osxinfo.net Güncellemesi

osxinfo.net'in yeni arayüzünü nasıl buldunuz?

• Beğendim

Kullanılan: 3 100.0%
  • Beğenmedim

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Herkese merhaba,
Yaklaşık olarak bir aydan hallice bir süredir platformumuz yayında.
Ve sanıyorum ki Türkiye'de ilk defa sadece Hackintosh üzerine oluşturulmuş bir platform yarattık. Zira hemen hemen bütün site / forumlarda Hackintosh her zaman bir alt kategori olarak yer almakta. Ve bu platformu yaratmaktaki amacım Türkiye'de Hackintosh üzerine düzgün bir kaynak oluşturabilmek.

Elbette bu kurulum sürecinde eksiklerimiz olabilir. Bunun için elimden geldiğimce gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince diyorum zira bende forumun arka mutfağını yeni yeni öğreniyorum.

BU noktada OSXinfo platformunu yapılandırırken şu dikkatimi çekti sevgili dostlar;
Hemen hemen her forum aynı gözüküyor. Yani ana sayfaya girdiğinizde kategoriler, başlıklar,başlıklar, çarşaf gibi, sonu belli olmayan sayfa. Neyse ki OSXinfo.net'te bir ton kategori yok.:) Ancak yine de bu durum beni biraz rahatsız etti. Nihayetinde OSXinfo kurarken yapmak istediğim bu değil açıkcası.
Tamam, burası elbette bir forum. Ama en azından yapmak istediğim şey, platformumuzu ziyaret eden üyelere ve ziyaretçilere, salt forumdan ziyade; önemli başlıklara, haberlere ve rehberlere kolay bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak ve biraz olsun dost canlısı bir arayüz sunmak.
Bu yüzden platform ana sayfamız ve forum arayüzünü değiştirdik.
Artık ana sayfamızda önemli başlıklar, Apple ve Hackintosh ile ilgili son haber ve güncellemeleri haber şeklinde göreceksiniz.
Elbette forum sayfamız yine olması gerektiği gibi..
Ayrıca artık iki farklı arayüz seçeneği var. Dilerseniz bu yeni arayüzü kullanbilceğiniz gibi, normalde kullandığımız temayı da kullanabilirsiniz. Arayüz değiştirmek için sayfa sonunda solda seçeneklerden arayüz değiştirebilirsiniz.
Bu son güncellemenin herkesin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Zira bu platformu kurmaktaki amacım, Hackintosh için güzel bir kaynak yaratırken bunun anlaşılabilir ve kolay ulaşılabilir olmasını sağlamak. ;)

Güzel Hackintosh'lu günler!
@montezuma

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
Ufak bir windows bölümüde olsa iyi olurdu bence forumun aktifliği açısından.

• Like
Tepkiler: Ediko

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: claus

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
O zaman bir Windows bölümü oluşturabiliriz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko ve claus

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
142
152
151
Hayırlısı olsun montezuma.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD
  • Like
Tepkiler: montezuma
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Montezuma üstad benim de forumdan yeni haberim oldu. Bilgilerimizi buradan paylaşmaya devam ederiz inşallah. Dsdt edit konusunda istek bölümü açılsa foruma katkı sağlayabilir diye düşünüyorum. ACPI programlama bilgisi olan arkadaşlardan destek grubu oluşturulabilir.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DJ Rush

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Montezuma üstad benim de forumdan yeni haberim oldu. Bilgilerimizi buradan paylaşmaya devam ederiz inşallah. Dsdt edit konusunda istek bölümü açılsa foruma katkı sağlayabilir diye düşünüyorum. ACPI programlama bilgisi olan arkadaşlardan destek grubu oluşturulabilir.
Merhaba @futureorkun öncelikle teşekkürler. Zira tanıdık isimleri görmek gerçekten mutluluk verici. DSDT konusunda bir kategori mevcut. Burada genel olarak belli cihazlar için DSDT dosyaları paylaşılabilir, rehber konuları oluşturulabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

biorap

APPRENTICE
6 Mar 2017
25
14
21
40
Merhaba @montezuma üstadım. Sizi tanıdığım siteden ayrıldığınızı duyunca çok üzülmüştüm. Sanırım millete cevap vermekten sıkıldı bıraktı diye düşündüm.
Ama böyle bir oluşumun varlığını duyduğum an çok mutlu oldum ve hemen üye oldum tabi ki.
İyi düzeyde Ingilizcem mevcut. Bundan sonra ben de rehber&makale çevirisi şeklinde siteye hizmet edeceğim.
Saygılar sevgiler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Merhaba @montezuma üstadım. Sizi tanıdığım siteden ayrıldığınızı duyunca çok üzülmüştüm. Sanırım millete cevap vermekten sıkıldı bıraktı diye düşündüm.
Ama böyle bir oluşumun varlığını duyduğum an çok mutlu oldum ve hemen üye oldum tabi ki.
İyi düzeyde Ingilizcem mevcut. Bundan sonra ben de rehber&makale çevirisi şeklinde siteye hizmet edeceğim.
Saygılar sevgiler
Desteğin için şimdiden teşekkürler. Rehberlerini dört gözle bekliyoruz. :emoji_punch:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Rui

APPRENTICE
22 Şub 2017
23
4
21
32
Çok mantıklı bir fikir :)

hakanr

APPRENTICE
19 Şub 2017
30
7
21
42
Selamlar forum iyi, ama geçmiş aktivitelerimi görüntüleyemiyorum yada yerini bulamadım bu konuya bi el atılması güzel olurdu

bide yazdığımız mesajı sonradan düzenleyemiyorum ekleme yapmak istediğimde sizden rica etmek zorunda kalıyorum buda size iş yükü olarak geri dönüyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Selamlar forum iyi, ama geçmiş aktivitelerimi görüntüleyemiyorum yada yerini bulamadım bu konuya bi el atılması güzel olurdu
Resimde gösterdiğim yerden ulaşabilirsin.
Screen Shot 2017-03-29 at 10.07.46.png

bide yazdığımız mesajı sonradan düzenleyemiyorum ekleme yapmak istediğimde sizden rica etmek zorunda kalıyorum buda size iş yükü olarak geri dönüyor
Çoğu forumda olduğu gibi osxinfo platformunda da düzenleme sınırı 10 dakikadır. Bu sınırlamanın olması sebebi, konuların keyfi değiştirilerek konunun dağılmasını önlemek, flood yapılmasını engellemektir. Eğer açtığınız bir konuda ilk mesajına eklenmesini istediğiniz bir mesaj varsa, talep edersiniz biz de ekleriz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları