Nvidia Web driver kurulumu için sistem kimliği ve boot argümanları

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
51
Pascal işlemcili MSI GeForce GTX 1060 6GB Ekran kartı için OSX Sierra 10.12.4 sisteme Nvidia sürücülerinin kurulumunda yaşadığım sorunları ve çözümlerini paylaşmak için Montezuma dostumun belittiği gibi yeni bir konu açıyorum. Herşeyi bozduktan sonra nasıl toparlanır diye de okunabilir...

Nvidia Web driverı indirip sorunsuzca kurabildiğim için sistem kimliğine dikkat etmemiştim. Sonunda sistem açılmaz hale gelince. Windows Üzerinden Hackintosh EFI Mount Etmek video rehberi sayesinde Win 10 içinden MacOSX'in EFI bölüntüsüne erişip buradaki config.plist dosyasını eski bir yedek ile değiştirdim. Bu sayede sistem düşük çözünürlük ve ağır aksak çalışan bir grafik performansı olsa da en azından çalışır hale geldi.

Fakat ekranın üst tarafında sağdaki Nvidia logosuna tıklayıp WEB driver seçtiğimde restart sonrası yine sanki seçilmemiş gibi diğer seçenek olan OSX'in sürücüsü tanımlı açılıyordu.

İlk olarak Sierra NVIDIA Web Driver Otomatik Başlatılamıyor konusunda anlatılanların ilk kısmını daha sonra yine olmayınca "RC script" kısmını uyguladım.

Uzun süren bir araştırma ve deneme yanılma sonrasında Clover Configurator kullanarak hem "Boot" kısmında nvda_drv=1 hem de "System parameter" kısmında ""Web driver" seçeneklerinin aktif hale getirilmesi gerektiği belli oldu. Fakat bu da yeterli değil çünkü sistem kimliği de uyumlu olmalı. Bunu için de Clover açılış ekranındaki çark simgesi altındaki "Options"dan SMBIOS altındaki Board version ve Product Name kısımlarını iMac14,2 ye değiştirdim. Bu ayar bende önceden MacbookPro13,3 idi.

Bu şekilde iMac14,2 sistem kimliği ile açıldığında Nvidia WEB driver sonunda çalıştı ve wmware ile Win7 altından çalıştırdığım eski bir simulasyon programı 600 küsür fps'ye ulaştı. :)

Fakat şimdi sistem kimliğimi geri alamadım. Önceki MacBookPro13,3 sistem kimliğine nasıl dönebilirim?

Clover açılış ekranındaki "Options"dan SMBIOS altındaki sistem kimliğini iMac14,2ye değiştirmeden MacBookPro13,3 bırakınca sistem siyah ekranda takılıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
İlk olarak senin kullanman gereken sistem kimliği iMac 17,1 olmalı, iMac 13,3 değil. Bu sayede sistemin daha kararlı çalışır. Ek olarak 13,3 ile çalışmamasının sebebi, sürücünün desteklediği Mac c,haz modelleri ile alakalıdır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet