Packard Bell TE69HW-611TK - App Store Sorununun Çözümü

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
Merhabalar Arkadaşlar;

Başarılı bir Hackintosh Sierra 10.12.6 kurulumundan sonra, App Store üye olsanız bile giriş yapamama gibi bir sorun söz konusu oluyor maalesef, bu problemi çözmek çok basit sadece 3 adımda bu problemi giderebiliriz. Forumda konuyla ilgili rehber mevcut ancak, Packard Bell TE69 Easy Note kullanıcıları için tekrardan aşamaları anlatmak istedim.

App Store Sorun Çözümü:

1- Sistemin kurulu olduğu harddisk içerisinden /Library/Preferences/SystemConfiguration/ bölümüne giriyoruz arkadaşlar,

2- Bu klasör içerisinde aşağıdaki 2 dosyayı bulup silin ve sildikten sonra mutlaka çöp sepetini boşaltın.

NetworkInterfaces.plist
preferences.plist

Bu işlemleri yaptıktan sonra sistemi direk yeniden başlatın, sistem açıldıktan sonra Ethernet Kartımız "en0" olacak yani sıralamada 1.sıraya gelecek, sistem tercihleri Ağ kısmına girerek görebilirsiniz. İsterseniz Mac Hakkında ya bastıktan sonra Sistem Raporları > Ethernet bölümünü kontrol ederek de görebilirsiniz.

Bu işlemi yapmamızın amacı, sistemi ilk kez kurduğumuzda Bluetooth cihazı ethernetin önüne geçiyor o sıralamayı düzeltmek için. App Store a başarılı giriş yapmak için Ethernet en0 olmak zorunda. İşlem bu kadar arkadaşlar her ne kadar kurulumlar ve yüklemeler karmaşık olsa da sizler için en sade halini anlattım, umarım faydalı olur.

İyi Forumlar Herkese

• Like
Tepkiler: montezuma

asustp300.mac

APPRENTICE
30 Eyl 2017
18
1
21
53
merhaba,
App Store probleminin çözümü, başka forumlarda da yukarıda anlatıldığı gibi gösterilmiş.
Ancak hiçbirşeyi silmeden, herhangi bir kext eklemeden de problemi giderebildiğimi düşünüyorum.
her 2 kez yaptığım kurulumda da problem ortaya çıktı ve çözümü sağladım.
Çözüm ise
EFI altındaki config.plist i Clover Configurator ile açıyoruz.
SMBIOS kısmında, sağ taraftaki bölümde, kurulum yaptığımız sistemin işlemcisine en yakın işlemciyi seçiyoruz. örneğin kendi makinamda işlemci i5-5200u iken ben macbookpro12,1 intel i5-5257U @2,7 GHz seçtim.
Clover configurator u kapatıp makineyi kapatıp tekrar başlattım.

App Store a kullanıcı adı/email ve şifre ile giriş yaptım.

Umarım herkes için bu çözüm geçerli olur.

Herkese iyi forumlar,

Not: Bu çözümü daha önceden önerenler var ise ben görmedim. Dolayısıyla ukalalık etmiş gibi olmayayım, kendilerinden özür dilerim.
@montezuma

Son düzenleme: