06.6 ile gelen opencanopy.efi yüklü olsun. EK olarak buradaki ikonları Güncel sürüm yüklü olsun. Resources içine koy. Config içinde bu ayarların olduğundan emin ol:
- Misc -> Boot -> PickerMode: External
- Misc -> Boot -> PickerAttributes: 17
- Misc -> Boot -> PickerVariant: Modern (modern yerine default veya old seçebilirsin.
View and download from Yandex Disk
yadi.sk
üstat naçizane deneyimlerimi paylaşmak isterim. Siz bu cevabı yazmadan önce güncelleme sonrası sorun ile bende karşılaştım çeşitli denemeler sonucu driverda bulunan opencanopy.efi den kaynaklandığını keşfettim, ayrıca sorunu yaşayam başka bir arkadaşa forumda önermiştim onda da başarılı olmuştu. Siz bu mesajı yazana kadar driver sorunlu diye düşünmüştüm.
Cevabınızı görünce önerdiğiniz ayarlarda deneme yaptım fakat gerçekleşmedi tema gözükmüyordu, verdiğiniz yeni modern icns ikonlarını ilgili yerde bırakıp eski driver olan opencanopy tekrar yerine koyup confige işledim fakat sorun yine düzelmedi hal böyle olunca ikonlardan şüphelendim bazı icns uzantılı ikonların soruna neden olduğunu gördüm.
Örnek vermek gerekirse modern recovery simgesi soruna neden oluyor. configte modern olarak seçim yapınca da hem eski hemde modern iconlar image klöaründe olunca bütün ikonları modern olarak seçmiyor configte Auto işaretlendiği zaman düzeliyor fakat onda da ikonların kimisi modern kimisi eski iconları atıyor.
hal böyle olunca image klasöründe sadece modern ikonları bırakarak denedim (comfig modern yapınca olmadı auto çalıştığı için auto seçildi) yine tema görüntü vermedi. Hiç bir config ayarı değiştirmeden eski kullandığım ikonları yerine koyunca sorunsuz tema görüntüsü geldi.
ben internetten indirmiş olduğum icns ikonları ile boot ekranımı kendime göre özelleştirmiştim. Örneğin windows.icns ikonunun adını kopyalayım internetten indirdiğim icns uzantılı yeni bir ikonla adını değiltirip sorunauz sekilde uygulanıyor.
aynı yöntemi denedim yani modern....icns ikonlarının adlarınından modern ifadesini kaldırarak deneme yaptığımda yine aynı şekilde tema görüntü vermedi.
not: bütün denemelerde mesajda önerdiğiniz gibi ayarlar yapılarak denendi ayrıca pickervariant gerek modern seçili gerek old gerek other seçenekleri ile seçilerek tarafımca denendi.
sonuç olarak naçizane gözlemlediğim modern icns ikonlarının bazıları soruna yol açmaktadır. Bu yüzden ikonlar uygulanırken tek tek atıp yeniden başlatıp soruna yol açıp açmadığını gözlemlemek bir seçenek olabilir.