Optimus Olmayan Laptopta İkili Ekran Kartı Olayı

ataberkw

PADAVAN
1 Eki 2018
122
20
71
25
Biri işlemcideki, diğeri güçlü ekran kartı olmak üzere iki grafik işlemci bulunduran laptoplarda OS X gpu yönetimi nasıl oluyor? İkisini de tanıtıp ne zaman hangisini kullanacağımı ben mi belirliyorum?

Örneğin Intel UHD 630 + GeForce 1060 6GB bulunduram ve Nvidia Optimus tabanlı olmayan laptopta günlük uygulamalarımı UHD 630 ile, güçlü grafik işlemcisi gerektiren uygulamalarımı 1060 ile çalıştırmayı nasıl sağlayacağım?

ataberkw

PADAVAN
1 Eki 2018
122
20
71
25
Biostan istediğini seçerek tabi ki...
Unity oyun geliştiricisiyim, kod yazarken uzun süremi kod editöründe geçireceğimde sistem açıkken 1060'ı kullanma uhd 630 kullanadur diyip Unityde oyun editörüne geçerken şimdi 1060a geç de işimi daha stabil yapabileyim diyemiyorum yani. Böyle mi?

Optimus otomatik bir sistem. Aksine ben bunu belki elimle yapabilirim diye düşünüyordum.

Apple internet sitesinde bu sayfada bulunan yazı: Mac dizüstü bilgisayar pilleri hakkında - Apple Destek

Grafik kartı performansı ve pil ömrü üzerindeki etkisi

MacBook Pro 15 inç ve 17 inç dizüstü bilgisayarlarda genellikle iki tane grafik işlemci veya GPU bulunur. Belgelerde bunları ayrık GPU veya tümleşik GPU olarak görebilirsiniz.

Ayrık GPU genellikle yüksek güç tüketimiyle birlikte önemli oranda performans sağlar. Tümleşik GPU, optimum pil ömrü sağlar ancak çoğu durumda ayrık GPU'nun performansına sahip değildir.

Optimum pil ömrü için tümleşik GPU'yu kullanın. Aşağıdaki makalelerde bu farklı GPU'ları kullanma adımları ve ayrık GPU'nun beklenmedik şekilde kullanımına nelerin neden olabileceği ile ilgili bilgiler verilmektedir: ...
Söz konusu özelliği optimus tabanlı olmayan cihazlarda kullanamıyor muyum

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
İlk olarak kullandığın cihaz bir PC- Laptop. Gerçek bir Mac değil. Mac cihazların kendi grafik güç yönetimi vardır. Optimus ise sadece Windows / Laptop tabanlı sistemler için geliştirilmiş bir teknoloji ve macOS üzerinden bunu desteği yoktur. Eğer Laptop cihazının BIOS'unda bu teknolojiyi devre dışı bırakan bir özellik yoksa, Hackintosh üzerinden harici grafik kullanamayacaksın. Ve bunun bir çözümü yoktur.
BIOS içinde bunu devre dışı bırakan sistemler için ise otomatik değiştirici vardır. Ancak bu teknolojinin adı optimus'tur. Kısacası futureorkun dediği gibi bunu el ile değiştirmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ataberkw

PADAVAN
1 Eki 2018
122
20
71
25
İlk olarak kullandığın cihaz bir PC- Laptop. Gerçek bir Mac değil. Mac cihazların kendi grafik güç yönetimi vardır. Optimus ise sadece Windows / Laptop tabanlı sistemler için geliştirilmiş bir teknoloji ve macOS üzerinden bunu desteği yoktur. Eğer Laptop cihazının BIOS'unda bu teknolojiyi devre dışı bırakan bir özellik yoksa, Hackintosh üzerinden harici grafik kullanamayacaksın. Ve bunun bir çözümü yoktur.
BIOS içinde bunu devre dışı bırakan sistemler için ise otomatik değiştirici vardır. Ancak bu teknolojinin adı optimus'tur. Kısacası futureorkun dediği gibi bunu el ile değiştirmelisin.
El ile değiştirmeden kastınız sadece BIOS'tan o zaman değil mi?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe