Nvidia Web Driver Güncelleme Betiği

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Martz90-Circle-Addon1-Nvidia.png
10.13.3 ile gelen Nvidia Web Driver güncellemesi ne yazık ki grafiklerde sorun çıkartıyor. Bunun çözümü için ise nvidia web Driver'ın çalışan sürümünü tekrar kurmak. Ancak bu o kadar kolay olmuyor. Aşağıda paylaşacağım betik ile nivida web Driver güncelleme sonrası grafik sorunu yaşadığınızda, sorunsuz çalışan sürümü tek bir kod ile yükleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki kodu terminal içine girmek. Bundan sonra gerekli dosyalar sisteminize inecek ve nvidia web driver'ı sizin sisteminiz ile uyumlu çalışan sürümün kurulumunu yapacak. Bundan sonra yapmanız gereken sistemi yeniden başlatmak.
Kod:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
merhaba,
Sorunlu güncellemeyi yükledikten sonra bilgisayar hiç açılmıyor. Sürekli reset atıyor. Güvenli modda açınca grafikler sorunlu ancak internet bağlantısı çalışmıyor. Sorunlu yüklemeyi komut satırından kaldırmak mümkün mü?
Güncelleme;
Küçük bir araştırmadan sonra bilgisayarı clover boot menüsü ile güvenli modda açtım. terminal penceresinden aşağıdaki komutlar ile nvidia web driver'larını silip sistemi tekrar başlatınca sorun çözüldü.
Kod:
$ sudo su
# cd /Library/Extensions
# rm -rf GeForce*
# rm -rf NVDA*
# touch .
# cd /System/Library/Extensions
# rm -rf GeForce*Web*
# rm -rf NVDA*Web*
# touch .
# kextcache -u /
# exit
Aşağıdaki betik ile çalışan sürücüleri tekrar yükledim.
Kod:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
256 GB LiteOn M.2 SSD & 8GB DDR4 2133MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma
9 Tem 2017
218
62
251
29
Galiba betik her zaman düzgün çalışmıyor. Az önce temiz kurulumu tamamladım hazır böyle bir şey görmüşken deneyim dedim. Bana ".106" sürümünün uygun olduğuna karar verip o sürümü yamalayıp kurdu. Şu an NVIDIA Web Driver şeklinde sürücüyü çalıştırdım ama grafikleri halen 6MB olarak görüyor.
whhbGKY77d8xqhV5DT51AMU4_-JI19RY.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Betiği tekrar çalıştırıp deneyebilir misin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
9 Tem 2017
218
62
251
29
Betiği tekrar çalıştırıp deneyebilir misin?
Sorun betik ile ilgili değil galiba. 106 yapı numaralı sürüm bende tam performans vermiyor. Kendim kurunca da sorun yaşadım. 104 yapı numaralı sürüme geri dönerek sorunu çözdüm. :)

Edit: Ek olarak 6MB göstermesine rağmen grafikler hızlı ama görüntü bugları mevcut.

• Like
Tepkiler: montezuma

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
31
Arkadaşlar bende kullanıyorum ama hiç sorun morun yok, aksine daha hızlı ve stabil gibi geldi bana sanki...

9 Tem 2017
218
62
251
29
Arkadaşlar bende kullanıyorum ama hiç sorun morun yok, aksine daha hızlı ve stabil gibi geldi bana sanki...
Sorun zaten genel değil. Kullananların bazıları sorun olmadığını bazıları ise olduğunu söylüyor. Bende yavaşlama sorunu olmasına rağmen benchmark ile daha yüksek puan alıyor. Orası da ayrı bir gariplik. Yabancı forumlarda yarı yarıya bir durum var. Bazıları Pascal serisi kartların sorun çıkardığını iddia ediyordu ama ilgisi olmadığı kanıtlandı. Çözüm ise eski sürüme dönmek.

• Like
Tepkiler: ferit34

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
merhaba,
Sorunlu güncellemeyi yükledikten sonra bilgisayar hiç açılmıyor. Sürekli reset atıyor. Güvenli modda açınca grafikler sorunlu ancak internet bağlantısı çalışmıyor. Sorunlu yüklemeyi komut satırından kaldırmak mümkün mü?
Güncelleme;
Küçük bir araştırmadan sonra bilgisayarı clover boot menüsü ile güvenli modda açtım. terminal penceresinden aşağıdaki komutlar ile nvidia web driver'larını silip sistemi tekrar başlatınca sorun çözüldü.
Kod:
$ sudo su
# cd /Library/Extensions
# rm -rf GeForce*
# rm -rf NVDA*
# touch .
# rm -rf GeForce*Web*
# rm -rf NVDA*Web*
# touch .
# kextcache -u /
# exit
Kod:
Yukarıdaki işlemler ile sorunlu ekran kartı sürücülerini kaldırıp, sistemin düzgün çalışmasını sağlamıştım. Ancak iki gün önce sorunlu sürücüler tekrar yüklenmiş gibi hata almaya başladım. Üsteki işlemleri tekrarlayınca sorun düzeldi. 1 gün sonra bilgisayarı kapatıp açınca aynı sorun oluştu. Sorunlu sürücüleri tekrar kaldırdım. Bilgisayarı tekrar açınca sistem açılmadı. 10.3.3 güncellemesinden önce SuperDuper ile yedek almıştım. Yedeği geri yükledim. 10.3.3 güncellemesini yaptım. Nvidia sürücü sorunu tekrar oluşunca, Aldım yedek ile bilgisayarı açıp, nvidia web driverı tamamen kaldırıp, yedeklemeyi tekrar yükledim. Bilgisayarı açılınca nvidia web driverı yüklemeden 10.3.3 güncellemesini yükledim. Şu anda sorun yok.
Umarım benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
256 GB LiteOn M.2 SSD & 8GB DDR4 2133MHz
  • Like
Tepkiler: ResidentBomb

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
@montezuma Hocam ben betiği çalıştırarak .106 olan sürümü yüklemesini sağlıyorum fakat bu sefer "Ekran 7MB" ekran kartı yazıyor ve gorüntü hepten berbat hale geliyor. Şuan .156 olan sürümü kullanıyorum.

Donanımlarım:
Ekran Kartı : GTX 1050
İşlemci İ5 8400
Z370 Çipset
OS Sürüm : 10.13.3 (17D47)
Ekran Kartımı Tanıyan Fakat Sorun Olan Driver Sürümü : 387.10.10.10.156
Betik İle İnen 7MB Görünen ve Dalgalanmadan Kullanılamaz Hale Gelen Driver Sürümü: 387.10.10.10.106

Hocam Yardımınızı bekliyorum. 10.13.3'den sonra Mac'i kullanamaz oldum. Az kasıyor .156 sürümünde ama kullanımı olumsuz etkiliyor.

9 Tem 2017
218
62
251
29
@montezuma Hocam ben betiği çalıştırarak .106 olan sürümü yüklemesini sağlıyorum fakat bu sefer "Ekran 7MB" ekran kartı yazıyor ve gorüntü hepten berbat hale geliyor. Şuan .156 olan sürümü kullanıyorum.

Donanımlarım:
Ekran Kartı : GTX 1050
İşlemci İ5 8400
Z370 Çipset
OS Sürüm : 10.13.3 (17D47)
Ekran Kartımı Tanıyan Fakat Sorun Olan Driver Sürümü : 387.10.10.10.156
Betik İle İnen 7MB Görünen ve Dalgalanmadan Kullanılamaz Hale Gelen Driver Sürümü: 387.10.10.10.106

Hocam Yardımınızı bekliyorum. 10.13.3'den sonra Mac'i kullanamaz oldum. Az kasıyor .156 sürümünde ama kullanımı olumsuz etkiliyor.
156 yapı numaralı sürümü tamamen kaldırıp 106 yapı numaralı sürümü kurduktan sonra #21 postta yazdıklarımı uygulayın. Sorunu düzeltmesi gerekir.

Ek olarak tavsiyem Terminal üzerinden Homebrew kurup şu komutları girerek "webdriver.sh" aracını indirin onunla da Web Driver'i kaldırın yoksa arkasında kalıntı bırakıp sorun yaratabiliyor. Homebrew kurunca dediğim aracı indirmek için sırasıyla: "brew tap vulgo/repo" ve "brew install webdriver.sh" komutlarını gir. Web Driver'i kaldırmak içinse, "sudo webdriver -r" komutunu gir.

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
156 yapı numaralı sürümü tamamen kaldırıp 106 yapı numaralı sürümü kurduktan sonra #21 postta yazdıklarımı uygulayın. Sorunu düzeltmesi gerekir.

Ek olarak tavsiyem Terminal üzerinden Homebrew kurup şu komutları girerek "webdriver.sh" aracını indirin onunla da Web Driver'i kaldırın yoksa arkasında kalıntı bırakıp sorun yaratabiliyor. Homebrew kurunca dediğim aracı indirmek için sırasıyla: "brew tap vulgo/repo" ve "brew install webdriver.sh" komutlarını gir. Web Driver'i kaldırmak içinse, "sudo webdriver -r" komutunu gir.
Hocam valla o kadar çok bilgili değilim bu konularda bana uzak masaustü tw ile yardımcı olabilme şansınız var mı?

Hocam simdi 10.13.3. EK Güncellemeso gelmiş onu kurdum ve sürüm 10.13.3(17D102) oldu. Yine dediklerini mi yapmaliyım yoksa 17D102 icin .158 çıkmış onu mu kurmalıyım? Ve birde o güncellenen konuya mesaj yazmışsın. Öneri olarak onu mu uygulamaliyım? Senden yardım bekliyorum. Teşekkür ederim sağolasın.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Hocam simdi 10.13.3. EK Güncellemeso gelmiş onu kurdum ve sürüm 10.13.3(17D102) oldu. Yine dediklerini mi yapmaliyım yoksa 17D102 icin .158 çıkmış onu mu kurmalıyım? Ve birde o güncellenen konuya mesaj yazmışsın. Öneri olarak onu mu uygulamaliyım?
Bu güncelleme bende siyah ekranda kalmama sebep oldu. İki sürümü de kurarak deneyebilirsin. 158 yapı numaralı sürüm çalışırsa onu da kullanabilirsin. 106 yapı numaralı sürüm bende hem destek güncellemesiyle hem de öncesinde sorunsuz çalıştı.

Hocam valla o kadar çok bilgili değilim bu konularda bana uzak masaustü tw ile yardımcı olabilme şansınız var mı?
Burası bir forum sitesi. Sorunu kendiniz çözebilirsiniz.

Öncelikle normal şekilde Web Driver'i kaldırın ve sistemi yeniden başlatmadan #2 buradaki ilk 3 adımı uygulayın. Sistemi yeniden başlatıp bu betik ile 106 yapı numaralı sürümü kurun. Ardından kartı gördüyse sorun yok. Görmediyse önceki mesajın başında söylediğim adımları uygula.

petekqt

APPRENTICE
28 Haz 2019
20
0
1
merhaba,
Güncelleme;
Kod:
$ sudo su
# cd /Library/Extensions
# rm -rf GeForce*
# rm -rf NVDA*
# touch .
# rm -rf GeForce*Web*
# rm -rf NVDA*Web*
# touch .
# kextcache -u /
# exit
Kod:

Merhaba üste yer alan tek satır alindeki kodu yazdım terminale ancak ekran gelmiyor, yani enter deyince siyah-beyaz sonra siyah oluyor yine. BU durumda terminal ekranına nasıl ulaşabilrirm? @montezuma yardımcı olabilirseniz. çünkü driverlar olmadan kullanmak dehşet sıkıntılı ...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hangi tek satır kodu terminale yazdın? Ve nerede yazdın bunu ? bash komutu ile başlayanı single user mod üzerindenmı yazıyorsun yoksa?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sen bunu nerede yazıyorsun bilmiyorum. Ama bunu masaüstünden terminale yazarsan ekran kararmaz. Bu komut ile sistemine Nvidia Web Driver kurulur ve etkin olması içinde sistemin yeniden başlatılması gerekir. Sen şunu yap: İlk olarak aşağıdaki programı indir:
Ardından Bu mac Hakkında aç ve versiyon.. yazan yere tıkla. Buna tıkladığında kurulu olan sistemin versiyonunu göreceksin. Bundan sonra indirdiğin uygulamada Load Web Driver seçeneğindeki bu versiyon numarasına uygun Web Driver indir ve kurulumunu yap. Sistemi yeniden başlatmadan önce de config / Boot argümanlarında nv_disable=1 komutunu kaldır, Sistem parametleri içinde Nvidia Web aktif et. Ve bu şekilde sistemi başlat.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

petekqt

APPRENTICE
28 Haz 2019
20
0
1
Sen bunu nerede yazıyorsun bilmiyorum. Ama bunu masaüstünden terminale yazarsan ekran kararmaz. Bu komut ile sistemine Nvidia Web Driver kurulur ve etkin olması içinde sistemin yeniden başlatılması gerekir. Sen şunu yap: İlk olarak aşağıdaki programı indir:
Ardından Bu mac Hakkında aç ve versiyon.. yazan yere tıkla. Buna tıkladığında kurulu olan sistemin versiyonunu göreceksin. Bundan sonra indirdiğin uygulamada Load Web Driver seçeneğindeki bu versiyon numarasına uygun Web Driver indir ve kurulumunu yap. Sistemi yeniden başlatmadan önce de config / Boot argümanlarında nv_disable=1 komutunu kaldır, Sistem parametleri içinde Nvidia Web aktif et. Ve bu şekilde sistemi başlat.

Terminale yazmıştım, teşekkür ederim bu yolladığınıza bakıcam ancak restart desemde ekran siyah oluyor nasıl indirebilirm bu durumda ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Terminale yazmıştım, teşekkür ederim bu yolladığınıza bakıcam ancak restart desemde ekran siyah oluyor nasıl indirebilirm bu durumda ?
Daha önce verdiğim rehberleri incele. Hepsinin çözümünü senin paylaştık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları