Herkese selam, iyi pazarlar,
UEFI anakartlı ve tek bir diske sahip laptopta,
OpenCore bootloader altyapısı kullanmak şartıyla / kullanacaklar ve,
hem macos hem windows 10 yani dual boot ihtiyacı olanlar için,
önce hangi işletim sistemini kurmak, ve de macos sürümü tercihi konusunda, hangisi doğru stabildir, eşdeğerse alt koşullar hakkında yorumlarınız nedir?
ÖNCE MACOS > SONRA WINDOWS 10
DOĞRU VE STABİL OLAN İSE,
Rehber?: ve bu senaryo için (Opencore Catalina > Win10 Kurulumu (Bootcampli & Bootcampsiz) hangi rehberler paylaşabilirdiniz, forumumuzda yoksa harici ingilizce de olabilir.
ÖNCE WINDOWS 10 > SONRA MACOS İSE;
FARKETMEZ İKİ YOL DA EŞDEĞER/STABİL İSE,
insanların tercih ederken değerlendirebileceği başka kriterler var mı, ne olabilir? Örneğin şu durumda şu koşulunuz varsa yine de şu daha doğru olabilir, gibi.. Sanırım eşdeğerse aklıma zaten Catalina vs Mojave geldi ilk.. Yine bunu da sadece kendi ihtiyacım için değil, opencore ile dual boot ihtiyacı olanlar bu başlıkta cevap bulabilsin diye soruyorum, doğru bilgi sahibi herkesin yorumlarını bekleriz..
Kendi ihtiyacım için de eklemek istedim, şu an imzamda olan laptopıma opencore ile catalina kurdum ve temiz çalışıyor.. Önce macos kurmak doğru iyi ise, zaten bir adım öndeyim, ve malum Windows 10 ihtiyacım için de bakınıyorum ama çok farklı rehberler gördüm, kimi Bootcampli, kimi disk izlencesinde partition oluşturup usb ile kurmalı, kimi ikisini peşpeşe anlatmış, yanlış bir yöntemle gidip bozup başa dönmek istemiyorum.. Bootcamp opsiyonunu anlamaya ve opencore ile catalina hazır iken win10 kurulumunu doğru yapacağım bir rehbere ihtiyacım var..
UEFI anakartlı ve tek bir diske sahip laptopta,
OpenCore bootloader altyapısı kullanmak şartıyla / kullanacaklar ve,
hem macos hem windows 10 yani dual boot ihtiyacı olanlar için,
önce hangi işletim sistemini kurmak, ve de macos sürümü tercihi konusunda, hangisi doğru stabildir, eşdeğerse alt koşullar hakkında yorumlarınız nedir?
ÖNCE MACOS > SONRA WINDOWS 10
DOĞRU VE STABİL OLAN İSE,
- macOS Sürümü?: Bildiğim kadarıyla, Catalina itibariyle disk yapısı, Win10 sonrası yanına kuruluma uygun olmadığından bu senaryoda macOS sürümü olarak Catalina şart zaten değil mi?
- Bootcamp?: Bootcamp opsiyonu hakkında "gereksiz stabil değil" vs şeyler okudum ama rehberler de var insanlar belirli sebeplerden tercih ediyor olsa gerek, Bootcamp ile mi yoksa herhalde kalan tek senaryo olan; partition oluşturup usb ile win10 kurmak mı, Bootcamp ile Windows 10 yüklemenin artıları eksileri nelerdir?
Rehber?: ve bu senaryo için (Opencore Catalina > Win10 Kurulumu (Bootcampli & Bootcampsiz) hangi rehberler paylaşabilirdiniz, forumumuzda yoksa harici ingilizce de olabilir.
ÖNCE WINDOWS 10 > SONRA MACOS İSE;
- macOS Sürümü?: Bu senaryo sadece Mojave ve aşağısı ile geçerliyse, verimli stabil bir sıralamada kurulum yapılmış dual bootlu Hackintosh uğruna Mojave ve Catalina arasında değebilecek ne fark sayabilirdiniz?
FARKETMEZ İKİ YOL DA EŞDEĞER/STABİL İSE,
insanların tercih ederken değerlendirebileceği başka kriterler var mı, ne olabilir? Örneğin şu durumda şu koşulunuz varsa yine de şu daha doğru olabilir, gibi.. Sanırım eşdeğerse aklıma zaten Catalina vs Mojave geldi ilk.. Yine bunu da sadece kendi ihtiyacım için değil, opencore ile dual boot ihtiyacı olanlar bu başlıkta cevap bulabilsin diye soruyorum, doğru bilgi sahibi herkesin yorumlarını bekleriz..
Kendi ihtiyacım için de eklemek istedim, şu an imzamda olan laptopıma opencore ile catalina kurdum ve temiz çalışıyor.. Önce macos kurmak doğru iyi ise, zaten bir adım öndeyim, ve malum Windows 10 ihtiyacım için de bakınıyorum ama çok farklı rehberler gördüm, kimi Bootcampli, kimi disk izlencesinde partition oluşturup usb ile kurmalı, kimi ikisini peşpeşe anlatmış, yanlış bir yöntemle gidip bozup başa dönmek istemiyorum.. Bootcamp opsiyonunu anlamaya ve opencore ile catalina hazır iken win10 kurulumunu doğru yapacağım bir rehbere ihtiyacım var..
Son düzenleme: