PC tabanlı sistemimizde macOS boot etmek için kullandığımız OC bootloader dosyasının komutlarını içeren config.plist dosyasını düzenlemek için macOS üzerinde arayüze sahip uygulamalar var. Ancak kurulum öncesi sistemimiz için config dosyasında düzenleme yapmak istediğimizde config dosyasını Wordpad ya da muadili bir metin editörü kullanarak yapmak gerekiyor. Ve bu da ilk defa Hackintosh deneyecekler veya bir plist dosyasını düzenleyecekler için oldukça karmaşık ve zor olabilir.
İşte bu program bütün bu sorunlara deva niteliğinde. Zira bu uygulama ile Opencore Config dosyanızı tıpkı macOS cihazlarda olduğu gibi kullanıcı dostu bir arayüzle Windows veya Linux üzerinde düzenleyebilirsiniz.
Uygulamanın benim en çok beğendiğim özelliği hazırladığınız bir Config dosyasının anlık olarak sağlamasını yapması. Bu sayede yaptığınız bir düzenlemenin, kullanmak istediğiniz eski bir OC sürümüne ait bir config dosyasının güncel sürümü ile ilgili olarak uyuşmazlıklarını anlık olarak görebilir ve bunları kolayca düzenleyip sorunsuz bir config hazırlayabilirsiniz.
Örneklendirmek gerekirse eğer: OC'nin güncel sürümü ile uyumsuz bir config açtığımda uygulamanın menü barında bir ünlem işareti çıkar:
Buna tıkladığımda ise nelerin hatalı olduğunu gösteren bir pencere açılıyor.
BUrada uygulama düzeltmeleri yapmak için bize yine kolay bir yol sunuyor. Yukarıda ki hatalardan birini kopyalayıp uygulamanı arama bölümüne yazarsam uygulama direk olarak beni düzeltmem gereken yere götürüyor. Örnek olarak burada "DisableLinkeditJettison" aktif olmadığı uyarısını alıyorum:
Uygulamanın arama motoruna "DisableLinkeditJettison" yazarsam beni direk olarak düzeltme yapmam gereken alana yönlendiriyor.
Bu ve bunun gibi harika özellikleri ile Windows veya Linux sisteminizde sorunsuzca config dosyanızı düzenleyebilirsiniz.
Uygulama indirme linki:
Releases · ic005k/OCAuxiliaryTools
Cross-platform GUI management tools for OpenCore(OCAT) - ic005k/OCAuxiliaryTools

Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli
- ALC 1150
- Ağ Aygıtları