ÇÖZÜLDÜ Nvidia Web Driver Kurulum Hatası

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
Clover boot ayarlarında dart,kext,-v var.System paramaters Nvidia Web tikli ve inject kexts yes.Csractive 0x0 yapıp restart ettiğimde memory exceeds our allocated relocation hatası alıyorum. OsxAptiofix2Drv-64 yüklü olduğu halde. Nasıl çözerim?

9 Tem 2017
218
62
251
29
Hayır tekrar kuruluma gerek yok. config.plist değiştirirken hata yaptıysan hemen USB'den başlat ve tekrar dene. Inject Intel'i pasif, nv-disable=1'i pasif, Nvidia Web'i aktif yapacaksın. Ardından Csr ayarını 0x0 yapacaksın ki buna SIP deniyor. Deneme yanılma ile kurabileceğini umuyorum. 0x0 ile başlatamıyorsan 0x0 iken Space yap ve disable SIP'i seçip başlat. Yine yaramazsa 0x67 şeklinde kurmayı dene. Olmazsa farklı yollar izleriz. Ben iki kurulumumun birinde 0x67 ile diğerinde 0x0 ile kurdum. İkisi de çalıştı ama önce 0x0 çalışmadı sonra da 0x67. Yani biraz ilginç.

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
Hayır tekrar kuruluma gerek yok. config.plist değiştirirken hata yaptıysan hemen USB'den başlat ve tekrar dene. Inject Intel'i pasif, nv-disable=1'i pasif, Nvidia Web'i aktif yapacaksın. Ardından Csr ayarını 0x0 yapacaksın ki buna SIP deniyor. Deneme yanılma ile kurabileceğini umuyorum. 0x0 ile başlatamıyorsan 0x0 iken Space yap ve disable SIP'i seçip başlat. Yine yaramazsa 0x67 şeklinde kurmayı dene. Olmazsa farklı yollar izleriz. Ben iki kurulumumun birinde 0x67 ile diğerinde 0x0 ile kurdum. İkisi de çalıştı ama önce 0x0 çalışmadı sonra da 0x67. Yani biraz ilginç.
Olmuyor kardeş ya. Ben Sierra' da bile yapamadım. 1 yıldır yapmaya çalışıyorum, olmuyor ne yazık ki. Bilgisayarcı olarak kime gönderebilirim acaba merak ediyorum. Genellikle Windows kurdukları için yapacaklarından şüpheliyim. Ben tasarım vb. şeylere 3 yıldır meraklı olduğum için bir zaman sonra ihtiyacım arttı ve ne yazık ki Mac benim en kötü tecrübem.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hata görselini ve config dosyanı paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
Hata görselini ve config dosyanı paylaş.
Bu arada bu işlemleri USB' den boot ederek yapıyorum. Çünkü Clover bootloader' ı kurunca hata veriyordu, şimdilik USB' den deniyorum o yüzden.
Dr-RuVI4Ufsr-sI2IR704CkPlBD5h0_7.png

Tüm EFİ/EFİ' dosyasını yolluyorum. USB dekiler olduğu için belki silinmesi gereken bir şey olur diye. drivers-Off klasörü ne işe yarıyor bu arada? İçindekiler o .efi dosyalarını kapamasını sağlıyorsa belki sıkıntı ondadır.
İndir EFI rar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Şu adımları dene:
12: Error allocating 0x#### pages at 0x####... alloc type 2 Hatası

İlk olarak şunu yönergeleri takip edin:
  • OsxAptioFix2Drv-free2000.efi indirin.
  • EFI / CLOVER / drivers64UEFI içinden OsxAptioFix sürücülerini silin.
  • Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun.
  • Sistemi yeniden başlatın.
Olmaz ise aşağıdakileri takip edin.
  • Config.plist içinde RtVariables içine SIP güvenliği tamamen kapatın. ( 0xff ekleyin)
  • Farklı USB portları ile deneyin.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını OsxAptioFixDrv-64.efi ile değiştirin. Yada bunun tam tersini yapın.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinde birden fazla OsxLowMemFixDrv-64.efi yada OsxAptioFix2Drv-64.efi yada OsxAptioFixDrv-64.efi varsa bunlardan sadece birini bırakıp diğerlerini silin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
Şu adımları dene:
12: Error allocating 0x#### pages at 0x####... alloc type 2 Hatası

İlk olarak şunu yönergeleri takip edin:
  • OsxAptioFix2Drv-free2000.efi indirin.
  • EFI / CLOVER / drivers64UEFI içinden OsxAptioFix sürücülerini silin.
  • Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun.
  • Sistemi yeniden başlatın.
Olmaz ise aşağıdakileri takip edin.
  • Config.plist içinde RtVariables içine SIP güvenliği tamamen kapatın. ( 0xff ekleyin)
  • Farklı USB portları ile deneyin.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını OsxAptioFixDrv-64.efi ile değiştirin. Yada bunun tam tersini yapın.
  • EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinde birden fazla OsxLowMemFixDrv-64.efi yada OsxAptioFix2Drv-64.efi yada OsxAptioFixDrv-64.efi varsa bunlardan sadece birini bırakıp diğerlerini silin.
Az önce düzelttim zaten. Gerek var mıydı bilmiyorum ancak yinede drivers- OFF klasörünü sildim. drivers- OFF İçerisindeki OsxAptioFix2Drv-64.efi ' yi kopyalayıp atmıştım drivers64-uefi klasörüne, diğer OsxAptioFix leri sildim çünkü normalinde hata veriyordu zaten. 0x0 ile disable SIP diyip Clover' da sorun çözülüyor ve High Sierra açılıyor ancak Nvidia işlevsiz. Ne algılıyor, ne de üstte Nvidia logosuna tıklayınca Nvidia web driver değil de Osx default driver aktif durumda oluyor. Acaba kurulum adımlarını teker teker yazabilir misin veya yazdığın bir konuya yönlendirir misin?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
0X67 olarak dene. Olmazsa 0x0 denersin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: emincangener

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
0X67 olarak dene. Olmazsa 0x0 denersin.
0x67 ile nv_disable komutsuz hiçbir türlü girmiyor ki. Sadece 0x0 Nvidia komutsuz girebiliyorum.
oNttl7XIMu-796RE0VoNbKebLG4bnGGB.jpeg

------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada, konuyu takip ettim işe yaramadı EmuVariableUefi-64.efi.

En azından 0x00 ile. 0x67 ile karşılaştığım bu hatayı nasıl çözebiliriz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
COnfig içinde sistemine uygun SMBIOS kullandığından emin ol. BIOS ayarlarında harici grafik kartın öntanımlı seçili olsun. Yine BIOS içinde CSM aktif yada devre dışı bırakıp dene. Config / Graphic içinde nivida single, Inject NVIDIA aktif et. Ekran bağlantı portlarını değiştirip denemeler yap. Son olarak ta kurduğun sürücünün güncel bir sürüm olduğundan emin ol.
macOS High Sierra için Nvidia Web Driver | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emincangener

APPRENTICE
25 Ağu 2017
39
1
0
31
COnfig içinde sistemine uygun SMBIOS kullandığından emin ol. BIOS ayarlarında harici grafik kartın öntanımlı seçili olsun. Yine BIOS içinde CSM aktif yada devre dışı bırakıp dene. Config / Graphic içinde nivida single, Inject NVIDIA aktif et. Ekran bağlantı portlarını değiştirip denemeler yap. Son olarak ta kurduğun sürücünün güncel bir sürüm olduğundan emin ol.
macOS High Sierra için Nvidia Web Driver | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Yabancı forumda okuduğum kadarıyla CSM sorununu çözmüştü ama hiçbir bilgi bulamadım. CSM' yi biosta nerden bulabilirim?

Yine olmadı. Kafam bozuldu abi şu Mac yüzünden.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Aşağıda paylaştığım kextleri Library / Extensions içine kur ve ardınan Rebuild Cache yap ve sistemi bu şekilde başlat. Sistem kimliği olarak ta iMac 14,2 kullan.
Rebuild Cache komutu;
Kod:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı