OSX üzerinde 4K monitor ölçeklendirme performansı

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Merhabalar, yakın bir zamanda LU28E590DS/UF 4K monitor almayı düşünüyorum.
Daha önce bu monitorden kullanmış ve windows üzerinde ölçeklendirme sorunları yüzünden satmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeniden bu monitorü almayı düşünüyorum GTX 960 ekran kartım ile nasıl bir performans alırım ve ölçeklendirme gibi sorunlar yaşar mıyım ?

Özellikle windows üzerinde photoshop gibi programları çalıştırırken iconlar inanılmaz küçük oluyor ve kullanılamıyordu.

iyi forumlar

us3n

PADAVAN
21 Şub 2017
105
9
71
Bende monitör alacağım umarım bilgi sahibi olanlar yada 4k farklı monitör tavsiye edenler olur

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Msi Z270 Gaming Pro Carbon
İşlemci Modeli
i7 7700k
Grafik Kartı
HD 630
Disk ve RAM
256 GB SSD 16 GB DDR 3200MHZ

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Bende monitör alacağım umarım bilgi sahibi olanlar yada 4k farklı monitör tavsiye edenler olur
Şahsen piyasada ki 4K imac modellerine bakılırsa sorun yaşamayacağız gibi geliyor, OSX buna hazır ancak Windows buna hazır değil.

Güncelleme, monitorü bugün aldım.
direk aşağıda ki gibi retina olarak tanıdı ve ölçeklendirme vs sorunu yok.
Şu anda performans sorunu yaşamadım. Her şey istediğim gibi oldu.

9qVAoJrNPsyRJFbV4EVfbjKYORGIYrfN.jpeg

• Like
Tepkiler: montezuma

us3n

PADAVAN
21 Şub 2017
105
9
71
Şahsen piyasada ki 4K imac modellerine bakılırsa sorun yaşamayacağız gibi geliyor, OSX buna hazır ancak Windows buna hazır değil.

Güncelleme, monitorü bugün aldım.
direk aşağıda ki gibi retina olarak tanıdı ve ölçeklendirme vs sorunu yok.
Şu anda performans sorunu yaşamadım. Her şey istediğim gibi oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 2107
Bende almayı düşünüyorum nerden aldınız ? dediğiniz monitöru

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7 7700k
Grafik Kartı
HD 630
Disk ve RAM

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Bende almayı düşünüyorum nerden aldınız ? dediğiniz monitöru
Merhaba, ben hepsiburada dan aldım ancak aradığınız özelliklerde mi dikkat ediniz.
Bu monitor daha çok oyuncu monitoru, AMD nin Freesync ni destekliyor 4k 60 fps verebiliyor, ancak bu panel IPS değil buna dikkat edin.

us3n

PADAVAN
21 Şub 2017
105
9
71
Merhaba, ben hepsiburada dan aldım ancak aradığınız özelliklerde mi dikkat ediniz.
Bu monitor daha çok oyuncu monitoru, AMD nin Freesync ni destekliyor 4k 60 fps verebiliyor, ancak bu panel IPS değil buna dikkat edin.
@zamirpolen bende bugun Asus PB287Q aldım siz görüntüyü display porttan mı alıyorsunuz hdmi mi eğer display port ise kullandığınız kablonun markası nedir ?

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7 7700k
Grafik Kartı
HD 630
Disk ve RAM

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
@zamirpolen bende bugun Asus PB287Q aldım siz görüntüyü display porttan mı alıyorsunuz hdmi mi eğer display port ise kullandığınız kablonun markası nedir ?
Hayırlı olsun, ben kutu içinden çıkan kabloyu kullanıyorum.
Sağlam bir HDMI kablo ile yine 3840x2160 60hz alabilirsiniz

@montezuma

Üstat tuhaf bir sorunum var çözemedim hala, DP kullandığımda bazen açılışta ekrana görüntü gelmediği oluyor. Yeniden resetlemek hatta bazen birden fazla resetlemek zorunda kalıyorum. HDMI ile sorun yaşamıyorum ancak o zaman da ekran kartı OSX de çalışmıyor.
HDMI ile görüntü aldığımda siyah ekranda kalıyor, bir fikrin var mı acaba ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sistem kimliği ile alakalı bir durum olabilir. Bunu değiştirip dene. Ancak sorun NVIDIA Web Driver ile ilgili de olabilir elbette.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler