ÇÖZÜLDÜ OS X'teki ses windows'ta olduğu gibi gür değil

sungerbob

APPRENTICE
2 Şub 2017
26
6
0
34
Merhabalar
Şuanda bilgisayarımda dual boot olarak windows ve mac os x kullanıyorum. Windows'ta olan ses mac os'taki sesten kat kat daha gür ve fazla.
Sesi clover, vodoo, applehda ve applealc olarak internette bulabildiğim herşey ile denedim fakat sesi bir türlü windows'taki gibi gür çıkaramadım.

Mesela şuanda AppleALC ve Lilu kextlerini kullanarak ses sorununu halletmekteyim.
Layout-id olarak '11' benim için en ideal olanı, herşeyi bilgisayarımın giriş ve çıkışlarını görüyor, özellikle ön ve arka taraftaki yeşil girişleri ayırt edebiliyorken malesef sesi diğer layout-id'lerden daha az veriyor. 11'den sonra bilgisayarımla uyan idler '5' ve '99' oluyor, diğerlerinden bazılarında mikrofon girişi çalışmazken bazılarında anakartımda olmayan girişleri varsayıyor. ('5' ve '99' numaralarının ses düzeyi diğer numaralarla aynı '11' hariç)

AppleHDA/Clover inject olarak kullandığımda ise sonuç AppleALC ile aynı, yani bir nevi AppleALC'nin '1' , '2' , '3' layout id'leri diyebiliriz.

VodooHDA'yı kullandığımda ise mikrofonumda diğerlerine oranla daha fazla cızırtı çıkmakta ve mikrofondan cızırtıya oranla daha az ses almakta(cızırtı mikrofondan gelmekte, sesten değil), her ayarı herşekilde denedim, sonucu en azından diğer yöntemlerde olduğu gibi ayarlayamadım. Fakat bu yöntem diğerlerine oranla birazcık daha fazla sesi gür veriyor fakat mikrofondaki sorundan dolayı bu seçenek bana pek ideal gelmedi. Diğerlerinde ses %100 ise bunda %105 gibi.

Konuyu OS X Cafe'de açmamın sebebi ise internette bu gibi ince detaylara dikkat eden yok, sanki herkes 'ses geliyor işte daha ne istiyorsun' modunda, bununla alakalı makale bulamadığımdan dolayı olayı biraz tartışmaya yada beyin fırtınasına çekmeyi istiyorum.

Sürüm numarası: 10.12.4
Anakart : Asus b85m-g
Ses : Realtek 887
Ekran kartı : Asus 1060 6gb
CPU : i7-4770
Jack girişleri :
Arkada : 1x Yeşil + 1x Pembe + 1x Mavi
Önde : 1x Yeşil + 1x Pembe
Yeşil= Hoparlör Pembe=Microfon
girişi olarak kullanmaktayım fakat mavi'nin ne işe yaradığını bilmiyorum.

Codec-info : 'Codec-Info' | TextUploader.com

Link için kusura bakmayın, foruma dosyayı nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum

Windows ve OS X'in ses düzeylerini birbirleriyle kıyaslarsam, OS X'in maximum ses düzeyi %100 ise Windows'ta %150 diyebilirim.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Merhaba bu bir sorun değil zira, Macintosh'lar da ses düşük çıkar. Ya güçlü bir hoparlör veya Booom 2 uygulaması ile sesi attıra bilirsiniz.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3
  • Like
Tepkiler: sungerbob

sungerbob

APPRENTICE
2 Şub 2017
26
6
0
34
Merhaba bu bir sorun değil zira, Macintosh'lar da ses düşük çıkar. Ya güçlü bir hoparlör veya Booom 2 uygulaması ile sesi attıra bilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim, bahsetmiş olduğunuz 'Boom' uygulamasının 3 türü var. Sizce hangisini yüklemeliyim. Boom , Boom 2 , Boom3D
Açıkçası işletim sisteminde böyle birşey olması gerçekten üzücü :(

EDIT:
Boom 2 uygulaması ile sorunu çözdüm fakat başka yol varsa( driver olsun, dsdt-ssdt olsun fark etmiyor) önerilere açığım.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Cevabınız için teşekkür ederim, bahsetmiş olduğunuz 'Boom' uygulamasının 3 türü var. Sizce hangisini yüklemeliyim. Boom , Boom 2 , Boom3D
Açıkçası işletim sisteminde böyle birşey olması gerçekten üzücü :(

EDIT:
Boom 2 uygulaması ile sorunu çözdüm fakat başka yol varsa( driver olsun, dsdt-ssdt olsun fark etmiyor) önerilere açığım.
Şu anlık öyle bir yöntem yok maalesef, boom2 şuan en iyi ses attırma çözümü.

BootLoader
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3
  • Like

sungerbob

APPRENTICE
2 Şub 2017
26
6
0
34
Şu anlık öyle bir yöntem yok maalesef, boom2 şuan en iyi ses attırma çözümü.
Yardımınız için teşekkür ederim, Layout-id ile biraz uğraştım bunun için uygulamayı tekrardan silip kurmama gerek varmıdır?
Tekrardan teşekkürler, beni çok mutlu ettiniz :)

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Yardımınız için teşekkür ederim, Layout-id ile biraz uğraştım bunun için uygulamayı tekrardan silip kurmama gerek varmıdır?
Tekrardan teşekkürler, beni çok mutlu ettiniz :)
Rica ederim, ses ile bir sorun yaşamıyor iseniz, birşey yapmanıza gerek yok artık. Sadece uygulamadan sesi yükseltmeniz yeterli.

BootLoader
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like