Yakın zamanda OpenCore ile macOS 10.15 Catalina kurulumu yaptım ses kartı ve usb girişleri sıkıntısız çalışıyor ancak AMD R7 240 ekran kartımı doğru şekilde tanıtamadım bir türlü, Görüntü alıyorum (hem VGA hem HDMI ile) About Mac'te cihaz ismini gözüküyor(ilk kurulumda Display yazıyordu sadece SSDT-spoof-is ile düzeldi, hackintoolda system infoda GFX0 altında ekran kartım gözüküyor, ama VRAM 7MB. Bu kurulumla çok fazla grafik işlemi yapmayacağım çok büyük bir performans beklemiyorum zaten bu karttan, ancak sistem üzerinde belirli animasyonlarda takılma aksama yaşıyorum. Kartın mevcut 2GB vramini kullanabilirsem benim için yeterli olacak.
Konuyla ilgili hem bu siteden hem başka kaynaklardan çok fazla başlık inceledim ve hiçbiri benim sorunumu çözmedi, üstelik çoğu clover bootloader çin geçerli uygulamalardı ve opencore'a nasıl uygulayacağımı bilemedim. Lilu ve Whatevergreen EFI/OC/KEXTS içerisinde ve config dosyasında tanımlı, OpenCore'u USBden değil "mount efi" yaparak boot ediyorum.
Çok fazla deneme yaptığım için ya bişeyi gözden kaçırıyorum ya da kurulum esnasında başka bir hata oldu, yardım edebilirseniz sevinirim
Denediğm şeyler:
Konuyla ilgili hem bu siteden hem başka kaynaklardan çok fazla başlık inceledim ve hiçbiri benim sorunumu çözmedi, üstelik çoğu clover bootloader çin geçerli uygulamalardı ve opencore'a nasıl uygulayacağımı bilemedim. Lilu ve Whatevergreen EFI/OC/KEXTS içerisinde ve config dosyasında tanımlı, OpenCore'u USBden değil "mount efi" yaparak boot ediyorum.
Çok fazla deneme yaptığım için ya bişeyi gözden kaçırıyorum ya da kurulum esnasında başka bir hata oldu, yardım edebilirseniz sevinirim
Denediğm şeyler:
- VGA'dan HDMI'a geçmek (VGA ile de görüntü alıyordum, HDMI'a geçince bir değişiklik olmadı)
- SSDT spoof id - izlediğim rehber (ekran kartı ismini düzeltti ancak VRAM hala 7MB, kullandığım Device ID 6613 "0x13, 0x66, 0x00, 0x00", acpi adresi de ekte)
- Boot argümanlarına radpg=15 eklemek, sitedeki bu yorumdan bulmuştum (macOS açıldı ancak bir fark yok)
- OpenCore configurator ile config.plistteki Device properties'den ekran kartını eklemek (bunu yapınca macOS açılmadı bile)
Ekli dosyalar
-
261 bayt Görüntüleme: 236
-
30.5 KB Görüntüleme: 215
-
197.8 KB Görüntüleme: 387
- BootLoader
- OpenCore 0.6.5
- İşlemci Modeli
- Core i5 6402P
- Grafik Kartı