NVIDIA Web Driver Sonrası Siyah Ekran

9 Tem 2017
218
62
251
27
En sonunda High Sierra'yı kurdum diye sevinirken NVIDIA Web Driver kurulumundan sonra görüntü alamadım. AGDPfix deneyecektim ama şu an sistemi hiçbir türlü boot edemedim. "nv_disable=1" ile boot edince en son siyah ekran tazelenip ekranda "IOConsoleUser" gibisinden birkaç satır gelip birkaç saniye sonra kendini yeniliyor. "nv_disable=1 -x" ile boot edince monitör otomatik devre dışı kalıyor. Web sürücüleri seçip başlattığımda(Güvenli mod dahil denedim.) başta gelen artılardan sonrası gelmiyor.
Boot etmek için bu EFI bölümünü kullanıyorum.
 

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
49
Kurulum için kullandığın USB diskten başlatmayı denedin mi? Bu şekilde config.plist dosyanı çalışan bir yedekle değiştirip web driver kurulumu nu tekrar deneyebilirsin. Sistem kimliği de sorun olmuş olabilir. Hackintosh işi maalesef biraz da deneme yanılma. Kolay gelsin.
 
9 Tem 2017
218
62
251
27
Kurulum için kullandığın USB diskten başlatmayı denedin mi? Bu şekilde config.plist dosyanı çalışan bir yedekle değiştirip web driver kurulumu nu tekrar deneyebilirsin. Sistem kimliği de sorun olmuş olabilir. Hackintosh işi maalesef biraz da deneme yanılma. Kolay gelsin.
Bence de biraz deneme yanılma... Ama buna değiyor.

USB ile ilgisi yok. Zaten yükseltme kurulumu yaptım. Yani o Clover eski olduğundan pek işime yaramıyor. Normal kurulum yarıda kesilip bilgisayarı yeniden başlatıyor.

Sistem hiçbir türlü boot etmiyor. Yarın SSD'yi temizleyip APFS olarak kurmayı deneyeceğim. Başarılı olursam üstüne gideceğim. Başarısız olursam Sierra ile devam edeceğim. Windows'un mavi ekranlarından iyidir Sierra'nın zorlukları.

Saçma olan kısım şu an bootable olarak aldığım yedeği boot edemiyorum. Galiba bozuk yedekleme yaptım ve hiç farkına varmadım. :)
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,526
4,401
Kurulum sonrası siyah ekran hatasının bir kaç nedeni var.
  1. Sistem kimliği ile alakalıdır.
  2. Güncelleme için indirdiğin High Sierra bir kaç gün evvel indirdiysen, bunun için güncellenmiş NVIDIA Web Driver kullanman gerekir. Bunu da kullanmak için güncelleme öncesi mevcut NVIDIA Web Driver silip güncellemeyi bu şekilde yapman; Bununil ilgili adımları #6 mesajda anlattım.
 
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
9 Tem 2017
218
62
251
27
Ben de sistem kimliğinde olabileceğini düşünüyorum. Mekanik disk ile bu işlemleri tekrar yapmak çok zor olacaktır. SSD yedeklemesini yaptığım zaman direk onunla yapacağım. Önceden Web Driver kurulu değildi. Bu arada benim sistemim için iMac 17.1 mi yoksa iMac 18.1 mi kullanmalıyım?
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,526
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Heckmek

APPRENTICE
27 Haz 2017
61
5
21
49
Bu arada Nvidia web driver ile en uyumlu sistem kimliği iMac14,2. Clover açılış ekranında 'Options' seçeneği altından yanlış hatırlamıyorsam system varibles yada RT Variables yada SMBIOS altından sistem kimliğini değiştirebilirsin. Hem 'Board version'u hem de 'Product name' kısımlarını değiştirmen gerekiyor. Sistem kimliğini boşluk bırakmadan yazmalısın. Değiştirmeden önce ve sonra enter tuşuna basmalısın ve ' return' seçerek çıkmalısın. Bu kimlik yanlızca o açılış için geçerli olur.

Montezuma'nın belirttiği gibi uygun web driver sürümünü kurmalısın.
Bir de High Sierra bu farklı dosya sistemini kullanmak zorunda bıraktığı için ben naçizane bu güncelleme için acele etme derim.
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,526
4,401
Config / RT Variables içinde CsrActiveConfig=0x0 olarak ayarlayıp tekrar Web Driver kurmayı dene.
 
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

suaterken

APPRENTICE
15 Eki 2017
2
2
0
30
Merhabalar, ben de aynı şekilde high sierra clean kurulumu yaptım.
Yukarıdaki adımları harfiyyen takip edip denedim ama sürekli @ResidentBomb ile aynı sorunu yaşıyorum. Aşağıdaki linkleri de takip ettim sonuç aynı.. CsrActiveConfig=0x0 iken denedim iMac 17,1 , 18,1 ve 18,3 denedim değişmedi. nv_disable=1 ile denedim onsuz da denedim yine aynı.. gtx 1070 ekran kartı kullanıyorum, önerebileceğiniz farklı yollar var mıdır? teşekkürler
High Sierra 10.13 Ek Güncelleme Geldi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
How to properly Install Nvidia Drivers on High Sierra 10.13 (17A405) - Hackintosher
 

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler