Partion düzenleme sonrası ana diskin yok olması

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Merhaba, bir diskim var 3 partion'a bölmüştüm zamanında 2si windows için 1 diğeri ise hackintosh için.
Hackintosh için olan disk alanı yetmemeye başladı ve diğer partionlardan bir tanesini hfs olarak biçimlendirip mac üzerinden partionları birleştirmek istiyordum. Bu işlemi Mac üzerinden disk izlencesi ile yaparken hep hata alıyorum bu yüzden windows üzerinden Paragon disk manager ile yaptım. (sadece diğer partion'u hfs yaptım birleştirme yapmadım) Ben hackintosh sistemimi hep usb ile boot ediyordum, reset atınca baktım listede Mac'in kurulu olduğu diski bulamadım sanırım ana diskin diğer partionları ile oynayınca Mac Diskinin düzeni bozuldu ve gözükmemeye başladı. Windows ortamında MacDrive ile sadece sonradan yarattığım extra diski görüyor. Diğer yazılım ise diski görüyor hatta içindeki dosyalara bile ulaşabiliyorum. USB üzerinden boot edip disk izlencesi ile baktığımda disk ExFAT olarak gözüküyor diski ne onarım yapabiliyorum nede doğrulama işlemi. @montezuma

dGIfKR06rtCcv7_4nN62rNQIsQiGJ2MX.png

dGIfKR06rtCcv7_4nN62rNQIsQiGJ2MX.png

dGIfKR06rtCcv7_4nN62rNQIsQiGJ2MX.jpeg

dGIfKR06rtCcv7_4nN62rNQIsQiGJ2MX.jpeg

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & GTX 1050Ti
Disk ve RAM
128GB SSD - 1TB HDD & 16GB DDR4 RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Diskini bozmuşsun sanırım. Zira paylaştığın ikinci resimdeki mac dosyalarının olduğu bölüntü NTFS formatlı görünüyor. Temiz kurulum yapman gerekebilir. Ama ilk önce kurulum ekranında Terminal açıp diskutil list komutunu yaz ve çıkan sonucu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Diskini bozmuşsun sanırım. Zira paylaştığın ikinci resimdeki mac dosyalarının olduğu bölüntü NTFS formatlı görünüyor. Temiz kurulum yapman gerekebilir. Ama ilk önce kurulum ekranında Terminal açıp diskutil list komutunu yaz ve çıkan sonucu paylaş.
Hocam malesef diski sıfırlamam imkansız içinde albüm çalışmaları ve müşterilerimin mixmaster projeleri var.
En kötü senaryo olarak bir şekilde diski bir başka diske klonlasam nasıl olur ?

dkC4wZwnvHtdbmeSsuyqgoUMLqRSS17q.jpeg

dkC4wZwnvHtdbmeSsuyqgoUMLqRSS17q.jpeg

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Diskin maalesef HTFS olarak formatlanmış. Diski NTFS olarak kopyalasan bile bu formatla sistemi boot edemezsin. Eğer disk içine erişebiliyorsan dosyalarının yedeklerini aldıktan sonra diskini formatlamalısın. Hatta yedeklerini aldıktan sonra formatlamadan önce bir de diski NTFS'den HFS'ye çevirmeyi dene ( belki tutar). Ancak dediğim gibi çok ihtimal vermiyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Diskin maalesef HTFS olarak formatlanmış. Diski NTFS olarak kopyalasan bile bu formatla sistemi boot edemezsin. Eğer disk içine erişebiliyorsan dosyalarının yedeklerini aldıktan sonra diskini formatlamalısın. Hatta yedeklerini aldıktan sonra formatlamadan önce bir de diski NTFS'den HFS'ye çevirmeyi dene ( belki tutar). Ancak dediğim gibi çok ihtimal vermiyorum.
şöyle düşündüm yarın farklı bir HDD alıyorum ve HFS olarak formatlıcam sonra ntfs eski(hfs) içeriğini yeni aldığım HFS disk'e tamamen yapıştırıcam. Çünkü tüm boot,sistem dosyaları duruyor. Denemek lazım

Yarın tüm diski yedekledikten sonra deneyeceğim umarım olur :/

Şöyle bir gariplik var diskin biçimi değişmesi için ya sıfırlanması gerekir yada yedek alınıp sıfırlanıp geri yüklenmesi bunların ikisinin de olması imkansız tüm işlem 5sn kadar sürdü, ve yedeklemeye yerde yoktu...

Hocam tekrar merhaba disk izlencesi ile tüm diskin yedeğini alabildim, sonra disk'e harf atadım ve görünür kıldım (sadece windows için)
artık disk MacDrive'da gözüküyor ama hala boot menu'de yok. Disk formatı HFSJ olarak gözüküyor, eski disk'i biçimlendirsem ve yedekteki herşeyi geri yüklesem boot edilebilri hale gelir mi ? @montezuma

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Hocam tekrar merhaba disk izlencesi ile tüm diskin yedeğini alabildim, sonra disk'e harf atadım ve görünür kıldım (sadece windows için)
artık disk MacDrive'da gözüküyor ama hala boot menu'de yok. Disk formatı HFSJ olarak gözüküyor, eski disk'i biçimlendirsem ve yedekteki herşeyi geri yüklesem boot edilebilri hale gelir mi ?
Deneyebilirsin. Ancak dosyalarının yedeklerini bir yerde sakla. Başarılı olamazsan temiz kurulum yapman gerekebilir. Temiz kurulumdan sonra dosyalarını transfer edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Deneyebilirsin. Ancak dosyalarının yedeklerini bir yerde sakla. Başarılı olamazsan temiz kurulum yapman gerekebilir. Temiz kurulumdan sonra dosyalarını transfer edebilirsin.
Forum'dan araştırdım SuperDuper gibi yazılımlar ile yedeklemedim, disk izlencesi ile yedeklemiştim. Yedek disk'im hfs formatında ve bootmenu'de gözüküyor her zaman girdiğim flagler ile başlatıyorum ve 5sn sonra bootmenu'ye geri geliyor. Resimde gördüğünüz gibi herşey içinde temiz kurulum yaptıktan sonra tüm bilgileri tek tek aktarmak zahmetli ve ön tamınlı ayarlar çok fazla (Logic ve Pluginler, Lisanslama)

Kurulum esnasında Geçiş yardımcısı acaba yedek disk'i görür mü ? görürse ne etkide geri yükleme yapar.

Özellikle'de içinde hali hazırda uyumlu olan kext'ler ne olur ?
@montezuma Teşekkürler.
uzhn_19u5248lI9rOjXgNj9bHm-kp-cm.png

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler