Bu uygulama sana cihazına uygun config içeren bir EFI oluşturulmasını sağlar. Eğer sen Clover ile kullandığın COnfig dosyasını kullanmak istiyorsan hazırladığım geçiş rehberindeki tüm düzenlemeleri ( senin config dosyanda varsa ), OC gen uygulamasının oluşturduğu config içinde girmelisin. Bunlar genelde rehberde belirtildiği gibi, boot komutları, ACPI patchler, Kernel and kext patchler'dir.
@montezuma Hocam, Clover ile kullandığım Config dosyasını inceledim.
-Acpi/DSDT sekmesinde, yama olarak sadece Fix Device (RTC) bug mevcut. Bunun dışında bir de Acpi sekmesinde, Generate Options kısmında PluginType seçili durumda.
-Boot sekmesinde, Boot Argümanları kısmında:
-v, debug=0x100, shikigva=40 ve shiki-id=Mac-27AD2F918AE68F61 değerleri mevcut. Bunun dışında bir de Boot sekmesinde, XMPDetection=Yes,
CustomLogo Theme seçili durumda.
-Boot Graphics ve Cpu sekmesinde hiçbir değer girilmemiş durumda.
-Devices sekmesinde, Usb kısmında/ Inject(-) şekilde, ayrıca Add ClockID ve FixOwnership seçili durumda.
Audio kısmında ise/ Inject 1 değerinde, ayrıca AFGLowPowerState ve ResetHDA seçili durumda.
Properties [HEX] kısmında sadece LANInjection (-) olarak seçili durumda.
-Disable Drivers sekmesinde, hiçbir değer girilmemiş durumda.
-Gui sekmesinde, Scan Auto=Yes ve Theme osxinfo olarak seçilmiş durumda.
-Graphics sekmesinde, sisteme ilk defa Catalinayı yüklediğimde, sahip olduğum ekran kartı Native olduğundan sanırım, macOS ekran kartını bir sorunsuz bir şekilde tanımıştı.
Sonrasında Graphics sekmesinde sadece, Inject ATI ve RadeonDeInit seçili durumda bulunmakta.
-Kernel and Kext Patches sekmesinde, Apple RTC, Kernel LAPIC ve KernelPm seçili durumda.
-Rt Variables sekmesinde, ROM=UseMacAddr0, BooterConfig=0x28 ve CsrActiveConfig=0x67 değerleri girilmiş durumda.
-System Parameters sekmesinde sadece, Inject Kexts Yes olarak ve Inject System ID seçili durumda.
-Quirks sekmesinde, hiçbir değer girilmemiş durumda.
Aslında çok ekstra bir özelleştirme bulunmamakta sanırım Config olarak?
Benim ilk aklıma takılan, bu konu içersinde başkasına yazmış olduğunuz şu cümle:
''Ek olarak OC öncesi Clover ile alakalı bütün dosya vs kaldırılması oldukça önemli.''
Yukarıda bahsettiğiniz işlemi, OC-Gen-X aracılığı ile EFI dosyası oluşturup, sonrasında Clover Config'de bulunan değerleri OpenCore EFI'si içinde bulunan Config dosyasına Configurator aracılığı ile uygulamadan önce mi yapmalıyım?
Bir de yukarıda bahsetmiş olduğunuz silme işlemi, ''Clover'dan OpenCore'a Geçişte Bilinmesi Gerekenler'' konunuzun başında bahsettiğiniz, ''Clover RC Script'lerinin Silinmesi, S/L/E ve / L/E içinden kextlerin silinmesi, Donanımızın NVRAM içeriğinden Clover ayarlarını kaldırmak'' kısımları mıdır?
Clover'dan OpenCore'a geçiş konunuzda:
Graphics/Inject ATI kısmında,
- DeviceProperties -> Add -> PciRoot... -> device-id
- Örnek: <B0670000> for the R9 390X
Bu kısmı anlayamadım. Ekran kartı modeli için bahsedilen değeri nereden bulabilirim?
RadeonDeInit kısmında yapılması gereken SSDT kodu da silinmiş sanırım?
Bir de bu kısmı anlayamadım?
- Ayrıca OpenCore'u çalıştırırken En0'ınızın yerleşik olduğunu doğrulayın, bu yerleşik özellik olmadığında iMessage ve iCloud'u bozabilir.
Son olarak, Clover'dan OpenCore'a geçiş konunuzdaki, ''Clover Firmware Sürürcüleri'' başlığı altındaki ''.efi'' dosyalarını nerede bulabiliriz? Gerekmeyenleri silmemiz gerekiyor sanırım.
Detaylı ve uzun bir mesaj oldu biliyorum kusura bakmayın hocam. OpenCore'a geçişi olabildiğince sağlıklı bir şekilde yapabilmek adına bilmediğim ve takıldığım yerleri sordum bu konuda yeni ve tecrübesiz olduğum için.
Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.