osxinfo.net artık yayında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
14595795_1270280176370881_6092614963961827459_n.jpg

Merhabalar,
İşim gereği müzik işlerimde Windows tabanlı Laptop kullanıyordum. Ancak 2010 yılında bir etkinlik sırasında meşhur mavi ekran hatasını aldığımda, "artık yeter" deyip eş dostun tavsiyesine uyup,daha önce hiç bir deneyimim olmadığı bir MacBook almaya karar verdim. Ve OS sistemini öğrendikten sonra Windows ile kayıp giden zamanalarıma hayıflandım.

Mac OS X sistemi ile ilgili İnternette araştırmalar yaparken "Hackintosh" denen olayı keşfettim. Hackintosh ile ilgili kaynakları okudukça ve tam olarak ne olduğunu anlamaya başladığımda evimde duran ve Mac kullanmaya başladıktan sonra elimi bile sürmediğim masaüstü PC artık gözüme farklı görünmeye başlamıştı.

Günlerce süren rehber okumaları, imaj hazırlamaları sonunda PC'ye Snow Leopard kurduğumda ise inanılmaz mutlu olmuştum. Ve bu zamana kadar da çevremdeki arkadaşlarıma, bazı firmalara, sayısız Hackintosh kurulumu yaptım.

Ancak benim gibi kendi sistemine kurulum yapmak isteyenler ne yapacaktı? Türkçe bir çok forum ve site var ancak bunlarda da yeterli rehber ve kaynak olmadığını görünce, Technopat'ın desteğinde rehberler hazırlayıp Türkiye'de Hackintosh ile ilgili Türkçe olarak büyük bir kaynak oluşmasına ön ayak olduk. Ve Hackintosh kurulumu yapmak isteyen yüzlerce kişiye rehberlerim ve bire bir desteğim ile Technopat forumda destek verdim.

Şimdi ise, en büyük hobim olan Hackintosh ile ilgili bilgilerimi bağımsız bir platform altında sizlerle paylaşmak için osxinfo.net platformunu kurdum. Umarım sizlerin de desteği ile platformumuz hızla gelişecek ve Türkçe rehberleri, desteği ile herkesin faydalanabileceği bir Hackintosh kütüphanesi oluşturacağız.

İyi Hackintosh'lu günler!
@montezuma

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...