? ;)
Ha yok kullanıcının en iyi ve en pratik şekilde bilgisayarı kullanması, ortalama donanımla max sonuç almak ise elbetteki macos.
Alternatif OS olarak ubuntu based elementary os tavsiye ederim.

Windowsta olup macda olmayan uygulamalar söylenildiği gibi oldukca azdır. Office uygulamaları olarak microsoft`un kendi uygulaması var (ücretli) yanı sıra libreoffice, openoffice (her ikiside ücretsiz) mevcut.
Bunların dışında muadiller hoşuma gitmedi illaki windowsdaki uygulamayı kullanmak istiyorum derseniz wine ile bir çok windows tabanlı uygulamayı (bazı oyunlar dahil, dikkat wine ile oyunlarda aşırı performans tüketimi söz konusu olabilir) mac yada linux ortamında kullanabilirsiniz.
Benim vazgeçemediğim windows tabanlı iki uygulama SQLYog ve HeidiSQL. Wine ile kullanıyorum, ara ara sqlyog crash oluyor ama geçinip gidiyoruz yinede :)

esbab

APPRENTICE
10 Ocak 2017
35
11
0
53
Son 2 yıl hariç openoffice v.b. birkaç alternatif denemek istediysemde office 2010 ile hazırladığım dosyalar dağınık açılıyor çıktı alamıyor veya düzeltmek zorunda kalırdım, power point sunumları sunum olmak tan çıkar hazırlarken verdiğim emeği zayii ederdi.

Oyun oynayan biri değilim, Cubase ve Logic zaten mac te çalışıyor geriye kalan vazgeçilmezim şuan için sadece ofis 2010 ve bluetooth oluyor.
Gerisi zamanla ihtiyaç duydukça sizleri rahatsız ederim.

Bu arada windows yazılımlarına alternatif osx/hackintosh yazılımları diye bir başlık açsak nasıl olur?

Son olarak bahsettiğiniz wine yazılımı için de bir başlık açıp detaylandırabilirseniz çok faydalı olacaktır.

Saygılar
Esbab

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Like
Tepkiler: gokhlayeh

cavemin

APPRENTICE
31 Ocak 2017
86
32
21
Ben Hackintoshta XCode ile program geliştirip App Store'da satıyorum. apple ürünlerine program yazacak veya öğrenmek istiyorsanız tek yol mac dir. ve bunu en ucuz hali hackintoshtur. aynı şekilde final cut pro ve logic proda efsanedir

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Sequoia 15.1
Anakart Modeli
Asus TUF Z690-Plus
İşlemci Modeli
15-12600K
Grafik Kartı
Asus Radeon 5700
Disk ve RAM
Samsung 990 Pro

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Ben Hackintoshta XCode ile program geliştirip App Store'da satıyorum. apple ürünlerine program yazacak veya öğrenmek istiyorsanız tek yol mac dir. ve bunu en ucuz hali hackintoshtur. aynı şekilde final cut pro ve logic proda efsanedir
Tek başınıza mı geliştiriyorsunuz ?
sakıncası yoksa programların isimlerini yazabilir misiniz.
Benimde ilgimi çekiyor, bir yerden başlayıp kendimi geliştirmek istiyorum.

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Niye Mac değilde hackintosh diye bir şey yok aslında :) Cihazlar çok pahalı olduğu için insanlar bu tarz yollara gidiyor diye düşünüyorum. Alabilecek durumu olup zevk içinde yapan vardır tabi orası ayrı. Ama benim bu sistemi kullanmak çok hoşuma gidiyor yoksa OSX'de kullandığım özel bir program yok :D Windowsdan daha stabil sistemi daha az yoruyor bunu kesinlikle hissettiriyor. Ayrıca en önemlisi İphone ile uyumu :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Cihazlar çok pahalı olduğu için insanlar bu tarz yollara gidiyor diye düşünüyorum. Alabilecek durumu olup zevk içinde yapan vardır tabi orası ayrı
Benim için Hackintosh bir zevk. Normalde iş için kullandığım Macbook Pro cihazım var. Bir etkinlikte her zaman bunu alıyorum ya da iPad. Ancak masa üstü bir iMac almak yerine sPC tabanlı sistem toplayıp bunun üzerine OS kurmak bana keyif veriyor. Zaten bu tutkum sanırım çok belli :D

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cavemin

APPRENTICE
31 Ocak 2017
86
32
21
Tek başınıza mı geliştiriyorsunuz ?
sakıncası yoksa programların isimlerini yazabilir misiniz.
Benimde ilgimi çekiyor, bir yerden başlayıp kendimi geliştirmek istiyorum.
Tek başıma hobi olarak geliştiriyorum, zaten bu konuda takım kuracak kadar tecrübeli insanlar ücret karşılığı çalışıyor:)
benim geliştirdiklerim finansal uygulamalar. xcode iki türlü kod yapısı var objective-c ve swift tavsiyem swift ile başla daha yeni yeterli kaynak yoktur ama ingilizcen yeterli ise sorun olmaz.

Benim için Hackintosh bir zevk. Normalde iş için kullandığım Macbook Pro cihazım var. Bir etkinlikte her zaman bunu alıyorum ya da iPad. Ancak masa üstü bir iMac almak yerine sPC tabanlı sistem toplayıp bunun üzerine OS kurmak bana keyif veriyor. Zaten bu tutkum sanırım çok belli :D
kaptan imesaj etkinleştirme konusundan tutkun çok belli :)

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Sequoia 15.1
Anakart Modeli
Asus TUF Z690-Plus
İşlemci Modeli
15-12600K
Grafik Kartı
Asus Radeon 5700
Disk ve RAM
Samsung 990 Pro
  • Like
Tepkiler: zamirpolen

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Kesinlikle hocam :D Ben İphone kullanıcısıyım ama ülkemizde ki Mac fiyatları bariz tuzlu olduğu için orjinal bir mac alamıyorum açıkçası, ama hackintosh işi bana da çok keyif veriyor. Bundan beş altı sene öncesinde ki masaüstü PC'me bile bir hackintosh macerasına atılmıştım. O zamanlar leon ve iaktos falan vardı sanırım tam hatırlamıyorum. Ve o zaman bile başarılı olmuştum :D yanlış hatırlamıyorsam bir kaç şey dışında iyi çalışıyordu dual core PC de :D Ondan sonra ki aldığım her laptop içinde ayrı ayrı kurulumlar yaptım ama laptoplarda genellikle başarılı olamamıştım. Hocam size bir soru sormak istiyorum sizce Benzer donanımda ki Macbook Pro ve normal bir OSX kurulu laptopda performans bakımından farklar olur mu? Birde ileride OSX'in sizce Apple tarafından PC'ye de kurulmasına izin verilmesi mümkün mü sizce?

• Like
Tepkiler: montezuma