OSInstall.mpkg missing hatasını çözemiyorum

chonk

APPRENTICE
31 Ocak 2018
10
0
0
39
Merhaba,
KealOSX in AMD için olan imajını kullanıyorum.
/System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg appears to be missing or damaged hatası alıyorum.

İzlediğim adımlar şu şekildeydi:
  1. v2 olan sürümü USB'ye transmac aracılığıyla yazdırdım.
  2. Gerekli BIOS ayarlarını yaptım.
  3. USB'den boot ettim ve clover üzerinden mac kurulumunu seçtim.
  4. Kurulum aşamaları geldiğinde kurulum yapacağım diski disk izlencesi kısmından GPT olarak formatladım.
  5. Kuruluma başladım ve macOS olarak adlandırdığım diskime kurulumu başlattım.
  6. Kurulum ilerledi ve sonra erdiğinde PC yeniden başladı.
  7. Yeniden başladığında USB üzerinden boot etti.
  8. Boot seçeneklerinde 2 tane Apple, 1 tane Windows boot seçeneği mevcuttu.
  9. İkinci ile devam ettim açılmadı. Tekrar başlattım.
  10. İlkine girip kurulum ekranından terminale girdim. Kernel kopyalama işlemini yaptım. Yeniden başlattım.
  11. Bu sefer ikinci Apple seçeneğinden devam ettim. OSX kuruluma devam etti.
  12. Sonrasında desktop ekranı gibi bir ekran açıldı ve/System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg appears to be missing or damaged hatası verdi.
12.adımdaki hatadan sonra ileri gidemiyorum. Nerede yanlış yapmış olabilirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
  • İkinci ile devam ettim açılmadı. Tekrar başlattım.
İkinci seçenek nedir?
  • İlkine girip kurulum ekranından terminale girdim. Kernel kopyalama işlemini yaptım. Yeniden başlattım.
İlki dediğin nedir?
Ayrıca kurulum tamamlandıysa Instal.mpkg dosya hatası almazsın. Bu kurulum ekranında alınacak bir hata. Kurulum bittikten ve kernel dosyalarını kurulum yaptığın diske kopyaladıktan sonra sistemi kurduğun disk üzerinden başlattığından emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

chonk

APPRENTICE
31 Ocak 2018
10
0
0
39
İkinci seçenek nedir?

İlki dediğin nedir?
Ayrıca kurulum tamamlandıysa Instal.mpkg dosya hatası almazsın. Bu kurulum ekranında alınacak bir hata. Kurulum bittikten ve kernel dosyalarını kurulum yaptığın diske kopyaladıktan sonra sistemi kurduğun disk üzerinden başlattığından emin ol.
İlk ve ikinci seçenekten kastım kurulum tamamlandıktan sonra gelen Clover menüsündeki sıralama.
Soldan sağa 1- Apple 2- Apple 3- Windows logosu çıkıyor. İlk seçenek yeni kurulum, ikinci kurulum da önceki kuruluma devam ediyor diye tahmin ediyorum.

Kurulumun ilk aşaması tamamlandıktan sonra reboot ediyor ve ikinci aşamada bu hatayı alıyorum. Yani doğru, kurulum tamamlanmıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
İlk ve ikinci seçenekten kastım kurulum tamamlandıktan sonra gelen Clover menüsündeki sıralama.
Tamam da nedir bu seçenekler? Bunları belirt. Her sistemde aynı sırlama çıkmayabilir. Dediğim gibi bu hata kurulum bittikten sonra alınmaz. Ve sen kurulumda Terminal kullanarak ikinci kurulum dosyalarının, kurulum yapılacak diske kopyalanmasını sağlamadıysan bu hatayı alman muhtemel.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

chonk

APPRENTICE
31 Ocak 2018
10
0
0
39
Tamam da nedir bu seçenekler? Bunları belirt. Her sistemde aynı sırlama çıkmayabilir. Dediğim gibi bu hata kurulum bittikten sonra alınmaz. Ve sen kurulumda Terminal kullanarak ikinci kurulum dosyalarının, kurulum yapılacak diske kopyalanmasını sağlamadıysan bu hatayı alman muhtemel.
1.Seçenek: Boot OS X Install from KealOSXinfoHSv2
2.Seçenek: Boot OS X Install from MacOS

Kurulumda terminal kullanarak ikinci kurulum dosyalarını diske kopyalamadım. Bunu nasıl yapabilirim? Kealos sayfasında bu şekilde yapmam gerekenlerin yazdığı bir rehber yoktu maalesef. Yapmam gerekenlerin yazdığı bir rehberi paylaşabilir misiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
V2 sürümü için gerekmediği belirtilmiş. Kurulum bittikten sonra sistemi tekrar USB kurulum (Boot OS X Install from KealOSXinfoHSv2) üzerinden başlatıp kernel & prelinked kernel dosyalarını kopyaladıktan sonra sistemi yeniden başlatıp kurulum yaptığın diski seçmelisin. Yani seçtiğin seçenek içinde Install ibaresi geçmemesi lazım. Buna dikkat et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

chonk

APPRENTICE
31 Ocak 2018
10
0
0
39
V2 sürümü için gerekmediği belirtilmiş. Kurulum bittikten sonra sistemi tekrar USB kurulum (Boot OS X Install from KealOSXinfoHSv2) üzerinden başlatıp kernel & prelinked kernel dosyalarını kopyaladıktan sonra sistemi yeniden başlatıp kurulum yaptığın diski seçmelisin. Yani seçtiğin seçenek içinde Install ibaresi geçmemesi lazım. Buna dikkat et.
Kernel dosyaları iki aşamalı olarak verilmiş.
İlk aşamadakileri kopyaladım.

İkinci aşamada kopyalanacak olan kerneller kopyalanmıyor. Çünkü şöyle bir yer yok.
cd /Volumes/MAC*OS/System/Library

Maalesef kerneli de kopyaladıktan sonra install ibaresi geçiyor. Tekrar kurulum yapıp deneyeceğim.

Kernel dosyaları iki aşamalı olarak verilmiş.
İlk aşamadakileri kopyaladım.

İkinci aşamada kopyalanacak olan kerneller kopyalanmıyor. Çünkü şöyle bir yer yok.
cd /Volumes/MAC*OS/System/Library

Maalesef kerneli de kopyaladıktan sonra install ibaresi geçiyor. Tekrar kurulum yapıp deneyeceğim.
Sıfırdan tekrardan kurulum yaptım. Yine aynı hata oluşuyor.
İkinci aşamada Volumes/macos/ içerisinde system diye bir klasör oluşmamış durumda oluyor.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Dostum acaba diske verdiğin isimle alakalı bir hata alıyor olmayasın.

Diskine MacOS ismi vermişsin ama dosyaları Mac*OS'a kurmaya çalışıyorsun. Buna dikkat ederek dener misin ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz