ÇÖZÜLDÜ OS X High Sierra Clover Gözükmeme ve Ses Kartı/Wifi Problemi

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
Clover Configurator'dan mount partition - open partition yapıp clover ı efinin içine kopyaladım olmadı, kurulum araçları içinde gelen clover bootloader yükleyici pkg ile kurulum yaptım olmadı. Bios ekranına boot option olarak clover gelmiyor. Dolayısıyla usb olmadan açmayı bir türlü beceremedim.

2. sorunum nvidia çalışmıyordu web driver vs uzun uğraşlar sonunda halledebildim. Ancak sürekli usbden boot ettiğimden midir bilmiyorum her açılışta clover boot ekranında disable nvidia seçeneğini kapatıp, nvidia web driver'ı kullan demem gerekiyor.

3. Hangi kexti yükleyip hangisini yüklememem gerektiğini bir türlü bulamadım. Anlatılan şekillerde apple alc kextini yükledim ancak ses aktif olmuyor. Ayrı bir ses kartım yok yalnız. Yani msi z97 gaming 7 anakart üzerindeki yerleşik ses biriminden bahsediyorum.

4. Asus PCE-N15 wifi kartım var bunu nasıl çalıştırabilirim yada çalışır mı?

Şimdiden çok teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Clover Configurator'dan mount partition - open partition yapıp clover ı efinin içine kopyaladım olmadı, kurulum araçları içinde gelen clover bootloader yükleyici pkg ile kurulum yaptım olmadı. Bios ekranına boot option olarak clover gelmiyor. Dolayısıyla usb olmadan açmayı bir türlü beceremedim.
USB ile Cover Boot Menü / Clover / Boot Options içinde "add clover boot options for all entries" seçeneğine tıka ve tekrar BIOS'tan macOS kurulu diskini ilk sıraya alıp tekrar dene. Olmaz ise aşağıdaki rehberi takip ederek Clover boot dosyasını sen gir.
UEFI Windows Üzerinden EasyUEFI ile Clover Bootloader Tanıtmak

sorunum nvidia çalışmıyordu web driver vs uzun uğraşlar sonunda halledebildim. Ancak sürekli usbden boot ettiğimden midir bilmiyorum her açılışta clover boot ekranında disable nvidia seçeneğini kapatıp, nvidia web driver'ı kullan demem gerekiyor.
Config dosyanı Clover Configurator ile açıyorsun. Boot / Argüments içinde nv_disable devre dışı bırakıyorsun. Ardından System Parameters içinden Nvidia Web işaretle ve kaydet.
Hangi kexti yükleyip hangisini yüklememem gerektiğini bir türlü bulamadım. Anlatılan şekillerde apple alc kextini yükledim ancak ses aktif olmuyor. Ayrı bir ses kartım yok yalnız. Yani msi z97 gaming 7 anakart üzerindeki yerleşik ses biriminden bahsediyorum.
Ses kartının yonga setini öğren. Bunun için Windows üzerinden AIDA64 kullan.
Asus PCE-N15 wifi kartım var bunu nasıl çalıştırabilirim yada çalışır mı?
Bunun da yonga setini bilemden yardım olamaz kimse sana. Bunun da öğrenmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
USB ile Cover Boot Menü / Clover / Boot Options içinde "add clover boot options for all entries" seçeneğine tıka ve tekrar BIOS'tan macOS kurulu diskini ilk sıraya alıp tekrar dene. Olmaz ise aşağıdaki rehberi takip ederek Clover boot dosyasını sen gir.
UEFI Windows Üzerinden EasyUEFI ile Clover Bootloader Tanıtmak
Hocam Clover options cmd sembollü olan şey ise ben ona tıkladığımda ekran refresh oluyor ve birşey ya da Options açılmıyor.

Config dosyanı Clover Configurator ile açıyorsun. Boot / Argüments içinde nv_disable devre dışı bırakıyorsun. Ardından System Parameters içinden Nvidia Web işaretle ve kaydet.
Bunu yaptım sorunu çözmedi.

Kod:
/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *240.1 GB   disk0
   1:           Windows Recovery                         471.9 MB   disk0s1
   2:                        EFI NO NAME                 104.9 MB   disk0s2
   3:         Microsoft Reserved                         16.8 MB    disk0s3
   4:       Microsoft Basic Data                         132.1 GB   disk0s4
   5:                  Apple_HFS Mac OS Drivee           106.8 GB   disk0s5
   6:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s6

/dev/disk1 (internal, physical):
   0:      GUID_partition_scheme                        *1.0 TB     disk1
   1:         Microsoft Reserved                         16.8 MB    disk1s1
   2:       Microsoft Basic Data Depo2                   524.3 GB   disk1s2
   3:       Microsoft Basic Data Depo1                   475.9 GB   disk1s3

/dev/disk2 (external, physical):
   0:     FDisk_partition_scheme                        *8.0 GB     disk2
   1:             Windows_FAT_32 EFI                     262.1 MB   disk2s1
   2:                  Apple_HFS High Sierra Kurulum     2.0 GB     disk2s2

/dev/disk3 (external, physical):
   0:        CD_partition_scheme                        *6.1 MB     disk3
diskutil list ekledim belki burda bir yanlış vardır. Yardımlarınız için teşekkürler montezuma hocam.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hocam Clover options cmd sembollü olan şey ise ben ona tıkladığımda ekran refresh oluyor ve birşey ya da Options açılmıyor.
Aşağıdaki rehberi takip Clover Boot'u BIOS'a sen ekle.
UEFI Windows Üzerinden EasyUEFI ile Clover Bootloader Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bunu yaptım sorunu çözmedi.
Doğru config dosyasını düzenlediğinden emin ol. Sistemi USB üzerinden başlatıyorsan USB / EFI / CLOVER içindeki Config dosyanı farklı bir kaynaktan başlatıyorsan Farklı kaynak / EFI / CLOVR içindeki config dosyasında yapacaksın düzenlemeleri.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
bir de aida da wifi kartın çipsetini nasıl bulacağımı bulamadım :(

Doğru config dosyasını düzenlediğinden emin ol. Sistemi USB üzerinden başlatıyorsan USB / EFI / CLOVER içindeki Config dosyanı farklı bir kaynaktan başlatıyorsan Farklı kaynak / EFI / CLOVR içindeki config dosyasında yapacaksın düzenlemeleri.
usbyi çıkaracağız sonunda onun içindeki configin düzenlenmesinin mantığı nedir hocam?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Yazdıklarımı dikkatli okumanı rica edeceğim. Diyorum ki, sistemi hangi EFI / CLOVER içindeki config ile boot ediyorsan, o cinfig dosyasını düzenlemen gerekiyor. Bundan emin olmak için Config dosyasına mouse sağ klik yap ve birlikte aç seçeneğininde Clover Configurator seç ve düzenlemeni yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
ASUS PCE-N15 Wi-Fi kartın için güncel bir sürücü yok. O yüzden şununla bir dene ancak garantisi yok.
All-in-one kext for Realtek Wireless USB adapters [El Capitan ready] - Wireless - Hackintosh Zone
Ethernet için bu kexti kur.
AtherosE2200Ethernet.kext.zip
Ses için herhangi bir sürücü kurmadıysan ve hala AppleALC versa ALC 1150 için olan layout-ID'leri kullan. Bunlar: 1, 2, 3, 5, 7, 11
Bunu Config içinde Devices / Audio / İnject içinde tek tek deneyerek gireceksin. Yani 1 ile dene, olmaz ise 2 ile dene vs .

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
ASUS PCE-N15 Wi-Fi kartın için güncel bir sürücü yok. O yüzden şununla bir dene ancak garantisi yok.
All-in-one kext for Realtek Wireless USB adapters [El Capitan ready] - Wireless - Hackintosh Zone
Ethernet için bu kexti kur.
AtherosE2200Ethernet.kext.zip
Ses için herhangi bir sürücü kurmadıysan ve hala AppleALC versa ALC 1150 için olan layout-ID'leri kullan. Bunlar: 1, 2, 3, 5, 7, 11
Bunu Config içinde Devices / Audio / İnject içinde tek tek deneyerek gireceksin. Yani 1 ile dene, olmaz ise 2 ile dene vs .
hocam,
Ethernet tamam wifi işe yaramadı birde elimde usbden bağlanan tp link tl-wn8200nd var ben internette aradım ama bir destek bulamadım. belki wifi kart yerine bunu çalıştırabiliriz?
Hocam, bir yerde bişey buldum yükledim tp link çalıştı ve internet alabiliyorum şuan wifidan. sesi de halledersem geriye hiç sorun kalmayacak. yalnız bu wireless network utility diye bir uygulama açıyor ordan görüyorum bağlantıları. yukardaki araç çubuğuna wifi simgesi gelmedi.

Hocam 1,2,3,5,7,11 hepsi sesi verdi ancak hepsinde duyulması çok zor olacak kadar az ses geliyor. Nasıl çözebilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sistem ayarları / Ses içinde Ses ayarlarını kontrol ettin mi? Çıkış aygıtı olarak doğru speakerlerını seçip dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
Sistem ayarları / Ses içinde Ses ayarlarını kontrol ettin mi? Çıkış aygıtı olarak doğru speakerlerını seçip dene.
tüm injectlerde tüm ses çıkış ihtimallerini denedim değişiklik yok ses inanılmaz az geliyor. birde usb wifi i kullanınca App Store patlıyor. Yani cihazınız yada bilgisayarınız doğrulanamadı lütfen apple destek ile iletişime geçin diyor bu yüzden sistem ayarlarından etkisizleştirdim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Eğer kredi kartı ile onaylanmamış bir Apple kimliği kullanıyorsan bu hatayı alırsın. Bu hatanın diğer bir sebebide Network aygıtlarının tanımlarının doğru bir. şekilde tanımlanmamış olması olabilir. Bunu düzeltmek için aşağıdaki rehberdeki network ayarları başlığı altındaki adımları uygulayarak network tanımlarını sıfırlayıp yeniden oluşturmak;
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ses için AppleALC ile sorun alıyorsan VoodooHDa kurulumunu aşağıdaki resimdeki ayarlar ile yap, AppleALC sil.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Screen Shot 2017-11-23 at 9.20.18 PM.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
ses bundada aynı hocam. birde alc yi silememiş olabilirim. yüklenen kextler nasıl siliniyor?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
AppleALC EFI / CLOVER / Kext / Other içindedir. Ancak sen VoodooHDA ile de aynı hatayı alıyorsan sorun sürücülerde olmamalı. Donanımında gözden kaçırdığın bir şey olabilir. Ek olarak VoodooHDa kurulumu sonrası Sistem Ayarları içinde VoodooHDa kontrol menüsü oluşmuş olması lazım. Buradan ses ayarlarını yaptın mı?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aarslan419

APPRENTICE
22 Kas 2017
70
16
21
35
ses bundada aynı hocam. voodoohda da sadece PCM Imix barı aktif ve ses çıkışlarını değiştirebiliyorum. ve bir de app storeda bi uygulamayı kurduğum halde açılmıyor başka bi uygulamada böyle bir sorun yok açarken bu uygulama başka bir bilgisayardaki apple store uygulaması ile satın alınmış giriş yapın falan diyor giriyorum tekrar giriş yapın diyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
AppleALC sil ve tekrar dene. Ek olarak VoodooHDA ses yükseltmek şu rehberi takip et;
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
ve bir de app storeda bi uygulamayı kurduğum halde açılmıyor başka bi uygulamada böyle bir sorun yok açarken bu uygulama başka bir bilgisayardaki apple store uygulaması ile satın alınmış giriş yapın falan diyor giriyorum tekrar giriş yapın diyor.
Bir önceki mesajımda ne yazdım ben? #13 mesajda yazdıklarımı bir gözden geçir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler