Oyun Performans Sorunu

29 Kas 2017
244
58
301
Merhabalar,
Kurulumu yapalı az zaman geçti. Sadece kurulum yaptım, hiç kext falan kurmadım. Ekran kartını tanıtmada @taluyka hocam yardımcı oldu. Sanırım herşey tamam ancak dün Cs:Go oyununu yüklemeyi denedim. Canım sıkıldıkça oynuyordum.
FPS windows'da iken 170-180'lerde alıyordum minimum ayarlarda. Şu an MAC'de 40-50 falan alıyorum. Mouse dönmüyor diyebilirim. Aşırı donmalar kasmalar oluyor.
Henüz photoshop vari uygulamalar kurmadım, after effects kullanıyorum ve ekran kartının tüm performansını alamadığımı düşünüyorum. İlerde onları kurunca onlarda da aynı durumu yaşamaktan korkuyorum.
Performansı yükseltmek için ne yapabilirim?
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusunu gördüm fakat yapmaya çekindim, sanırım overclockvari bir olay.
Teşekkür ederim.

Sistem bilgileri:
Kod:
  İşlemci Adı: Intel Core i7
  İşlemci Hızı: 3,59 GHz
  İşlemci Sayısı: 1
  Toplam Çekirdek Sayısı: 4
  L2 Önbellek (her bir çekirdek için): 256 KB
  L3 Önbellek: 8 MB
  Bellek: 8 GB

Yonga Ailesi Modeli: AMD Radeon R7 240
  Tür: GPU
  Yol: PCIe
  Yuva: PCI Slot 0
  PCIe Şerit Genişliği: x8
  VRAM (Dinamik, Maks.): 4096 MB
  Satıcı: AMD (0x1002)
  Aygıt Kimliği: 0x6798
  Revizyon Kimliği: 0x0000
  EFI Sürücüsü Sürümü: WEFR-117-2018-03-30
  Metal: Destekleniyor
Az önce denemelik CodeOfWar oyununu kurup denedim, medium(oyunda en düşük) ayarda dahi böyle akıcılık hissedemedim. Xcode indirdim, livePreview'i de kasıyor.
Büyük ihtimalle ekran kartını tam performans kullanamıyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM
120GB SSD 8DB RAM 1600Mhz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Zaten kendin belirtmişsin, hiç kext falan kurmadım diye. Kurulumdan sonra sistemini tamamen optimize etmen ve gereken donanım bileşenlerini stabil bir şekilde düzenlemen gerekir. Bu konuda bir çok ince ayar dahi mevcut. Ayrıca sistem bilgilerin kısıtlı, sadece işlemci ve ekran kartını paylaşmışsın. Detaylı rapor çıkardıktan sonra, sistem bilgilerini üst başlıktan düzenleyebilirsin ve sana yardımcı olmak isteyenler, daha çabuk geri dönüş sağlar..

Not: yerinde olsam, parallels desktop ile windows 7 kurarım ve sanal arabirim ile oyunlarımı orada oynardım. Sanal olduğuna bakma, denemeni öneririm..

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
29 Kas 2017
244
58
301
Zaten kendin belirtmişsin, hiç kext falan kurmadım diye. Kurulumdan sonra sistemini tamamen optimize etmen ve gereken donanım bileşenlerini stabil bir şekilde düzenlemen gerekir. Bu konuda bir çok ince ayar dahi mevcut. Ayrıca sistem bilgilerin kısıtlı, sadece işlemci ve ekran kartını paylaşmışsın. Detaylı rapor çıkardıktan sonra, sistem bilgilerini üst başlıktan düzenleyebilirsin ve sana yardımcı olmak isteyenler, daha çabuk geri dönüş sağlar..

Not: yerinde olsam, parallels desktop ile windows 7 kurarım ve sanal arabirim ile oyunlarımı orada oynardım. Sanal olduğuna bakma, denemeni öneririm..
Hocam bilgisayarım ekran kartını tanıdığında, sesleri verdiğinde ve etherneti kullanabildiğimde kext'e ihtiyaç duymadığımı düşünmüştüm. Forumdaki kext kısmına baktım, amd için bir grafik kext'i göremedim. Dışarıdan temin edebilirim ama bilgisayarın bozulması halinde tüm kaydettiğim şeyleri de kaybetme riskine girmiş olurum. Ekran kartım çalışırken ve 4gb vs. gibi görünürken kext kurmam gerekir mi?
Sistem bilgisi konusunda ne vermem gerektiğini tam olarak bilemediğim için bunları verdim, çıktı alabileceğim bir yöntem var ise daha çok verebilirim.
Açıkcası windows'dan usandım ve oyun için olsa da geri dönmeyi düşünmüyorum, sanal bilgisayarda dahi.

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Dışarıdan temin edebilirim ama bilgisayarın bozulması halinde tüm kaydettiğim şeyleri de kaybetme riskine girmiş olurum
Buna şüphen olmasın, ufak bir kıvılcım bile sistemini açmayı engelleyebilir. Soluduğumuz havada bile risk olması temelli olduğundan, oyun oynamakta ısrar konusunda optimizasyon sorunlarını risk alarak düzenleyebilirsin..

Ekran kartım çalışırken ve 4gb vs. gibi görünürken kext kurmam gerekir mi?
Sistem ekran kartından ibaret değil ne yazık ki. Şu an sisteminin güç yönetimi, Isı değerleri, ACPI Komutlarında verilen değerler, SMBIOS algoritması, Sistem EFI'de oluşan kextlerin gereklilik durumu vs. bu liste böyle uzar gider...

Sistem bilgisi konusunda ne vermem gerektiğini tam olarak bilemediğim için bunları verdim, çıktı alabileceğim bir yöntem var ise daha çok verebilirim.
Sisteminin detaylı raporunu, windows ortamında AIDA64 ile alman gerekir. Direk çıktı olarak değil, belirli kısımları içinden ayıklayarak paylaşman gerekir. Bu olayın sana da faydası olur, sistemini tanımış oluyorsun ve ilerde olası bir durumda sorun yaşama ihtimalin giderek azalır. Anladığım kadarıyla desktop bir sisteme sahipsin. Örneğin ses yongası modeli, ram miktarı, anakart marka &modeli, ethernet modeli, varsa PCI Slotlarında takılı donanımların modeli gibi. Mesela;

• Intel Core i5-6500 İşlemci
  • NVIDIA GeForce GT730 Ekran Kartı
  • 16 GB DDR3 1600 MHz Ram
  • Realtek RTL8168E Ethernet
  • Realtek ALC256 Ses
  • HyperX 240 GB Kingston SSD
  • Gigabyte Z97 Anakart

Açıkcası windows'dan usandım ve oyun için olsa da geri dönmeyi düşünmüyorum, sanal bilgisayarda dahi
Mac, oyun oynamak için tasarlanmayan cihazlardır. Üstelik sistem 3. nesil ve altı ise, ekran kartının hackintosh'da dar boğaz yapması olasıdır. Eğer 1. Nesil ve öncesi bir sistem kullanıyorsan ve Sierra kurulumunu kaybetmek istemiyorsan; farklı uygun bir harddisk edinerek Mavericks kurulumu deneyebilirsin. Performans konusunda Sierra'dan oldukça üstünlük sağlayacaktır. İnternetten araştırarak mavericks edinebilirsin...

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: zulkarneeyn
29 Kas 2017
244
58
301
Buna şüphen olmasın, ufak bir kıvılcım bile sistemini açmayı engelleyebilir. Soluduğumuz havada bile risk olması temelli olduğundan, oyun oynamakta ısrar konusunda optimizasyon sorunlarını risk alarak düzenleyebilirsin..
Yo ısrar değil, aksine hesabımı satmaya çalışıyorum madem oynayamayacaksam boşa gitmesin diye ancak dediğim gibi ekran kartını tam kullanamayacaksam adobe yazılımları falan sıkıntı çıkartırsa bir anlamı kalmaz mac'in. Arayüz için işletim sistemi kullanıyor olurum.
Xcode yükledim, mac için programlama şeyi 5gb. Denemek için boş oyun taslağı açıyorum, ekranda tıklamaları test ederken kasıyor. Developer tools böyle kastırırsa ben front-end üzerine çalışıyorum ilerde donma kasma yaşarsam bir de geri windowsa dönme durumu olursa baya zaman alır diye.

Sistem ekran kartından ibaret değil ne yazık ki. Şu an sisteminin güç yönetimi, Isı değerleri, ACPI Komutlarında verilen değerler, SMBIOS algoritması, Sistem EFI'de oluşan kextlerin gereklilik durumu vs. bu liste böyle uzar gider..
Sisteminin detaylı raporunu, windows ortamında AIDA64 ile alman gerekir. Direk çıktı olarak değil, belirli kısımları içinden ayıklayarak paylaşman gerekir. Bu olayın sana da faydası olur, sistemini tanımış oluyorsun ve ilerde olası bir durumda sorun yaşama ihtimalin giderek azalır. Anladığım kadarıyla desktop bir sisteme sahipsin. Örneğin ses yongası modeli, ram miktarı, anakart marka &modeli, ethernet modeli, varsa PCI Slotlarında takılı donanımların modeli gibi
Windows kurulu değil malesef hocam, mac'de alabileceğimiz uygulama varsa vereyim diyeceğim lakin alet henüz tanımadıysa onu da vermeyecektir haliyle. Açıkcası o dediklerinizin çoğunu bilmiyorum, ses yongam için windowsta realtek hd sound kullanıyordum yeterli oluyordu, ram 8gb, anakart h81m-k diye biliyorum, gerisini bilmiyorum malesef. ancak dediğim gibi görüntü performansı artsa yeterli olur benim için.

Mac, oyun oynamak için tasarlanmayan cihazlardır. Üstelik sistem 3. nesil ve altı ise, ekran kartının hackintosh'da dar boğaz yapması olasıdır. Eğer 1. Nesil ve öncesi bir sistem kullanıyorsan ve Sierra kurulumunu kaybetmek istemiyorsan; farklı uygun bir harddisk edinerek Mavericks kurulumu deneyebilirsin. Performans konusunda Sierra'dan oldukça üstünlük sağlayacaktır. İnternetten araştırarak mavericks edinebilirsin...
Haklısınız sanırım oyunu bir kenara bırakmalıyım. Oyun yok anlaşıldı peki adobe'de kasma olmaması için ne yapmalıyım ya da denemeden göremez miyiz? ben yapacağını düşünüyorum.

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
  • Anakartın ASUS H81M-K, Hackintosh için uyumlu
  • Ekran kartın AMD R7 240, Hackintosh için uyumlu
  • Ses sürücün ALC887, Hackintosh için uyumlu
  • Ram Miktarı 8GB, Hackintosh için yeterli
  • Ethernet RTL8168G/8111G, Hackintosh için yeterli
  • İşlemcin Intel® Core™ i7 4790, Hackintosh için gayet yeterli

Kurulum öncesi BIOS'da herhangi bir ayarlama yaptın mı?

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
29 Kas 2017
244
58
301
  • Anakartın ASUS H81M-K, Hackintosh için uyumlu
  • Ekran kartın AMD R7 240, Hackintosh için uyumlu
  • Ses sürücün ALC887, Hackintosh için uyumlu
  • Ram Miktarı 8GB, Hackintosh için yeterli
  • İşlemcinin model numarasını da öğrenirsen, daha sağlıklı olacak. BIOS'dan görebilirsin modelini
Diğer sorularının cevabı ise, işlemci modelinde. Özellikle Adobe uygulamalarında işlevselliğin neredeyse %65'i işlemcide bitiyor..

Bir de, kurulum öncesi BIOS'da herhangi bir ayarlama yaptın mı?
Açıkcası bilgileri nasıl temin ettiniz şaşırdım hocam :)
Realtek RTL8168G/8111G PCI Express Gigabit Ethernet, bu ethernet gözüküyor sistem raporunda.
İşlemci de Intel® Core™ i7 4790 diye biliyorum ama kitapçığı kaybettim bilgisayarın, orada yazıyordu.

Biosta other OS seçmiştim windows yerine secure için sanırım. Onun dışında çok bir kurcalama yapmadım, igpu'yu kapatmıştım sanırım.

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Açıkcası bilgileri nasıl temin ettiniz şaşırdım hocam :)
Realtek RTL8168G/8111G PCI Express Gigabit Ethernet, bu ethernet gözüküyor sistem raporunda.
İşlemci de Intel® Core™ i7 4790 diye biliyorum ama kitapçığı kaybettim bilgisayarın, orada yazıyordu.

Biosta other OS seçmiştim windows yerine secure için sanırım. Onun dışında çok bir kurcalama yapmadım, igpu'yu kapatmıştım sanırım.
  • Kesinlikle çok güzel bir işlemciye sahipsin. Senin bu işlemci ile 60FPS'lerde gezmen işte şimdi sıkıntı.
  • Bios ayarlarından Boot Secure/Boot Menu/OS Type/Other OS seçeneği dışında bir ayar yapılmaması yeterli
  • Bir üst mesajımda sistem özelliklerini güncelledim. Kaybetme, her zaman bir yerde dursun :)
  • Sisteminde optimizasyon problemi olduğunu düşünüyorum. Sierra ile takılmalar yaşamanın mümkünatı olmamalı
  • EFI Mount etmek ve Clover Configurator'ün kullanımı hakkında herhangi bir bilgin var mı? Lazım olacaktır;
Araçlar - ESP Mounter Pro | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Araçlar - Clover Configurator (Config Dosyası Düzenleme Aracı) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Konuya @montezuma davet ediyorum. Sana daha sağlıklı önerilerini sunacaktır. Unutma ki sistemin gayet iyi, hackintosh deneyiminde pes etme.. :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
29 Kas 2017
244
58
301
  • Kesinlikle çok güzel bir işlemciye sahipsin. Senin bu işlemci ile 60FPS'lerde gezmen işte şimdi sıkıntı.
  • Bios ayarlarından Boot Secure/Boot Menu/OS Type/Other OS seçeneği dışında bir ayar yapılmaması yeterli
  • Bir üst mesajımda sistem özelliklerini güncelledim. Kaybetme, her zaman bir yerde dursun :)
  • Sisteminde optimizasyon problemi olduğunu düşünüyorum. Sierra ile takılmalar yaşamanın mümkünatı olmamalı
  • EFI Mount etmek ve Clover Configurator'ün kullanımı hakkında herhangi bir bilgin var mı? Lazım olacaktır;
Araçlar - ESP Mounter Pro | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Araçlar - Clover Configurator (Config Dosyası Düzenleme Aracı) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Konuya @montezuma davet ediyorum. Sana daha sağlıklı önerilerini sunacaktır. Unutma ki sistemin gayet iyi, hackintosh deneyiminde pes etme.. :)
Hocam çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, valla hani bilgisayarımı bilmesem ne varmış bende yahu deyip sevesim geldi :)
Exper'in hazır masaüstü kasası. 2 ekran kartıyla geliyor, biri bu amd diğeri de işlemciyle aynı marka ekran kartı da onu kullanmıyorum o dahili olan güçsüz.
clover'i az buçuk biliyorum birşeyler yap derlerse yaparım sanırım. en kötü araştırırım :)
Çok teşekkür ederim sistem özellikleri için, bilgisayar bende bilgileri siz veriyorsunuz, bilgi çok mühim şey :)

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Hocam çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, valla hani bilgisayarımı bilmesem ne varmış bende yahu deyip sevesim geldi :)
Exper'in hazır masaüstü kasası. 2 ekran kartıyla geliyor, biri bu amd diğeri de işlemciyle aynı marka ekran kartı da onu kullanmıyorum o dahili olan güçsüz.
clover'i az buçuk biliyorum birşeyler yap derlerse yaparım sanırım. en kötü araştırırım :)
Çok teşekkür ederim sistem özellikleri için, bilgisayar bende bilgileri siz veriyorsunuz, bilgi çok mühim şey :)
  • İkinci ekran kartı dediğin, işlemci içerisinde bulunan Intel HD Graphics'dir. Arayüz ve Video izlemek dışında bir özelliği yok denecek kadar azdır.
  • Araştırmak iyidir, başarılı ve stabil bir zemin oluşturursan, Render'da bile seni üzmeyecek performans alabilirsin :)
  • Bu sisteme, ilerde alacak olursan GTX 1050Ti civarı kartlar çok daha güzel olmasını sağlayacaktır. AMD'ler mac'de problemli kartlardır (native desteği olanlar hariç)
  • Rica ederim. Şimdiden güle güle kullanman dileğimle.. :)
Not: Sisteminin termal bakım olayını da kontrol et, bakım zamanı geldiyse termal macunlarını değiştir ve kir & toz'dan arındır kasanı. Performans'a %15 etki eden sebeplerden biri de, bileşenlerin zamanla termal özelliğini kaybetmesi ve bu sebeple aşırı ısınması. Sana video'lu bir örnek;

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Sana diyorum ki rehberlerde dolansan sorunun falan kalmayacak.

Farenin dönmemesi sorunu için:

Mac OS sistemlerde fare hızlandırıcısını kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

CSGO'da Windows'tan daha fazla fps alman gerekir. Zira CSGO işlemciye yüklenen bir oyun. Mac OS'un İşlemci kullanımı da Windows'a nazaran daha iyidir. Fakat directx Mac OS üzerinde olmadığından oyun içindeki grafik ayarlarını en düşüğe getirmen gerekiyor. Zaten "rekabetçi FPS oyunu" grafik kalitesine gerek yok.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
29 Kas 2017
244
58
301
Sana diyorum ki rehberlerde dolansan sorunun falan kalmayacak.

Farenin dönmemesi sorunu için:

Mac OS sistemlerde fare hızlandırıcısını kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

CSGO'da Windows'tan daha fazla fps alman gerekir. Zira CSGO işlemciye yüklenen bir oyun. Mac OS'un İşlemci kullanımı da Windows'a nazaran daha iyidir. Fakat directx Mac OS üzerinde olmadığından oyun içindeki grafik ayarlarını en düşüğe getirmen gerekiyor. Zaten "rekabetçi FPS oyunu" grafik kalitesine gerek yok.
Hocam cidden baktım rehberlere, bu yazınızı da gördüm ama sorunum farenin dönmemesi değil, donduğu için dönmüyor, 40fps alıyorum ve en düşük ayarlarda oynuyorum zaten sürekli oynadığım cfg'm var. Rekabetçide kümem düşük değil, fena oynamıyorum en düşükte oynuyorum :/ hatta tüm ayarlarım kapalı benim, hepsi.

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
29 Kas 2017
244
58
301
Intel Power Gadget indir. İşlemci frekanslarını kontrol et.

Sonra Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundaki yönergeleri uygula. Çekinmişsin fakat overclock ile alakası yok.
hocam rehberi harfiyen uyguladım, amd radeon kullanıcıları yapsin denen yere kadar yaptim, kontrolleri yaptim hersey iyi gibiydi, terminalde bende de piramit gibi sayilar cikmisti sizdekiyle ayni sayilar degldi daha azdi ama cikmisti, sonuc :(

v4_ZcdPVGlMl62IQfhe-tkqjMUF5bocL.jpeg

C95 DD874 99 B2 4 EE8 B529 08 A5 E177060 A — imgbb.com

Flash bellekteki eski config ile boot ettim, sonra flashtaki configi pcdekinin yerine koydum düzelttim ancak ayarlar geçerli oldu mu bilmiyorum.

@taluyka @montezuma @baris_karaer

Evet, tam tahmin ettiğim gibi. Photoshop direk hiç açılmıyor. Deneme sürümü indirdim test amaçlı, başlatıyorum, dockta 2-3 kere zıplıyor ve bilgisayar kilitleniyor. Yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Oyun da olmuyor. Photoshop da olmuyor. Elim kolum bağlı gibi hissediyorum. UI'si olmasa beni tutan bir şey kalmadı gibi diyebilirim.
Sayın yönetici arkadaşlarım, eğer bir çözüm yoksa benim sistemimde bu problemi çözecek sanırım windows'a geçmek zorunda kalacağım :oops::cryingface:

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
USB imajı içinde paylaşılan runme.app uygulamasını kullanarak sistem dosyalarının masaüstüne çıkartılmasını sağla ve bunu bir yere upload edip paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
29 Kas 2017
244
58
301
USB imajı içinde paylaşılan runme.app uygulamasını kullanarak sistem dosyalarının masaüstüne çıkartılmasını sağla ve bunu bir yere upload edip paylaş.
Hocam kullandım, birkaç işlem eçti sonra sürekli:
Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec) yazmaya ve pencere açıp otomatik ctrl+s yapmaya başladı. bende durdurup kapattım ama sanırım dosyayı aldım.

işte dosya: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec) yazmaya ve pencere açıp otomatik ctrl+s yapmaya başladı. bende durdurup kapattım ama sanırım dosyayı aldım.
Niye kapatıyorsun? Uygulama automator ile hazırlanmış uygulama. Uygulama çalışırken bir şeye dokunma.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
29 Kas 2017
244
58
301
Niye kapatıyorsun? Uygulama automator ile hazırlanmış uygulama. Uygulama çalışırken bir şeye dokunma.
Hayır hayır, uygulama herşeyi tamamladı, adımlar bitti dosya çıktısı alınıyor gibi şeyler oldu daha sonra bu yazdığım hata kodu 10-15 kez tekrar etmeye başladı ben kaydettikçe o tekrar çıktı ve otomatik CTRL+S yapıyordu. Sanırım kayıt kısmında kayıt ettiğimin bilgisi programa gitmedi ve loop oldu ama dosyayı aldı. Dosya doğru yani.

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,811
7,593
4,401
Yanlış. Paylaştığın dosya hatalı. Bak yazdığımı dikkatki okumuyorsun. Program otomasyon şeklinde çalışır. Açılan pencereler, kayıt işlemleri uygulamanın kullandığı betiğin komutları. Bir zahmet uygulamayı kullanırken hiç bir şeye dokunma. Bırak uygulama işini yapsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları