OpenCore ile iMessage ve Apple Servislerini Aktif Etmek

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
MessagesAppIcon.png

BU rehber ile OpenCore kurulumu sonrası iMessage gibi Apple servislerini aktif edebilmek mümkün.

ADIM 1: Yeni Seri Numarası Üretmek
  1. İlk olarak amazımız kayıtlı satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası üretmek.
  2. Bunun için GenSMBIOS indirin.
  3. İnen klasör içinde GenSMBIOS.command dosyasına çift tıklayıp çalıştırın ve gelen ekranda ilk olarak 1. nolu Install/Update MacSerial çalıştırın.
  4. Ardından 3. seçenek olan Generate SMBIOS seçerek yeni seri numarası üretilmesini sağlayacağız.
    Ekran Resmi 2020-08-22 00.03.15.png

5. Burada önemli olan 3.numaralı seçeceği seçtikten sonra gelen ekranda kullandığımız sistem kimliği ne ise bunu girmek. Bu sayede sistem kimliğimize uygun olarak bize en doğru seri numaraları betik tarafından gösterilmiş olacak. Burada Örnek olarak iMacPro1,1 10 (burada iMacPro1,1 sonrasında gelen 10 üretmek istediğimiz seri numarası miktarı. Yani biz bu komutla iMacPro1,1 sürümü için 10 tane seri numarası üretiyoruz) kullanıyoruz.
    Ekran Resmi 2020-08-22 00.11.26.png

6. Bundan sonra Betik bize bu sistem kimliğine dair 10 adet seri numarası üretmiş olacak.

Ekran Resmi 2020-08-22 00.18.02.png

7. Seri numaralarımızı aldıktan sonra yapılacak olan Apple Check Coverage page, girip bu seri numaralarının hangisinin kullanılabilir olduğunu tespit etmek. Bu sayfada denemeler yaptığımızda bize üç farklı sonuç çıkacaktır. Bunlar:
    • We’re sorry, but this serial number isn’t valid (Üzgünüz ama bu seri numarası geçerli değil)

not-valid.3d2074ef.png
    • Valid Purchase date (Geçerli Satın Alma Tarihi)

valid.2f8b4c38.png
    • Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı)

no-purchase.b8a5ca22.png
  8. Bizim buradaki önceliğimiz kimsenin kullanmadığı ama gerçek bir mac cihaza ait, üçüncü seçenek olan Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) olacak.
  9. Bundan sonra config.plist -> PlatformInfo -> Generic içine girmemiz gerekenler şunlar olacak.
    • Cihaz Modeli = SystemProductName
    • Seri Numarası = SystemSerialNumber
    • Board Seri Numarası = MLB
    • SmUUID = SystemUUID
Not: Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) seçeneği her ne kadar garanti seçim olsa da buradaki risk bu sistem kimliğine ait gerçek mac ile giriş yapılırsa bu sorun yaratabilir. Bu bağlamda ilk olarak tavsiyem We’re sorry, but this serial number isn’t valid (Üzgünüz ama bu seri numarası geçerli değil) seçeneği ile varolmayan bir cihaza ait seri numarası ile deneme yapmanız. Zira bu da çoğu zaman işe yaramakta. Elbette sonuç alamazsınız o zaman Purchase Date not Validated deneyin.

ADIM 2: En0= Network Düzeltmek

Hackintool açın ve ilk ekranda Sistem / Çeşitli seçeneği altında Network altındaki aygıtları kontrol edin. Buradaki Network altında listelenen aygıtlarda BSD kolonunda en0 olarak işaretlenmiş aygıtın, yerleşik kolonunda da aktif olup olmadığını kontrol edin. Eğer burada en0 işaretli ise bu rehberdeki ROM düzeltme başlığını geçin. Eğer değilse rehberi okumaya devam edin.
Not: en0 Wİ-Fi, ethernet veya Thunderbolt olabilir.
Peki hiç bir şekilde network aygıtlarım en0 olarak tanımlanmamışsa ne yapmam lazım? Bunun için yapılması gereken aşağıdaki terminal komutunu kullanarak iki dosyanın silinmesini sağlamak.
Kod:
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Bundan sonra sistemi yeniden başlatın ve network ayarlarını Hackintool ile tekrar kontrol edin.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml indirin ve Nullethernet EFI / Kext içine koyup ardından config / Kernel / Browse.. ile kexti config dosyanıza ekleyin. Aynı şekilde ssdt-rmne.aml dosyasını EFI / ACPI içine koyup ardından Config / ACPI / Browse... ile dosyayı config dosyanıza ekleyin.

Ekran Resmi 2020-08-22 01.07.45.png

Bundan sonra Config dosyanızı openCore Configurator ile açın ve DeviceProperties / devices altında List of PCI devices içinde ethernet aygıtınızı seçin. Bu genelde PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x6) olur (Sizde farklı ise buna dikkat edin). Burada bun seçtikten sonra key: built-in, TYPE= DATA ve Value <01> değerlerini girin.

Ekran Resmi 2020-08-22 01.25.32.png

ADIM 3: ROM ID Düzeltmek

Apple servislerini kullanabilmek için bir diğer önemli adım ROM kimliğinin doğru ayarlanması gerekliliğidir. Bu config içinde Platform / Generic / ROM içinde bulunur.
Gerçek MAC Adresinizi / ROM değerinizi bir kaç yöntemle bulabilirsiniz. Bunlar:
  • BIOS
  • macOS: System Preferences -> Network -> Ethernet -> Advanced -> MAC Address
  • Windows: Settings -> Network & Internet -> Ethernet -> Ethernet -> Physical MAC Address
Genel olarak mac adresi bu örnekteki gibi c0:7e:bf:c3:af:ff şeklinde görünür (Dikkat: Bu sadece örnek bir MAC adresidir. Sizde farklı olacaktır). Bunu config dosyamıza eklerken c07ebfc3afff olarak kullanmamız ve Type olarak DATA olarak ayarlamamız gerekli. Örnek:

config-rom.faa79c0f.png

ADIM 4: NVRAM

Bir çoğumuzun Apple servisleri hakkında unuttuğu şey, Apple servislerinin çalışması için NVRAM'ın düzgün çalışmasının önemi. Zira iMessage anahtarlarının vs NVRAM'de depolanmaktadır. NVRAM olmadan, iMessage anahtarları göremez ve saklayamaz. Bu bağlamda eğer NVRAM çalışmazsa Apple servisleri çalışmayacaktır.

Bu yüzden ilk olarak yapmamız gereken şey NVRAM'in çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olmalı.
Bu başlık altında anlatılacak olan yöntemler NVRAM uyumu olmayan cihazlar içindir. Bunu unutmayın.
Genel olarak Hackintosh ile NVRAM uyumsuzluğu olan anakartlar X99 be X299 yonga setine sahip anakartlar. B360, B365, H310, H370, Z390 kullanıcılarının SSDT-PMC kullanmaları gerekli ( EFI/OC/ACPI ve config.plist -> ACPI -> Add).
Not: 10. Jenerasyon CPU'lar için SSDT gerekmiyor.

Eğer Clover'dan OpenCore geçiş yaptıysanız ve NVRAM sorunu varsa şu dosyaları sisteminizde varsa silin.
  • /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI/EmuVariableUefi-64.efi
  • /Volumes/EFI/nvram.plist
  • /etc/rc.clover.lib
  • /etc/rc.boot.d/10.save_and_rotate_boot_log.local
  • /etc/rc.boot.d/20.mount_ESP.local
  • /etc/rc.boot.d/70.disable_sleep_proxy_client.local.disabled
  • /etc/rc.shutdown.d/80.save_nvram_plist.local
Eğer bazı klasörler boşsa bunları da silin:
  • /etc/rc.boot.d
  • /etc/rc.shutdown.d

ADIM 4/a: NVRAM Kontrolü

Terminal açın ve aşağıdaki kodları tek tek girin.
Kod:
sudo -s
sudo nvram -c
sudo nvram myvar=osxinfo
exit
Şimdi sistemi yeniden başlatın ve aşağıdaki komutu girin.
Kod:
nvram -p | grep -i myvar
Eğer bu kodu girdikten sonra osxinfo sonucu gelmiyorsa NVRAM çalışmıyor demektir. Eğer osxinfo sonucu geliyorsa NVRAM çalışıyordur.
Not: nvram -c komutunun çalışması için SIP kapalı olması gerekli. Zira bu komut NVRAM bilgilerini sıfırlar. Alternatif olarak NVRAM sıfırlamayı OC boot menüden de yapabilirsiniz. Ayrıca Config-> Misc -> Security -> AllowNvramReset -> YES olarak ayarlı olması gerektiğini unutmayın.

Adım 4/b: nvram.plist ile NVRAM Taklit Etmek

NVRAM taklit edebilmek için üç ayar gerekli.
nvram.c97ef040.png

Config içinde:
  • Booter:
    • DisableVariableWrite: NO
  • Misc -> Security:
    • ExposeSensitiveData: 0x3
  • NVRAM:
    • LegacyEnable: YES
    • LegacyOverwrite YES
    • LegacySchema: NVRAM değişkenleri (OpenCore bunları nvram.plist'te bulunan değişkenlerle karşılaştırır)
    • WriteFlash: YES
EFI içinde
  • OpenRuntime.efi driver (uygun uyku, kapatma ve diğer hizmetlerin düzgün çalışması için gereklidir)
Şimdi OpenCore-0 /Utilities/LogoutHook/ içindeki 'LogoutHook.command' dosyayı güvenli bir yere koyun (Kök dizin / Kullanıcı klasörü gibi.
/Users/(kullanıcı ismin/LogoutHook/LogoutHook.command
Şimdi Terminal açın ve aşağıdaki komutla LogoutHook.command betiğini çalıştırılmasını sağlayın.
Kod:
sudo defaults write com.apple.loginwindow LogoutHook /Users/(kullanıcı ismin)/LogoutHook/LogoutHook.command
Bu işlem sonrası artık NVRAM aktif edilmiş olacaktır.

Not: macOS 10.12 ve öncesi sürümlerde nvram komutu sadece -x boot argümanı ile çalışır. Eğer 10.12 ve öncesi bir macOS kuruyorsanız nvram.mojave dosyasının da LogoutHook.command dosyası ile aynı komumda olması gerekli. Zira bu sayede nvram komut yerine bu dosya çalıştırılır ve hata alınmasını engeller.

ADIM 5: Eski Apple Servis Girişlerini Silmek

Eğer birden çok kere apple servislerine bağlanmayı deneyip sonuç alamazsak yeni bir denemeden önce daha önceki denediğimiz tüm ayarların NVRAM ve sistem içinden temizlenmesi gerekli. Eğer bu yapılmazsa denemelerimiz yine sonuçsuz kalabilir. Bunun için ilk olarak yine config.plist -> Misc -> Security -> içinde AllowNvramReset seçeceğinin aktif olması gerekli. Bundan sonra Terminal açıp aşağıdaki komutları tek tek girip sistem içindeki bütün iMessage dosyalarının silinmesini sağlayalım.
Kod:
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Messages*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.iChat*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.icloud*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imagent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imservice*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.security*
sudo rm -rf ~/Library/Messages
ADIM 6: Son Doğrulama
macserial indirin ve klasör içindeki macserial dosyasını Terminal içine sürükleyip bırakın ve ardına -s komutunu ekleyip dosyayı çalıştırın.
Kod:
path/to/macserial -s
BU bize sistemin tam bir bilgisini verecek ve yaptığımız düzenlemelerin doğru olup olmadığını konfirme etmemizi sağlayacak.

ADIM 7: Apple Kimliğini Temizlemek

Apple hesabınızdan gereksiz aygıtları kaldırın. Manage your devices
2 faktörlü doğrulamayı aktif edin.
Keychain'de Apple servislerini kaldırın. Örnekler:
Kod:
ids: identity-rsa-key-pair-signature-v1
ids: identity-rsa-private-key
ids: identity-rsa-public-key
ids: message-protection-key
ids: message-protection-public-data-registered
ids: personal-public-key-cache
iMessage Encryption Key
iMessage Signing Key
com.apple.facetime: registrationV1
ve bazıları ...
Son olarak tavsiyem bu işlemleri her zaman kullandığınız Apple kimliğiniz ile denemeyin. Zira bu sayede olası bir sorunda gerçek kimliğinizin banlanmasını engellemiş olursunuz. Mümkünse oluşturacağınız bir kimlikle deneyin.

ADIM 8: Müşteri Kodu Hatası

Geçmiş olsun. Apple kullanıcı kimliğiniz kara listeye alınmış demektir. BUrada yapacağınız şey Apple servisini aramak hesabınız üzerindeki kısıtlamayı kaldırmalarını istemek. Aramyı yaptığınızda cihazın bir Hackintosh olduğunu belirtmeden sorununuzu anlatırsanız kısıtlamayı kaldıracaklardır.
blacklist.49d64673.png

Kaynak: https://dortania.github.io

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Ekremx

PADAVAN
2 Nis 2020
118
52
151
Baya bir serial denedim hep yanlıs dedi..:(
Valid Purchase Date
A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.
Bunu buldum olurmu hocam bu?
Sanırım Yaptim teşekkürler rehber için:)
Keychain'de Apple servislerini kaldırın.Bunu Nasil yapacam resim varmı hocam?

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.7.3
Anakart Modeli
asus prime b450m-a ii
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5600X
Grafik Kartı
RX 5500 XT 4G EVO 4 GB 128 Bit GDDR6
Ses Kartı Modeli
Realtek Audio Driver
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168H/8111H
Disk ve RAM
32 Gb ddr4 3200 mhz ram 240 SSd
  • Like
Tepkiler: montezuma

ainal

PADAVAN
27 Eki 2017
116
19
121
Teşekkürler benim hesap kara listede yeni almaya çalışınca da müşteri kodu hatası verdi. Bir apple cihaz alınca arayıp aktif ettiririm diye düşünüyorum :D
Emeğinize sağlık Opencore için güç yönetimi konusu da bekliyorum özellikle i5 9400F dahil :D

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
Asus B365-MK
İşlemci Modeli
İ5 9400F
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB DDR3 3000MHZ
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: çılgınstevejobs

Ekremx

PADAVAN
2 Nis 2020
118
52
151
Baya bir ugrastım fakat çalıstıramadım:(Açılıyor sonra Kapanıyor kendiliğinden big surda...

BootLoader
Opencore 0.7.3
Anakart Modeli
asus prime b450m-a ii
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5600X
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek Audio Driver
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168H/8111H
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: seknuzma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Baya bir ugrastım fakat çalıstıramadım:(Açılıyor sonra Kapanıyor kendiliğinden big surda...
Daha detaylı bilgi vermelisin. Ek olarak tam olarak neleri denedin, bunlari da paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: çılgınstevejobs

Ekremx

PADAVAN
2 Nis 2020
118
52
151
NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml Bu dosyları efi ye eglemdim hocam sonra Apple Check Coverage page, den id buldum 1 adet...
  • Booter:
  • Misc -> Security:
  • NVRAM:
    • LegacyOverwrite YES
    • LegacySchema: NVRAM değişkenleri (OpenCore bunları nvram.plist'te bulunan değişkenlerle karşılaştırır)
    • bunlarıda aynen yaptim....
    • eternette bu sekilde mac ipsinide roma yazdım...

Geçmiş olsun. Apple kullanıcı kimliğiniz kara listeye alınmış demektir. BUrada yapacağınız şey Apple servisini aramak hesabınız üzerindeki kısıtlamayı kaldırmalarını istemek. Aramyı yaptığınızda cihazın bir Hackintosh olduğunu belirtmeden sorununuzu anlatırsanız kısıtlamayı kaldıracaklardır.

Hocam sanırım yaptim son ekran bunu nasıl yapacam applemı arıyacam=?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.7.3
Anakart Modeli
asus prime b450m-a ii
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5600X
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek Audio Driver
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168H/8111H
Disk ve RAM

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
dakka bir gol bir; benim sistemin MacbookPro16,4 ü taklit ediyor sanırım i7-10750h.. ama GenSMBIOS şuan en fazla 16.1 in boardlarını içeriyor. 16.1 de 9. nesil işlemcili sanırım.
Nasıl bir yol izlemeliyim. MBP16,4 SMBIOS nasıl üretebilirim ya da 16,1 mi kullanmalıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
dakka bir gol bir; benim sistemin MacbookPro16,4 ü taklit ediyor sanırım i7-10750h.. ama GenSMBIOS şuan en fazla 16.1 in boardlarını içeriyor. 16.1 de 9. nesil işlemcili sanırım.
Nasıl bir yol izlemeliyim. MBP16,4 SMBIOS nasıl üretebilirim ya da 16,1 mi kullanmalıyım?
16,1 kullanabilirsin.

NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml Bu dosyları efi ye eglemdim hocam sonra Apple Check Coverage page, den id buldum 1 adet...
  • Booter:
  • Misc -> Security:
  • NVRAM:
    • LegacyOverwrite YES
    • bunlarıda aynen yaptim....
    • eternette bu sekilde mac ipsinide roma yazdım...

Hocam sanırım yaptim son ekran bunu nasıl yapacam applemı arıyacam=?
Eğer Apple servis arayın uyarısı alıyorsan araman gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Laila

APPRENTICE
31 Ağu 2020
2
0
1
10.15.6'da tüm işlemleri sorunsuz yaptım, Seri numarası da Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı şeklinde. OpenCore Configurator ile PlatformInfo üzerinde gerekli yerleri doldurdum (Serial, UUID, MAC) sonra diğer adımları da uygulayıp sistemi yeniden başlattım macserial ile de kontrol ettiğimde özellikler girdiğim şekilde görünüyordu ama yeni Apple kimliği yaratmaya çalıştığımda Bu Mac çok fazla yeni Apple Kimliği oluşturmak için kullanıldı. Apple Destek ile iletişime geçerek bu Mac ile kullanmak için başka bir Apple Kimliği talep edin. hatası almaya devam ediyorum. Çözümü nedir veya neyi yanlış yapmış olabilirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
10.15.6'da tüm işlemleri sorunsuz yaptım, Seri numarası da Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı şeklinde. OpenCore Configurator ile PlatformInfo üzerinde gerekli yerleri doldurdum (Serial, UUID, MAC) sonra diğer adımları da uygulayıp sistemi yeniden başlattım macserial ile de kontrol ettiğimde özellikler girdiğim şekilde görünüyordu ama yeni Apple kimliği yaratmaya çalıştığımda Bu Mac çok fazla yeni Apple Kimliği oluşturmak için kullanıldı. Apple Destek ile iletişime geçerek bu Mac ile kullanmak için başka bir Apple Kimliği talep edin. hatası almaya devam ediyorum. Çözümü nedir veya neyi yanlış yapmış olabilirim?
Eğer birden çok kere denemeler yaptıysan Apple arayıp hesabın üzerindeki blok varsa bunu kaldırtmayı denemelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Laila

Laila

APPRENTICE
31 Ağu 2020
2
0
1
Eğer birden çok kere denemeler yaptıysan Apple arayıp hesabın üzerindeki blok varsa bunu kaldırtmayı denemelisin.
Apple hesabım olmadığı için hiç giriş yapamadım hocam. Kurulumdan sonra hesap açmaya çalışıp aynı hatayı alınca bu rehberi uyguladım, tekrar denedim ve aynı hatayı almaya devam ediyorum. Hackintosh'ta Apple hesabı açılmıyor mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Laila

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
519
99
301
Banlanma riski gözümü korkuttu. Ee zaten benim girmemdeki amaç iCloud'umdaki parolalar. Yeni bir kimlik ile girsem bunların hiç birisi olmayacak. O zaman ne anladım ben bu işten. :D Buna göre bir önlem vs bir şey yok mu ?

BootLoader
OpenCore 0.8.4
Anakart Modeli
MSI Z490-A Pro
İşlemci Modeli
Intel i5 10600K (ES)
Grafik Kartı
Intel UHD 630 - PowerColor Red Devil AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125B- TP-Link WN823N
Disk ve RAM
250 GB SSD & 1 TB HDD & 32 GB DDR4 3200MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Buna göre bir önlem vs bir şey yok mu ?
Var. Sistem kurulumunu yaptıktan sonra hemen tutup Apple Servislerine girmeden önce rehberi takip edip doğru bir sistem kimliği edindikten sonra Apple servislerine giriş yapmak ve sonra bu sistem kimliğini her zaman kullanmak. Bunu yaptığında sonuç; dört tane Hackintosh sistemimde sorunsuz Apple servislerini kullanabiliyorum (HP9470m, Asus Z170 Deluxe, AMD Ryzen 1200, INtel Q8300).

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko ve Dexcorp

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
519
99
301
Var. Sistem kurulumunu yaptıktan sonra hemen tutup Apple Servislerine girmeden önce rehberi takip edip doğru bir sistem kimliği edindikten sonra Apple servislerine giriş yapmak ve sonra bu sistem kimliğini her zaman kullanmak. Bunu yaptığında sonuç; dört tane Hackintosh sistemimde sorunsuz Apple servislerini kullanabiliyorum (HP9470m, Asus Z170 Deluxe, AMD Ryzen 1200, INtel Q8300).

Tüh, ben kurulumdan hemen sonra giriş yapmayı denedim. Acaba tekrardan sıfır kurulum mu yapmalıyım ?

BootLoader
OpenCore 0.8.4
Anakart Modeli
MSI Z490-A Pro
İşlemci Modeli
Intel i5 10600K (ES)
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC892
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Sen sıfır kurulum yaparsan ne değişecek? Önemli olan apple kullanıcı hesabınla geçerli UUID tanıtmak olmalı. Sen her sistem açtığında, kurduğunda devamlı olarak sistem kimliği değiştirirsen hesabın kitlenir. Ve eğer rehberi dikkatli takip etsen, rehberin ADIM 7 altında daha önce girilmiş girdileri silmekten bahsediyorum. Yani daha önce yapmış olduğun denemeleri sisteminden temizleyebilirsin. Tabi bunu sakın bu yaptığın denemeler Apple servisleri tarafından hatırlanmayacak olarak algılama. Bu sadece sisteminde eski kalıntıları temizlemek için.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: AirLife

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
519
99
301
Sen sıfır kurulum yaparsan ne değişecek? Önemli olan apple kullanıcı hesabınla geçerli UUID tanıtmak olmalı. Sen her sistem açtığında, kurduğunda devamlı olarak sistem kimliği değiştirirsen hesabın kitlenir. Ve eğer rehberi dikkatli takip etsen, rehberin ADIM 7 altında daha önce girilmiş girdileri silmekten bahsediyorum. Yani daha önce yapmış olduğun denemeleri sisteminden temizleyebilirsin. Tabi bunu sakın bu yaptığın denemeler Apple servisleri tarafından hatırlanmayacak olarak algılama. Bu sadece sisteminde eski kalıntıları temizlemek için.
Anladım, teşekkür ederim.

BootLoader
OpenCore 0.8.4
Anakart Modeli
MSI Z490-A Pro
İşlemci Modeli
Intel i5 10600K (ES)
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC892
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

thereac0rr

PADAVAN
4 Nis 2019
105
45
71
@montezuma
Adımları uyguladım. imesajda kimse olmadığı için test etme fırsatım olmadı. sizce bir sorun varmıdır?
Ayrıca bu config.plist'i aynı sistemde yeni kurulumlarda kullansam bir sorun yaratırmı teşekürler!

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Asus Rog Strix Z390-F
İşlemci Modeli
i7 9700K
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 & Nvidia RTX 2080
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC S1220A
Ağ Aygıtları
Intel I219V7
Disk ve RAM
Samsung 970 EVO & 500GB HDD & 16GB DDR4 3200MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: thereac0rr
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler