Arkadaşlar burada kendi sistemimize özel dsdt.aml dosyasından oluşan acpi dosyalarını kendi efimize uygulayacağız. Öncelikle bazılarımız başka kişilerin oluşturduğu imajı indirip kurulum yapmış olabilir. Ya da özel opencore imaj oluştururken acpi dosyalarını direk siteden indirip imaja kopyalamış olabilirler. Bu yöntemle yüzde yüz sistemimizden verim alacağız. Ben kendim uyguladım. Tam performans alıyorum masaüstü bilgisayarımdan. Hatta razer mause pad ile mause driversız aynı renkte rgbler yanıyor.
Burada arkadaşlar ekteki dosyadan uygulama yapacağız. SSDT-Time masterdan oluşturacağız. Eke koyuyorum. Arkadaşlar burada 2 tane dosyamız var biri bat uzantılı diğeri command uzantılı. Ben windows üzerinden bat uzantılı ile uyguladım ve tam performansı aldım. Mac de de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Uygulamayı çalıştırıyoruz.
Burada 8 seçenek gözükmesi lazım. Resimi başka yerden aldığım için görünmüyor. Öncelikle dsdt.aml mizin oluşması lazım ki diğer seçeneklerde patchler oluşturabilelim. Dump DSDT seçiyoruz. DSDT oluşmuş oluyor. Sonrasında geri dönüp burada uygulama yaparken sistemimizin özelliğine göre seçim yapıyoruz. Mesela laptop için fakeec oluşturan normali seçmeyecek. Benim anakart z390 modeli ben 300 olanı seçtim. Sonrasında USB reset dahil çıkan aml dosyalarını acpiye atıp config dosyanızda uygulayıp kaydedin. Bu kadar...
Burada arkadaşlar ekteki dosyadan uygulama yapacağız. SSDT-Time masterdan oluşturacağız. Eke koyuyorum. Arkadaşlar burada 2 tane dosyamız var biri bat uzantılı diğeri command uzantılı. Ben windows üzerinden bat uzantılı ile uyguladım ve tam performansı aldım. Mac de de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Uygulamayı çalıştırıyoruz.
Burada 8 seçenek gözükmesi lazım. Resimi başka yerden aldığım için görünmüyor. Öncelikle dsdt.aml mizin oluşması lazım ki diğer seçeneklerde patchler oluşturabilelim. Dump DSDT seçiyoruz. DSDT oluşmuş oluyor. Sonrasında geri dönüp burada uygulama yaparken sistemimizin özelliğine göre seçim yapıyoruz. Mesela laptop için fakeec oluşturan normali seçmeyecek. Benim anakart z390 modeli ben 300 olanı seçtim. Sonrasında USB reset dahil çıkan aml dosyalarını acpiye atıp config dosyanızda uygulayıp kaydedin. Bu kadar...
Ekli dosyalar
-
693.5 KB Görüntüleme: 1,690
- Anakart Modeli
- ROG STRIX B550-F GAMING
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 5 5600
- Grafik Kartı
- GeForce RTX™ 3090 GameRock
- Ses Kartı Modeli
- Realtek audio
- Ağ Aygıtları
- Intel l225-V
- Disk ve RAM
- 512 gb xpg sx8200 pro nvme - 1 tb samsung 990 pro | Gskill trident z neo 2x16 gb 3600 mhz