ÇÖZÜLDÜ Nvidia Web Driver Güncelleme Sonrası Grafikler Takılıyor

9 Tem 2017
218
62
251
29
Elimde kurulu High Sierra 10.13.3 var ama ben kullanırken sanki tam performansı alamıyorum. Örneğin tarayıcılarda sekmeler arası geçişler çok yavaş oluyor. Bazen Discord kullanırken mesaj gelirken ben yazmaya çalışınca 2-3 harfi birlikte atıyor. Yani yazma hızıma yetişemiyor. Özellikle de arkada Youtube üzerinden müzik açtığımda sanki bilgisayar donuyor gibi yavaşlıyor. Özellikle o videoları tam ekran yapınca animasyon berbat oluyor.

Ben ekran kartından şüpheleniyorum çünkü işlemciden tam verim alabildiğimi düşünüyorum. Güç yönetimi konusunda da Intel Power Gadget indirip baktım, çok başarılı bir güç yönetimi var. Ama ekran kartını da tanıttım. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

Ek olarak bir Benchmark yapayım dedim. macOS'un skoru Windows'u geçti.
CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S CASPER NIRVANA - Geekbench Browser
iMac (27-inch Retina Mid 2017) - Geekbench Browser
Cinebench ile de Windows'ta CPU'dan 590 civarı bir sonuç, GPU'dan 110FPS; macOS'te CPU'dan 588, GPU'dan 90FPS aldım. Ama %20'lik bir grafik performans farkı böyle bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
C7RmZOj-sJdcxZxkDCIa5NmXcNGnGYIw.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,589
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ResidentBomb
9 Tem 2017
218
62
251
29
macOS'in bu sürümü bu sürücü ile uyumsuz gibisinden bir hata verdi.
-6kaqq93UtwZgU9TDaLmNC-gYq0xvUne.png

Hocam buna 1 saat kafa patlattım. Sizin yöntem için ".pkg" dosyasına yama yapılmalıymış. Yaptım ve başarıyla sisteme uygun gösterip kurdum. Başta "...103" sürümüne yama yapmıştım. Makalede onun 10.13.3 ile tam uyumlu olduğu yazılmış ama onunla bilgisayarı açtığımda tam ekran gelmesi gerekirken bir loading geliyor ve gitmiyor. Ardından onu kaldırıp "...104" ile denedim. Bunla da aynı sorunu yaşadım. Ardından sistemi Default grafikler ile açıp sizin dediğiniz yamayı uygulamayı denedim. O da bir işe yaramadı. Tam açılması gereken yerde loading bari geliyor ve sonsuza kadar dönüyor ayrıca giderek parlaklaşıyor.

Kullandığım siteler şunlar:
Nvidia Web Drivers - Make older versions work in High Sierra | Hackintosher (Buradan yamayı yaptım.)
Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 01/25/2018) - Page 63 - New Releases and Updates - InsanelyMac Forum (Bu postta "...104" sürümü çalışıyor deniyor ama bende çalışmadı.)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,589
4,401
Şunu dene: 104 yapı numaralı web driver kurulumunu yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatıyorsun. Ardından Library / Extensions / NVDAStartupWeb.kext masaüstüne kopyala.
Desktop/NVDAStartupWeb.kext/Show Contents / Info.plist içinde "NVDAStartup" altında "NVDARequiredOS" bul ve bunun string değerini senin kullandığın macOS sistemin build numarası ile değiştir. Ardından bu kexti Library / Extensions içine kur ve sistemi yeniden başlat.
Örnek:
Kod:
<key>IOKitPersonalities</key>
    <dict>
        <key>NVDAStartup</key>
        <dict>
            <key>CFBundleIdentifier</key>
            <string>com.nvidia.NVDAStartupWeb</string>
            <key>IOClass</key>
            <string>NVDAStartupWeb</string>
            <key>IOMatchCategory</key>
            <string>IOFramebuffer</string>
            <key>IOPCIClassMatch</key>
            <string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
            <key>IOPCIMatch</key>
            <string>0x000010de&amp;0x0000ffff</string>
            <key>IOProbeScore</key>
            <integer>200000</integer>
            <key>IOProviderClass</key>
            <string>IOPCIDevice</string>
            <key>NVDARequiredOS</key>
            <string>17D47</string>
            <key>NVDAType</key>
            <string>Web</string>
        </dict>
    </dict>

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko
9 Tem 2017
218
62
251
29
Şunu dene: 104 yapı numaralı web driver kurulumunu yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatıyorsun. Ardından Library / Extensions / NVDAStartupWeb.kext masaüstüne kopyala.
Desktop/NVDAStartupWeb.kext/Show Contents / Info.plist içinde "NVDAStartup" altında "NVDARequiredOS" bul ve bunun string değerini senin kullandığın macOS sistemin build numarası ile değiştir. Ardından bu kexti Library / Extensions içine kur ve sistemi yeniden başlat.
Örnek:
Kod:
<key>IOKitPersonalities</key>
    <dict>
        <key>NVDAStartup</key>
        <dict>
            <key>CFBundleIdentifier</key>
            <string>com.nvidia.NVDAStartupWeb</string>
            <key>IOClass</key>
            <string>NVDAStartupWeb</string>
            <key>IOMatchCategory</key>
            <string>IOFramebuffer</string>
            <key>IOPCIClassMatch</key>
            <string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
            <key>IOPCIMatch</key>
            <string>0x000010de&amp;0x0000ffff</string>
            <key>IOProbeScore</key>
            <integer>200000</integer>
            <key>IOProviderClass</key>
            <string>IOPCIDevice</string>
            <key>NVDARequiredOS</key>
            <string>17D47</string>
            <key>NVDAType</key>
            <string>Web</string>
        </dict>
    </dict>
Hocam bunu zaten paylaştığım ilk makalede yazıldığı şekilde yaptım. Bunu yapmayınca zaten sistem uyumlu değil diyor ve Web sürücüsülerini hiçbir türlü kullanamıyorum. Yani sürücüyü sisteme uygun göstermeyi başadım ama görüntü vermiyor ne yazık ki. Loading barı hiç bitmiyor.

Clover'i şu an için son çıkan sürüme güncelledim. NVRAM için olan iki sürücüyü kaldırarak burada bahsedilen sürücüyle değiştirdim. "Lilu.kext" ve "NvidiaGraphicsFixup.kext" dosyalarını kaldırdım. Bu şekilde kullandığımda 156 yapı numaralı sürümün yarattığı lag azalsa da tarayıcı ile yapılan işlerde halen çok lag yaratıyor. Ardından onu silerek 104 yapı numaralı sürümü kurdum ve dediğinizi harfiyen uyguladım. Fakat yine aynı loading barı geliyor ve masaüstünü göremiyorum. Sayfalarca post okudum ama yabancı kaynklarda bu sorunu yaşayan kimse yok. :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
9 Tem 2017
218
62
251
29
Bilemiyorum. Lag sorununu bende yaşıyordum ve sürüm düşürerek bu sorunu çözdüm. Aşağıdaki betik ile nvidia tamamen kaldırıp, sürüm yaması yapabilirsin.
GitHub - vulgo/webdriver.sh: bash script for managing Nvidia web drivers on macOS
Siz hangi konfigrasyon ile kullanıyorsunuz macOS'i kendi başarılı kurulum konunuz mevcutsa incelemek istiyorum. Acaba konfigrasyonumda mı bir sorun var diyeceğim ama 10.13.2'de bu sürücü aynı ayarlar ile sorunsuz çalıştı. Bu arada betik kullanışlıymış.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,589
4,401
Dediğim gibi sorun nvidia Web Driver tam olarak kaldırılmamış olması olabilir, kaldırdıktan sonra rebuild cache ve disk izinlerini onarmamak bu soruna yol açabilir. Kexti doğru bir şekilde düzenlememiş olabilirsin. Bunları bir kontrol et. Ayrıca Sistemi başlattığında Sistem Ayarları / Nvidia içinde öntanımlı olarak nvidia seçili olduğundan emin ol. Sistemimin rehberinde nvidia Web driver kullanmadım. Normalde GTX 680 grafik kartım yerleşik tanınıyor. Ancak High Sierra ile beraber macOS'in kendi sürücüleri ile kullandığımda grafik kartı çok kasılıyor. O yüzden Web Driver kullanmaya başladım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
9 Tem 2017
218
62
251
29
Sorunu çözdüm. Şu adımları uyguladım:
1. Eski sürücüyü verdiğiniz betik ile kaldırdım ve sistemi yeniden başlattım.
2. Yamaladığım 104 yapı numaralı sürücüyü kurdum. Benim yamalamış olduğum sürücüyü buradan indirebilirsiniz.
3. Kurulum bitince yeniden başlatmak yerine "sudo webdriver -m 17D47" komutunu terminale girdim. Ardından işlem bitince yeniden başlattım.

Şu an lag geçti ve sorunsuz çalışıyor. Yardımınız için teşekkürler galiba yaptığım hata bu; OS'i değiştirince disk izinlerini kendim onarmamamla ilgili. Program onarınca otomatik olarak sorun çözüldü.