OpenCore 0.6.6 Eksik Dosya?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Sizin önerinizde çözüme ulaştırmadı @montezuma. Ben, üstteki mesajımda da açıklamıştım yine yazayım: 0.6.6 sürümüne ait opencanopy driverini silip onun yerine 0.6.5 sürümüne ait opencanopy driverini ekleyerek tema sorununu çözdüm.
Bu da bir çözüm. Ancak 0.6.6 güncel opencanopy sorunsuz çalışmakta.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
06.6 ile gelen opencanopy.efi yüklü olsun. EK olarak buradaki ikonları Güncel sürüm yüklü olsun. Resources içine koy. Config içinde bu ayarların olduğundan emin ol:
  • Misc -> Boot -> PickerMode: External
  • Misc -> Boot -> PickerAttributes: 17
  • Misc -> Boot -> PickerVariant: Modern (modern yerine default veya old seçebilirsin.
üstat naçizane deneyimlerimi paylaşmak isterim. Siz bu cevabı yazmadan önce güncelleme sonrası sorun ile bende karşılaştım çeşitli denemeler sonucu driverda bulunan opencanopy.efi den kaynaklandığını keşfettim, ayrıca sorunu yaşayam başka bir arkadaşa forumda önermiştim onda da başarılı olmuştu. Siz bu mesajı yazana kadar driver sorunlu diye düşünmüştüm.

Cevabınızı görünce önerdiğiniz ayarlarda deneme yaptım fakat gerçekleşmedi tema gözükmüyordu, verdiğiniz yeni modern icns ikonlarını ilgili yerde bırakıp eski driver olan opencanopy tekrar yerine koyup confige işledim fakat sorun yine düzelmedi hal böyle olunca ikonlardan şüphelendim bazı icns uzantılı ikonların soruna neden olduğunu gördüm.

Örnek vermek gerekirse modern recovery simgesi soruna neden oluyor. configte modern olarak seçim yapınca da hem eski hemde modern iconlar image klöaründe olunca bütün ikonları modern olarak seçmiyor configte Auto işaretlendiği zaman düzeliyor fakat onda da ikonların kimisi modern kimisi eski iconları atıyor.

hal böyle olunca image klasöründe sadece modern ikonları bırakarak denedim (comfig modern yapınca olmadı auto çalıştığı için auto seçildi) yine tema görüntü vermedi. Hiç bir config ayarı değiştirmeden eski kullandığım ikonları yerine koyunca sorunsuz tema görüntüsü geldi.

ben internetten indirmiş olduğum icns ikonları ile boot ekranımı kendime göre özelleştirmiştim. Örneğin windows.icns ikonunun adını kopyalayım internetten indirdiğim icns uzantılı yeni bir ikonla adını değiltirip sorunauz sekilde uygulanıyor.

aynı yöntemi denedim yani modern....icns ikonlarının adlarınından modern ifadesini kaldırarak deneme yaptığımda yine aynı şekilde tema görüntü vermedi.

not: bütün denemelerde mesajda önerdiğiniz gibi ayarlar yapılarak denendi ayrıca pickervariant gerek modern seçili gerek old gerek other seçenekleri ile seçilerek tarafımca denendi.

sonuç olarak naçizane gözlemlediğim modern icns ikonlarının bazıları soruna yol açmaktadır. Bu yüzden ikonlar uygulanırken tek tek atıp yeniden başlatıp soruna yol açıp açmadığını gözlemlemek bir seçenek olabilir.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
üstat naçizane deneyimlerimi paylaşmak isterim. Siz bu cevabı yazmadan önce güncelleme sonrası sorun ile bende karşılaştım çeşitli denemeler sonucu driverda bulunan opencanopy.efi den kaynaklandığını keşfettim, ayrıca sorunu yaşayam başka bir arkadaşa forumda önermiştim onda da başarılı olmuştu. Siz bu mesajı yazana kadar driver sorunlu diye düşünmüştüm.

Cevabınızı görünce önerdiğiniz ayarlarda deneme yaptım fakat gerçekleşmedi tema gözükmüyordu, verdiğiniz yeni modern icns ikonlarını ilgili yerde bırakıp eski driver olan opencanopy tekrar yerine koyup confige işledim fakat sorun yine düzelmedi hal böyle olunca ikonlardan şüphelendim bazı icns uzantılı ikonların soruna neden olduğunu gördüm.

Örnek vermek gerekirse modern recovery simgesi soruna neden oluyor. configte modern olarak seçim yapınca da hem eski hemde modern iconlar image klöaründe olunca bütün ikonları modern olarak seçmiyor configte Auto işaretlendiği zaman düzeliyor fakat onda da ikonların kimisi modern kimisi eski iconları atıyor.

hal böyle olunca image klasöründe sadece modern ikonları bırakarak denedim (comfig modern yapınca olmadı auto çalıştığı için auto seçildi) yine tema görüntü vermedi. Hiç bir config ayarı değiştirmeden eski kullandığım ikonları yerine koyunca sorunsuz tema görüntüsü geldi.

ben internetten indirmiş olduğum icns ikonları ile boot ekranımı kendime göre özelleştirmiştim. Örneğin windows.icns ikonunun adını kopyalayım internetten indirdiğim icns uzantılı yeni bir ikonla adını değiltirip sorunauz sekilde uygulanıyor.

aynı yöntemi denedim yani modern....icns ikonlarının adlarınından modern ifadesini kaldırarak deneme yaptığımda yine aynı şekilde tema görüntü vermedi.

not: bütün denemelerde mesajda önerdiğiniz gibi ayarlar yapılarak denendi ayrıca pickervariant gerek modern seçili gerek old gerek other seçenekleri ile seçilerek tarafımca denendi.

sonuç olarak naçizane gözlemlediğim modern icns ikonlarının bazıları soruna yol açmaktadır. Bu yüzden ikonlar uygulanırken tek tek atıp yeniden başlatıp soruna yol açıp açmadığını gözlemlemek bir seçenek olabilir.
Hocam .icns uzantılı dosyaları hangi klasöre attın acaba

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
QuadCore Intel Core i7-7700HQ, 3600 MHz
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & GeForce GTX 1050 Ti (4 GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269 @ Intel Sunrise Point PCH & Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168 (192. [ TRIAL VERSION ])
Disk ve RAM
Samsung pm961 256 GB SSD & 2 TB HDD & 16 GB RAM 3600 MHz

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Hocam .icns uzantılı dosyaları hangi klasöre attın acaba
Resources klasörüne bakınız...

Tebrikler iyi gözlem ...

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: emresamna

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Benim tema sizin bana yolladığınız tema ikonlarından çok farklı, çok güzel bir tema. Bu tema sanırım biraz eski ve yeni opencanopy desteklemiyor bu temayı artık.
Bu da güzel bir tespit çünkü geliştiriciler buna da el attı ve opencore güncellemesinden 4 gün önce onları yenilediler

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: metehan66

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: cruisefair

metehan66

JEDI
13 Ocak 2017
354
56
301
Bu da güzel bir tespit çünkü geliştiriciler buna da el attı ve opencore güncellemesinden 4 gün önce onları yenilediler
@mehmetyuksel hocam bu bahsettiğim temayı yanlış hatırlamıyorsam siz paylaşmıştınız. Bu temanın icon dosyasını paylaşsam bir baksanız. Bunun yeni sürümünü nerden indirebilirim. github opencore temaların ve OpenCore Themes Downloader'de de bu tema maalesef yok.

Ekli dosyalar

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251

Hocam şimdi sonuç olarak yeni resources klasörüyle eski opencanopy dosyasını mı kullanmamız gerekşyor temayı sgöstermek için. Bi toparlasak tam olarak anlayamadım da. Hâlâ gösterebilmiş değilim temayı

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269 @ Intel Sunrise Point PCH & Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
Hocam şimdi sonuç olarak yeni resources klasörüyle eski opencanopy dosyasını mı kullanmamız gerekşyor temayı sgöstermek için. Bi toparlasak tam olarak anlayamadım da. Hâlâ gösterebilmiş değilim temayı
Yaptığım denemeler sonucu;
Driverda 0.6.5 Oc sürümünün opencanopy.efi dosyası olması gerekiyor,
Confige Mic>PickerVariant: Auto
Resources>Image içinde de sorun oluşturanlar hariç kullanılabilir.

Tavsiyem eski opencanopy.efi dosyasını drivera atıp confige işledikten sonra yeniden başlatıp nvmreset atman, ardından Image klasöründeki .ıcns uzantılı ikonları tek tek atarak denemen gerekiyor. Zira bende hataya sebep olan sende hataya sebep olmaz. (Değiştirmek istediğin ikonun adını, yeni ikona vermeyi unutma)

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
  • Like

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Yaptığım denemeler sonucu;
Driverda 0.6.5 Oc sürümünün opencanopy.efi dosyası olması gerekiyor,
Confige Mic>PickerVariant: Auto
Resources>Image içinde de sorun oluşturanlar hariç kullanılabilir.

Tavsiyem eski opencanopy.efi dosyasını drivera atıp confige işledikten sonra yeniden başlatıp nvmreset atman, ardından Image klasöründeki .ıcns uzantılı ikonları tek tek atarak denemen gerekiyor. Zira bende hataya sebep olan sende hataya sebep olmaz. (Değiştirmek istediğin ikonun adını, yeni ikona vermeyi unutma)
Hocam şimdi tema geldi ama şöyle bi sıkıntı oluştu. Açılışta macos u seçiyorum apple logosu geliyor. Ama altta dolma çubuğu yok sadece apple logosu var. O ekranda bekliyor bi süre. Sonra açılış ekranı geliyor şifremi soruyor. Şifremi girdikten sonra altında beyaz çubuk beliriyor. Çubuk dolduktan sonra masaüstü geliyor
Tam olarak olan şu

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
kullanmış olduğun config paylaşır mısın müsait zamanda bakacağım yardımcı olabileceğim bir şey olursa olurum.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
kullanmış olduğun config paylaşır mısın müsait zamanda bakacağım yardımcı olabileceğim bir şey olursa olurum.
Hocam filevault açıkmış. Bilmiyorum onunla bi ilgisi varmı ama filevault kapatınca düzeldi. Eskisinden çok daha hızlı açılıyor şimdi

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Bootstrap klasörünü silmedim o şekilde 0.6.6 sürümüne güncelledim. Biostan opencore girişi silindi. Bende windowsa girip easyuefi programıyla yeniden opencore girişi oluşturup ilk sıraya aldım. Sonra biosa girip ordan da ilk sıraya aldım. O şekilde 0.6.6 sürümüne güncellenince biostan silinen opencore sorunumu çözmüş oldum.

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
Bootstrap klasörünü silmedim o şekilde 0.6.6 sürümüne güncelledim. Biostan opencore girişi silindi. Bende windowsa girip easyuefi programıyla yeniden opencore girişi oluşturup ilk sıraya aldım. Sonra biosa girip ordan da ilk sıraya aldım. O şekilde 0.6.6 sürümüne güncellenince biostan silinen opencore sorunumu çözmüş oldum.
Biostan sistemin yüklü olduğu diskin UEFİ olan girdisini seçersen yine boot eder, ben öyle kullanıyorum.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
  • Like

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Biostan sistemin yüklü olduğu diskin UEFİ olan girdisini seçersen yine boot eder, ben öyle kullanıyorum.
Biostan sistemi yüklü olduğu diskle windows diski aynı disk. Opencore girdisi tamamen siliniyor sadece windows kalıyor. Bende windowsa girip easyuefi ile opencore girdisi ekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
267
70
301
Biostan sistemi yüklü olduğu diskle windows diski aynı disk. Opencore girdisi tamamen siliniyor sadece windows kalıyor. Bende windowsa girip easyuefi ile opencore girdisi ekliyorum
Kurulum yaparken diğer diskleri çıkartmak bu tür sorunların önüne geçebilir. Eğer windows ve big sur ayrı disklerde ise windows efisinin yanına kurulan Oc dosyalarını big suru kurmuş olduğun diskin efisini mount edip oraya atabilir biostan görebilirsin. Tavsiyem her sistemin efisinin kendi diskinde olması böylece disklerin biri çıkartmak durumunda kalındığı zaman sistemi boot etmem mümkün olacaktır.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
  • Like

cruisefair

PADAVAN
29 Haz 2020
167
56
251
Baş
Kurulum yaparken diğer diskleri çıkartmak bu tür sorunların önüne geçebilir. Eğer windows ve big sur ayrı disklerde ise windows efisinin yanına kurulan Oc dosyalarını big suru kurmuş olduğun diskin efisini mount edip oraya atabilir biostan görebilirsin. Tavsiyem her sistemin efisinin kendi diskinde olması böylece disklerin biri çıkartmak durumunda kalındığı zaman sistemi boot etmem mümkün olacaktır.
Baştada söyledim gene söylüyorum. İki işletim sistemide aynı diskte. Harici bir disk vardı onuda çıkartarak yapmıştım zaten kurulumu

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
monster abra a5 v10.3
Anakart Modeli
MONSTER
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: emresamna
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler