Packard Bell TE69HW-611TK - Mac OS Sierra Kurulumu

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
Öncelikle montezuma ve cptnmhmt ikinize çok çok teşekkür ederim ilginiz için. Uzun uğraşlar sonucu aşağıdaki kurulum rehberini ve güncel imajı takip ederek sorunsuz kurulumu başardım.

macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses,ethernet,ekran gibi bir sorunum kalmadı hatta şuanda emektar hackintoshumdan yazıyorum :)) Allah razı olsun ikinizden de.

Benimle aynı sisteme sahip olan arkadaşlar var ise bana mesaj atabilirler elimdeki tüm kurulum vs, kext dosyalarını seve seve paylaşırım.

Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4400 1536 MB
Ethernet: Broadcom BCM57XX model.
Ses Kartı : Realtek ALC282
WİFİ: AR946x modeli desteklenmiyor boşuna aramayın. (USB uyumlu wifi card modelleri nette epeyce var birini alın devam edin.)

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Eline sağlık ancak konun Başarılı Kurulum için yetersiz. Kurulum adımlarını da paylaşmalısın. Bu kategorinin amacı, benzer cihazlara sahip üyelerin aynı sorunları aldığında başvuracakları bir kaynak oluşturmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
Hocam tekrar Merhaba,
En son kurulumdan sonra boot ederken Mount Devices read-only çıkıyor ve sürekli Single User Mode açılıyordu

fsck -fy vs gibi kodlar vardı hepsini denediğim halde çözüm bulamadım ben de bugün sıfırdan kurulum yaptım.
Herşey normal çalışıyor ancak bu sefer şöyle bir problem var, boot ederken tam açılacakken ekran kararıyor, arka plan ışığı kısılıyor.
Sistem tercihlerinden Ekran parlaklığı bölümünü kısıp açsam da hiçbir değişiklik olmuyor bu sorunu nasıl çözeri

Config.plist dosyasını boot işlemlerine başlamadan önce EFİ klasörüne atmak ile boot işleminden sonra klasöre atmak fark ediyor mu ?
Yani HD4400 grafik için config dosyası var ya bunu USB den boot işlemlerine başlamadan önce mi ilgili alana kopyalamak gerekiyor montezuma ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Konun başarılı konular için hem yetersiz hem de sorunlar yaşıyorsun. Ek olarak zaten ayrıntılı bir adım adım kurulum açıklaması da yapmadığın için konu, Sierra kategorisi altına taşındı.
Herşey normal çalışıyor ancak bu sefer şöyle bir problem var, boot ederken tam açılacakken ekran kararıyor, arka plan ışığı kısılıyor.
Bunun için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Config.plist dosyasını boot işlemlerine başlamadan önce EFİ klasörüne atmak ile boot işleminden sonra klasöre atmak fark ediyor mu ?
Yani HD4400 grafik için config dosyası var ya bunu USB den boot işlemlerine başlamadan önce mi ilgili alana kopyalamak gerekiyor montezuma ?
Config.plist dosyası bir boot ayarları dosyasıdır. Sistem boot edereken bu dosya üzerinden sistem ayarları / ACPI tabloları vs okunur ve bu ayarlar üzerinden sistem açılır. Sen Config dosyanda herhangi bir değişiklik yaptığında yada COnfig dosyasını değiştirdiğinde, bu değişiklikler bir sonraki sistem açılışında etkin olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
Konun başarılı konular için hem yetersiz hem de sorunlar yaşıyorsun. Ek olarak zaten ayrıntılı bir adım adım kurulum açıklaması da yapmadığın için konu, Sierra kategorisi altına taşındı.

Bunun için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Config.plist dosyası bir boot ayarları dosyasıdır. Sistem boot edereken bu dosya üzerinden sistem ayarları / ACPI tabloları vs okunur ve bu ayarlar üzerinden sistem açılır. Sen Config dosyanda herhangi bir değişiklik yaptığında yada COnfig dosyasını değiştirdiğinde, bu değişiklikler bir sonraki sistem açılışında etkin olur.
Hocam ben sizin rehberdeki RAW dosyasını geçen hafta sorunsuz kurmuştum, ekranım ses ve ethernetim herşey normaldi. Sadece Boot ederken sürekli Single User Mode falan çıkıyordu, bunu da araştırdım sanırım HDD yi Paragon ile formatlayınca Apple HFS olarak o sorun düzeliyormuş. Gerçekten de öyle yapıp temiz kurulum yapayım dedim dün. Yine kurulum sorunsuz bitti ama bu sefer ekran kararması oluyor tam boot biterken.

Daha önce direk USB den kurulum bitince ekranım sorunsuz gelmişti, zaten siz herhalde imaj dosyasına config.plist düzenlemişsiniz son güncel imajda.

Akşam tekrar sıfırdan kurulum yapsam uzaktan bağlanıp yardımcı olur musunuz? Size nasıl ulaşabilirim ?

bu rehberdeki kurulumlar bana çok karmaşık geldi hocam inan yapamam ki ben bu işlemi kurulum aşamalarını bile zor çözdüm, bana yardımcı olur musun rica etsem

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
TW ile yardım etmiyorum. Geçen hafta indirdiğin RAW dosyası bugünkü hala aynı. Zira 10.12.6 sürümü Sierra'nın son sürümü. Bundan sonra High Sierra çıkacak. Sistem Single USer Mod ile boot etmesinin sebebi Boot Argümanları -s komutunun kullanılmış olması olabilir. Başka türlü sistem SUM modundan başlatılmaz.
Rehber karmaşık gözükebilir ancak "adım adım" bir rehber olduğu için, dikkatli takip edersen yapabilirsin. Ancak daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıysan kurulumda kullandığın dosyalarının, daha önce sorunsuzca kullandığın dosyalar olduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
TW ile yardım etmiyorum. Geçen hafta indirdiğin RAW dosyası bugünkü hala aynı. Zira 10.12.6 sürümü Sierra'nın son sürümü. Bundan sonra High Sierra çıkacak. Sistem Single USer Mod ile boot etmesinin sebebi Boot Argümanları -s komutunun kullanılmış olması olabilir. Başka türlü sistem SUM modundan başlatılmaz.
Rehber karmaşık gözükebilir ancak "adım adım" bir rehber olduğu için, dikkatli takip edersen yapabilirsin. Ancak daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıysan kurulumda kullandığın dosyalarının, daha önce sorunsuzca kullandığın dosyalar olduğundan emin ol.
Teşekkür ederim hocam, bakalım akşam tekrar son kez deneyeceğim sağolasın

montezuma hocam bana lütfen destek olur musun ya her ne yaptıysam aşamadım problemi. İmajı sıfırdan indirip USB ye tekrar tertemiz yazdırdım. UEFI modda güzelce temiz bir kurulum yaptım. Herşeyim çalışıyor sadece şu boot ederken ekran kararması problemini çözemiyorum. Bana detaylı bir yardımcı ol lütfen, konu benim için önemli hocam.

Yardımını bekliyorum

SİSTEM BİLGİLERİM

Anakart: Packard Bell EG50_HW,
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-4200U CPU @ 1.60GHz,
Ekran Kartı: İntel HD 4400,
Ses Kartı: Realtek ALC282,
Ethernet: Broadcom NetXtreme BCM57786 hocam bana HD4400 için düzgün ayarlanmış sağlam bir config.plist lazım, forumdaki Editör ile benim kurmam gereken config.plist dosyasını oluşturup bana yardımcı olur musun ben direk o config.plist dosyasıyla kurulum yapsam.

İmaj içindeki config.plist i clovera atıp deneyince bu kararma sorunu çıkıyor çünkü

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
İmaj içindeki config.plist i clovera atıp deneyince bu kararma sorunu çıkıyor çünkü
Demek ki imaj içinde config dosyaları sana uygun değil. İmajın kendi Config.plist ile sorunsuz boot ediyorsan, yapman gereken aşağıdaki rehberdeki Grafik ayarlarını çalışan Config içine eklemek.
10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Not: Rehberdeki kext kurulumu adımını geçebilirsin. Zira kextler zaten kurulu.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mkartalaydin

APPRENTICE
9 Eyl 2017
37
12
21
36
İstanbul
Demek ki imaj içinde config dosyaları sana uygun değil. İmajın kendi Config.plist ile sorunsuz boot ediyorsan, yapman gereken aşağıdaki rehberdeki Grafik ayarlarını çalışan Config içine eklemek.
10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Not: Rehberdeki kext kurulumu adımını geçebilirsin. Zira kextler zaten kurulu.
Hocam bu dediğiniz rehberdeki işlemi ben yaptım platform id ve FAKE ID kısımlarını İntel HD 4400 için yazıyorum ama bunu yazmama rağmen titreyerek açılıyor. Herhalde bu adımdan sonra buffer mı ne diye bir ayarı daha varmış onu nasıl yapacağım ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli