Opencore ile Catalina kurulumu benim için son derece zor ve uzun oldu. Bu süreçte sabırla, bana yardımcı olmak için olağanüstü çaba gösteren @mehmetyuksel beye bir kez daha teşekkür ederim.
Kurulum sonrası henüz halledemediğim sorunları burada belirtip yine forumdaşların desteğiyle çözmeyi umuyorum
ve umuyorum ki, burada üretilen çözümler benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da rehber olur.
Kısa sayılabilecek bir deneyim sonrası gözlemlediğim sorunlarımı aşağıya yazıyorum. Bazıları günlük kullanımda göz ardı edilebilecek sorunlar olabilir. Çözmeyi umduğum sorunlar şunlar:
AirPlay ekranı yok.( Öncelikle çözmek istediğim sorun bu.)
Fan sürekli çalışıyor.( Bir diğer önemli sorunum bu, fan durmaksızın yüksek devirde çalışıyor.)
Uykudan uyanınca usb disk çıkarıldı uyarısı geliyor. (USB bellek sanki fiziken çıkarılmış gibi)
Bazen uykudan uyanınca dahili hoparlörden ses gelmiyor. Ama kulaklıkta ses var.
Batarya ile ilgili bilgi göremiyorum.
Bluetooth çalışmıyor
İzleme dörtgeni
Ekran 4K olmasına rağmen Max çözünürlük 1920 x 1080 görünüyor.
Kamera çalışmıyor
Kart okuyucu(önemli değil)
Thunderbolt(önemli değil)
Şimdilik bunlar
Kurulum sonrası henüz halledemediğim sorunları burada belirtip yine forumdaşların desteğiyle çözmeyi umuyorum
ve umuyorum ki, burada üretilen çözümler benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da rehber olur.
Kısa sayılabilecek bir deneyim sonrası gözlemlediğim sorunlarımı aşağıya yazıyorum. Bazıları günlük kullanımda göz ardı edilebilecek sorunlar olabilir. Çözmeyi umduğum sorunlar şunlar:
AirPlay ekranı yok.( Öncelikle çözmek istediğim sorun bu.)
Fan sürekli çalışıyor.( Bir diğer önemli sorunum bu, fan durmaksızın yüksek devirde çalışıyor.)
Uykudan uyanınca usb disk çıkarıldı uyarısı geliyor. (USB bellek sanki fiziken çıkarılmış gibi)
Bazen uykudan uyanınca dahili hoparlörden ses gelmiyor. Ama kulaklıkta ses var.
Batarya ile ilgili bilgi göremiyorum.
Bluetooth çalışmıyor
İzleme dörtgeni
Ekran 4K olmasına rağmen Max çözünürlük 1920 x 1080 görünüyor.
Kamera çalışmıyor
Kart okuyucu(önemli değil)
Thunderbolt(önemli değil)
Şimdilik bunlar
- Laptop Modeli
- MSI MegaBook GS72 6QE
- Anakart Modeli
- MS-1775
- İşlemci Modeli
- i7 6700HQ
- Grafik Kartı
- intel HD530
- Ses Kartı Modeli
- ALC898
- Ağ Aygıtları
- Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller - Killer Wireless-n/a/ac 1535 Wireless