Pavilion G6 2303et Kurulum Sonrasını Yapamadım

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Merhaba arkadaşlar.High sierra yükleyemedim bende sierra yüklemeye karar verdim ve yükledim.
Şimdi sorunlarımı şöyle anlatacağım.
2 adet harddisk var laptopda.
1.SSD de windows 10 yüklü
2.Hdd de ise macOS Sierra yüklü
1.İlk olarak bios dan gireyim konuya .Bios ayarlarında Legacy ve Uefi var.Legacy olarak mı Uefi olarak mı kullanmam gerekiyor? Usb ile boot ettiğimde ikiside açıyor sierrayı çünkü.
2. sorunum ise usb olmadan boot edebilmeyi ayarlıyamadım.Usb yi çıkarttıktan sonra biostan apple/efi/clover/efi64 ü seçiyorum önüme program çıkıyor programdan boot macos seçiyorum fakat girilmez işareti çıkıyor.bu sorunu usb den boot ederken yaşamıyorum.
Diğer sorunum ise Idt ses kext ini yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve bilgisayarda inanılmaz kasma oldu ve geç açılıyor.Görüntü titremesi kayması gibi birşey.Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem özellikleri
  • Intel Core i5 3230M
  • 8 GB DDR3 Ram
  • Intel HD Graphics 4000
  • AMD Radeon HD 7670M 2GB
  • Realtek Ethernet
  • Atheros AR9285 Wi Fi
  • IDT SES

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Senin Clover Bootloader kurulum rehberini takip etmen gerekiyor.
[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses tanıtmak için hangi sürücüyü kurdun?
Voodoohda 2.8.9 Uefi/esp seçili bide classic 10.12 seçili olarak yükledim.Multibeast içindeki voodoohda ları denedim fakat onlar olmadı en son bu yöntemi denedim fakat siriyi çalıştırdığımda bile mikrofon algılıyor gibi yapıyor algılamıyor görüntü kayması oluyor siride ve diğer uygulamalarda.
CXxMqpOXfrFL7t7m3hfKhlhTx3zYVTx_.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Yalnız, sen bu kadar çok voodooHDA kurup, yeni bir sürücü kurmadan önce daha önce kurduklarını silmez isen bunlar sorun çıkartır. Yapman gereken ise bir voodooHDa sürücüsü kurmadan önce, daha önce kurduklarını sisteminden tamamen kaldırmak, Rebuild Cache yapmak ve ardından sistemi yeniden başlatıp yeni sürücü kurulumunu yapmak. Aşağıdaki rehberde bununla ilgili adımları bulabilirsin.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: djarumblack

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
şim
Yalnız, sen bu kadar çok voodooHDA kurup, yeni bir sürücü kurmadan önce daha önce kurduklarını silmez isen bunlar sorun çıkartır. Yapman gereken ise bir voodooHDa sürücüsü kurmadan önce, daha önce kurduklarını sisteminden tamamen kaldırmak, Rebuild Cache yapmak ve ardından sistemi yeniden başlatıp yeni sürücü kurulumunu yapmak. Aşağıdaki rehberde bununla ilgili adımları bulabilirsin.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
şimdi yapmam gereken eski ve en son yüklediğim voodoohda sürücülerini kaldırmak değil mi?
Forumda araştırdığım kadarıyla applealc ve lilu kextleri ile çözüm oluyormuş siri kullanmak içinde. bu yolu mu denesem
ek olarak sistemi usb olmadan açtığım zaman apple logosu çıkıyor ardından girilmez işareti,-v ile açtığımda sistem restart atıyor direk.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Evet.

Deneyebilirsin elbette. Ancak; Siri çalışması için sadece mikrofon tanıtman yeterli değil. Uygun Wi-Fi, ethernet, ve konum servislerinin çalışması gerekiyor.
wifi kartını ar9285 olarak değiştirdim.ethernet realtek olarak tanıttım.appstore dan uygulama indirebiliyorum.

Flash bellek olmadan sierrayı açamıyordum kernel lapic hatası veriyordu.clover-patch-kernel lapic patch yaptıktan sonra açmayı denedim bu sefer graphicsio hatası verdi.cloverdan graphics-intel bölümünden fake id değerini 0x01660003 değerini girdim ve sistem açıldı. Fakat Hd4000 4mb olarak gözüküyor.bunu nasıl düzeltebilirim?
Ek olarak herseferinde cloverdan fakeid değerini ve kernel patch ı seçmem mi gerekiyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Fakat Hd4000 4mb olarak gözüküyor.bunu nasıl düzeltebilirim?
Bunun için Config dosyanı Clover Configurator ile açıp SMBIOS içinde cihazına uygun sistem kimliği girmeli,
Yine Config / Graphic / IG-Platform_ID içinde HD 4000 için uygun kimlikleri denemelisin.
Ek olarak herseferinde cloverdan fakeid değerini ve kernel patch ı seçmem mi gerekiyor
Gerekmiyor. Bunları kalıcı olarak kaydetmek için yine Config dosyanı Clover Configurator ile açıp gerekli ayarları yaptıktan sonra kaydetmen yeterli. Ancaki; HD4000 için herhangi bir fakeID girmen gerekmiyor. Yapman gereken yukarıda bahsettiğim düzenlemeleri yapman.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları