NVIDIA GeForce G210 HDMI Problemleri - Hackintosh

abexx

APPRENTICE
13 Kas 2024
7
3
21
Selam,

Pentium E6700 işlemcili bir bilgisayarım var. NVIDIA GeForce G210 ekran kartına sahip ve HDMI kullanarak görüntü alıyorum. El Capitan'ı başarıyla kurdum, OpenCore kullanıyorum. nv_disable komudunu boot-args'dan kaldırınca görüntü geliyor fakat ekran kartı bulunmadan. Boot-args'dan bu komutu kaldırınca ise verbose modda yazılar geliyor, daha sonrasında da Sinyal Yok hatası alıyorum. WebDriver bulamadım ve yüklemedim de yanlış bir şey yaparım diye. Windows 7 kurulu, HFS diskime Windows üzerinden erişebiliyorum. Sadece NVIDIA GeForce G210'u El Capitan sistemimde çalıştırmam gerekiyor yardım istediğim konu bu.

Teşekkürler.

BootLoader
OpenCore & Clover
Laptop Modeli
HP Pavilion G6
Anakart Modeli
Laptop
İşlemci Modeli
AMD E2-3000M
Grafik Kartı
Dahili: AMD Radeon HD 6380G
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR9485 802.11b|g|n WiFi Bağdaştırıcısı & Realtek PCIe FE Ailesi Denetleyici
Disk ve RAM
256GB SSD & 8GB DDR3 1333MHz 4+4 (Kullanılabilir: 3,48GB)

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
14,641
7,797
4,401
Eğer elinizdeki kart bir GeForce 210 olsaydı High Sierra'ya kadar destekli sonrasında Catalina dahil Legacy Video Patcher tanıtılabilirdi. Ancak G210 sanırım GT 210 ile aynı çekirdek yapısına sahip değil. Eğer öyle olsaydı ekran kartını VESA mod(Grafik hızlandırması kapanır)'una sokmaya zorlayan nv_disable komutu kaldırıldıktan sonra görüntü almanız gerekirdi. Yine de bu komut kaldırıldıktan sonra bazı Nvidia kartları uyandırmak için kullanılan nvda_drv_vrl=1 komutunu boot komutları arasına ekleyip NVRam Reset ile deneyin.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

abexx

APPRENTICE
13 Kas 2024
7
3
21
Eğer elinizdeki kart bir GeForce 210 olsaydı High Sierra'ya kadar destekli sonrasında Catalina dahil Legacy Video Patcher tanıtılabilirdi. Ancak G210 sanırım GT 210 ile aynı çekirdek yapısına sahip değil. Eğer öyle olsaydı ekran kartını VESA mod(Grafik hızlandırması kapanır)'una sokmaya zorlayan nv_disable komutu kaldırıldıktan sonra görüntü almanız gerekirdi. Yine de bu komut kaldırıldıktan sonra bazı Nvidia kartları uyandırmak için kullanılan nvda_drv_vrl=1 komutunu boot komutları arasına ekleyip NVRam Reset ile deneyin.
Deniyorum.
Maalesef olmadı. İmzamdaki sistem ile Catalina, High Sierra gibi sürümlerin işlemcimin SSE 4.1 desteği olmadığından dolayı çalıştıramıyorum, Ethernet'i RTL8111.kext kullanarak tanıtmayı denedim ancak o da olmadı. En iyisi bu sisteme hafif bir Linux dağıtımı gibi olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

BootLoader
OpenCore & Clover
Laptop Modeli
HP Pavilion G6
Anakart Modeli
Laptop
İşlemci Modeli
AMD E2-3000M
Grafik Kartı
Dahili: AMD Radeon HD 6380G
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR9485 802.11b|g|n WiFi Bağdaştırıcısı & Realtek PCIe FE Ailesi Denetleyici
Disk ve RAM
256GB SSD & 8GB DDR3 1333MHz 4+4 (Kullanılabilir: 3,48GB)