Herkese iyi forumlar. Daha önce macOS Catalina sürümünü kurmuştum ve sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Big Sur çıkınca ve opencore ile kurulum olunca güncelledim ve sıfırdan Big Sur kurulumu yaptım. Tüm donanımlarımı tanıttım fakat ses almakta sorun yaşıyordum. Daha önce Catalina sürümünde clover kullanıyordum ve orada layout id ekleyerek sesimi tanıtmıştım fakat opencore da bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyordum. 3 günlük araştırmamın sonucunda sonunda buldum ve bu konuda sorun yaşayanlar varsa onlara yardımcı olması açısından burada paylaşmak istiyorum.
1. Öncelikle ses kartınızın modelini öğrenmeniz gerekiyor. Hackintool ile modeli öğrenebilirsiniz.
2. Daha sonra buradan AppleALC'nin GitHub sayfasına gidiyoruz ve Code butonuna tıklayıp Download ZIP tuşuna basıyoruz.
3. İnen dosyayı zipten çıkarıp içerisindeki Resources klasörüne giriyoruz ve kendi ses kartı modelimizi buluyoruz ve o klasörün içine giriyoruz.
Başında "layout" yazan dosyalar bizim kullanabileceğimiz layout id'ler. Bunları teker teker deneyip çalışanı bulmamız gerekiyor.
OpenCore Configurator ile Layout ID'yi İşleme
OpenCore Configurator ile EFI bölüntümüzü mount ediyoruz ve OC klasöründeki config.plist dosyasını OpenCore Configurator ile açıyoruz.
NVRAM kısmından 7 ile başlayan değeri seçiyoruz ve boot-args kısmına alcid=xx (xx yerine sizin layout id değeriniz yazılmalı) yazıyoruz.
Ayarlarımızı kaydedip sistemimizi yeniden başlatıyoruz. (DOSYAYI KAYDETMEDEN CONFIG.PLIST DOSYANIZIN YEDEĞİNİ ALMAYI UNUTMAYIN!)
Ve doğru layout id değerini girdiğimizde hoparlör ve mikrafonumuz sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlıyor.
Sürçü lisan ettiysem affola, umarım yardımcı olmuştur.
Kaynak: [Guide] Easy Audio Solution with AppleAlc / Clover and OpenCore
İyi forumlar.
1. Öncelikle ses kartınızın modelini öğrenmeniz gerekiyor. Hackintool ile modeli öğrenebilirsiniz.
2. Daha sonra buradan AppleALC'nin GitHub sayfasına gidiyoruz ve Code butonuna tıklayıp Download ZIP tuşuna basıyoruz.
3. İnen dosyayı zipten çıkarıp içerisindeki Resources klasörüne giriyoruz ve kendi ses kartı modelimizi buluyoruz ve o klasörün içine giriyoruz.
Başında "layout" yazan dosyalar bizim kullanabileceğimiz layout id'ler. Bunları teker teker deneyip çalışanı bulmamız gerekiyor.
OpenCore Configurator ile Layout ID'yi İşleme
OpenCore Configurator ile EFI bölüntümüzü mount ediyoruz ve OC klasöründeki config.plist dosyasını OpenCore Configurator ile açıyoruz.
NVRAM kısmından 7 ile başlayan değeri seçiyoruz ve boot-args kısmına alcid=xx (xx yerine sizin layout id değeriniz yazılmalı) yazıyoruz.
Ayarlarımızı kaydedip sistemimizi yeniden başlatıyoruz. (DOSYAYI KAYDETMEDEN CONFIG.PLIST DOSYANIZIN YEDEĞİNİ ALMAYI UNUTMAYIN!)
Ve doğru layout id değerini girdiğimizde hoparlör ve mikrafonumuz sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlıyor.
Sürçü lisan ettiysem affola, umarım yardımcı olmuştur.
Kaynak: [Guide] Easy Audio Solution with AppleAlc / Clover and OpenCore
İyi forumlar.
Ekli dosyalar
-
40.2 KB Görüntüleme: 225
- BootLoader
- Opencore
- Anakart Modeli
- Gigabyte
- İşlemci Modeli
- i5 7200U
- Grafik Kartı
- Intel HD Graphics 620 & Geforce GT 940MX
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC256
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8168H/8111H(Ethernet)
- Disk ve RAM
- Micron 256GB m2-SATA SSD(Windows 11) & Patriot 256 GB SATA SSD(macOS Ventura) & 8GB DDR4 2400MHz