NVIDIA GTX 760 Çözünürlük Sorunu

mustafatsa

APPRENTICE
7 Şub 2017
1
0
0
37
Arkadaşlar iki konuda yardımınıza ihtiyacım var. Artık tükendim iki gündür uğraşıyorum nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama son çare olarak konu açmaya gittim.

Sistem özelliklerim:
  • Ana kart - H81m-Plus
  • İşlemci - Intel i7-4790
  • Ekran kartı - Asus gtx 760 2gb
  • Monitör - Philips 223v

1.si Sierra Güncel kurulumla kurulum yaptım her şey güzel ama ekran çözünürlüğü 1280*1024 den daha büyük seçenek yok. Sierra'nın sürümüne uygun Nvidia driverini kurdum Config dosyasından nv_disableyi kaldırım nvda_drv=1 girdim SMBIOS dan uygunu olanı seçtim iMac14,2 (iMac15,2 yapınca sinyal yok diyor) yine çözünürlük değişmiyor, açılış resmi ve You tube den video izlediğim de karlı gösteriyor. Ekran çözünürlüğünü 1920*1080 nasıl yapabilirim?
Ekran girişleri VGA, ekran kartı DVI olduğu için çevirici aparAt kullanıyorum, forum da ki konularda çevirici kullanınca düzeldi demişler ama bende işe yaramadı.
7nI8O_xWn0TednXbE8JmfOgk5NBQ73sA.png

7nI8O_xWn0TednXbE8JmfOgk5NBQ73sA.png

2.si bilgisayarı çift monitör kullanıyorum, Windows da, 2.monitörü Ana kart'ta takıp BIOS dan multi GPU açınca görüntü alıyorum ama bu defa, Sierra da görüntü yok. Ekran kartında HDMI girişi var, VGA - HDMI kablo alıp taktım yine sinyal yok, bütün kabloları çıkarıp sadece HDMI takıp yeniden açtığımda ise, yine sinyal alamadım şimdi bu ikinci monitörü Ana kart dan ya da HDMI dan nasıl çalıştırabilirim? Donanım kimliğinde Intel HD Graphics 4600 yazıyor.

Config dosyası: C code- 327 lines - codepad

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
@mustafatsa
nvidia driverini kurdum config dosyasından nv disableyi kaldırım nvda_drv=1 girdim
Sierra'da bu komut artık kullanılmıyor. Aşağıdaki konudan doğru komutu uygula;
NVIDIA Web Driver için Yeni Config Komutu. | osxinfo
Ve daha geniş rehber için burayı incele.
Nvidia Web Driver Kurulumu ve Sorunları Çözme | osxinfo
Ek olarak seninde belirttiğin üzere VGA desteklenmiyor. Eğer edinebiliyorsan HDMI çıkışlı bir monitore bağlayıp test edebilirsin.
Hackintosh kurulumda anakart ve harici ekran kartı üzerinden çoklu ekran çalıştıramazsın. Bütün portların GTX üzerinden bağlanması gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet